Connect with us

We bouwen een camper van een bestelbus!

Reizen

We bouwen een camper van een bestelbus!

Ohhh wat is het leuk dit blog te schrijven, want ons project vind ik echt te gek. The word is out: we bouwen een camper! Je leest het goed, bouwen. Onze camper maken we zelf, van een bestelbus. Zo tof!

Hoe kom je op het idee om zelf een camper te bouwen?

Ja, hoe begint zoiets eigenlijk. Iedereen heeft wel een droom. Vertrekken naar het buitenland is daarvan een populair voorbeeld. Niet voor niets worden daar tv-programma’s over gemaakt. In ons geval is de droom de vrijheid om overal te kunnen werken. En dus ook in het buitenland.

Lees ook: over locatie onafhankelijk werken en digital nomad wannabees

Al reizende werken of al werkende reizen dus. We deden dat vier keer een maand lang vanaf één plek; twee keer Fuerteventura, eenmaal Berlijn en vorig jaar Portugal. Dan huurden we er een appartement. Maar we hadden ook het idee dat eens vanuit een camper te doen.

Onze eerste camperreis

Vorig jaar was het zo ver. Onze eerste camperreis. We brachten er bijna een maand in door en trokken naar Noorwegen voor een nieuw werken-en-reizen-avontuur.

Wat hebben we ontzettend, dik, hard van die reis genoten. Ons meisje ook. Zó dik zelfs, dat ze het er nog steeds (driekwart jaar verder!) over heeft, een liefde voor auto’s heeft ontwikkeld en zich dingen herinnert (zoals een zelfverzonnen liedje wat ze tijdens die reis bedacht).  En ze was pas anderhalf toen we de reis maakten… Die had écht indruk gemaakt!

We willen zelf een camper!

Na thuiskomst waren we dus flink in de ban van de camper. Roadtrips waren sowieso al onze favoriete reis. En zo’n huis op wielen maakte het allemaal nog veel gezelliger. Al gauw begon het dromen. Want hoe gaaf als…

Een camper kopen was echter geen optie. Te duur, als eerste. Te groot, vaak. Stalling vonden we onhandig, idealiter wilden we ook bijvoorbeeld dagtripjes kunnen maken.

Mijn lief kwam ineens met een nieuwe optie: een camper bouwen. Zelf. Van een bestelbus.

De ideale bestelbus

En zo begon de zoektocht naar de perfecte bestelwagen. Eentje die klein is, zodat ik er ook mee durf te rijden. Maar groot genoeg om met drie mensen in te kunnen slapen. Zonder daktent. Een die gemakkelijk in parkeervakken zou passen. Een met weinig kilometers, in goede staat. Betaalbaar. En zo hadden we nog wat wensen eisen.

We zagen onszelf al helemaal zitten, met z’n drietjes in onze eigen, zelfgebouwde camper. Het zou een gezellig voertuig worden, een speciale gezinsauto.

Manlief struinde het hele internet af op zoek naar geschikte bestelbussen voor ons project.

Gevonden!

Gezien de titel van dit blog zal het geen verrassing zijn dat we onze ideale camper-to-be-bus gevonden hebben. Het werd een Ford Transit; dat-ie wit is, is een geluk en dat er een oranje zwaailicht op zit een ontzettend grappig kenmerk.

camper bouwen van bestelbus

Mag ik je voorstellen: dit is de bus waar we zelf een camper van gaan bouwen!

Inmiddels is er al druk geklust en zitten er aardig wat uren mankracht en handwerk in. Onze camper is nog niet helemaal af, maar het gaat ontzettend gaaf worden.

Ik zal vanaf nu regelmatig updates gaan delen. Wil je onze hele camperavontuur volgen, zoek ons dan op via Instagram: all_aboard_3.

Woah, vind je het geen te gek project?! Heb jij wel eens een camperreis gemaakt?

x Anniek

Wil je zeker weten dat je geen printable of blog mist, volg mij dan op Facebook, Instagram of schrijf je in voor de nieuwbrief. Tot gauw!

 

 

 

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

8 Comments

8 Comments

 1. Arina

  17 april 2018 at 20:06

  Zooooooooo leuk en stoer!
  X

 2. Lodi

  17 april 2018 at 20:08

  Ik maakte al heel wat camper reizen door Australië en Amerika. Zelfs 7 maanden door Amerika en Canada samen met mijn gezin! Mijn vader en moeder hebben nu al zo een 17 jaar een busje die ze zo hebben ingebouwd dat ze er ook mee op reis kunnen. Met alles er in. Gaaf hoor! En heel veel reis plezier.

 3. Andrea

  17 april 2018 at 20:16

  wat ontzettend gaaf zeg! Wij hebben een aantal jaren terug onze vito provisorisch omgebouwd als camper. Nu zijn we met zijn viertjes(past niet meer en de bus is verkocht) en vertrekken we over iets meer dan twee weken naar ons huis in Hongarije om er definitief te gaan wonen. We hebben wel de droom om binnen 2 tot 5 jaar een camper te kopen of zelf om te bouwen en te gaan reizen. Eerst ons maar even hier settelen en sparen voor een bus of iets. Wens jullie veel plezier met het bouwen van de bus en de toekomstige reizen!

 4. Kees Hoogendoorn

  17 april 2018 at 23:53

  Ben benieuwd naar het resultaat

 5. Debby

  23 april 2018 at 14:23

  Wat leuk zeg! Wij hebben een caravan en genieten erg van het vrije (camping)leven

 6. Stephanie Vanmarcke

  3 mei 2018 at 15:11

  Ik heb onlangs op Netflix een documentaire gezien van een jong koppeltje die ook zelf een camper heeft gemaakt van een Amerikaanse bus en daarmee maanden rondgereisd hebben in Amerika. Super leuk!!

  • Anniek

   6 mei 2018 at 13:29

   Je hoort en leest het steeds meer inderdaad, vooral in Amerika wel echt een ding. Ik ben zo benieuwd hoe het ons gaat bevallen!

 7. Pingback: Zomerbloghop 2018 + win Nijntje corduroy knuffel - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Reizen

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top