Connect with us

Belachelijk makkelijk spelletje om de achterbank zoet te houden (gratis printable)

Printables

Belachelijk makkelijk spelletje om de achterbank zoet te houden (gratis printable)

Nu ik er op terugkijk, was de eerste autoreis die wij maakten met Lis nog het gemakkelijkst van alle reizen. Met 3,5 maand reden we naar Frankrijk voor een week wintersport. Wat sliep ze toen lekker – en vooral lang-  in de auto! En zo kon ik nog ongestoord doen wat ik het liefste doe tijdens een autoreis: uit het raam staren. Inmiddels is dat er niet zo veel meer bij, tijdens een langere autoreis wordt er entertainment verwacht. Wat blijkt: het good old spelletje auto bingo is een hit.

Good old spelletjes spelen tijdens de autoreis

Ik zet de iPad liefst niet of zo min mogelijk in en ga dus graag op zoek naar alternatieven om het leuk te houden in de auto.

Tijdens de reis naar de sneeuw, afgelopen maart, speelden we ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’, wat hilarisch was omdat de spelregels er nog niet in gingen bij onze net 2-jarige. Maar we hadden lol en daar ging het om.

auto spelletje bingo printable

De tweede topper: auto bingo

Een ander leuk spelletje was ‘dingen spotten’ en dat ging wel heel goed. ‘Zie jij een rode auto?’ Dit kun je natuurlijk op verschillende niveau’s spelen. Een ouder kind kan prima 10 rode auto’s zoeken. Extra leuk is het als je dingen kunt afstrepen. Immers, hoe leuk vind jij het afstrepen van dingen op je to-do list? Ik bedoel maar.

Voor dit super makkelijke spelletje maakte ik dus een fijne auto bingo printable. Ideaal, want je print ‘m tig keer uit en je hebt urenlang vermaak voor tijdens de autoreis paraat. En het spelletje neemt lekker weinig ruimt in, dat ook.

Lees ook: 7x speelgoed voor tijdens een autoreis

Hoe werkt auto bingo?

Het principe is ontzettend simpel. Laat je kind de items op het vel zoeken en vervolgens afstrepen (of inkleuren: extra lang vermaak!). Als een bingo dus. Is je kind ouder, dan kun je er opdrachten met aantallen of specifieke kleuren aan koppelen.

Als de ‘bingo kaart’ vol is, mag het favoriete maar tenenkrommende liedje van je kind over de autoradio afgespeeld worden. Trek je dat echt niet; een andere beloning kan natuurlijk ook.

Gratis printable auto bingo om de achterbank zoet te houden

Heb je aardig wat kilometers voor de boeg, print dan op voorhand wat extra vellen van de auto-bingo. Je moet ook nog terug he ;). De download van deze auto bingo is gratis!

Download printable auto bingo

Kun jij deze printable goed gebruiken? Of weet je iemand voor wie deze printable auto-bingo ook een uitkomst is, deel ‘m dan vooral. Ik stel dat zeer op prijs!

x Anniek

Wil je zeker weten dat je geen printable of blog mist, volg mij dan op Facebook. Op Pinterest deel ik meer inspiratie en op Instagram probeer ik regelmatig persoonlijkere foto’s te plaatsen. Tot gauw!

 

BewarenBewaren

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

2 Comments

2 Comments

  1. Luc van de Wiel

    20 juni 2018 at 11:23

    Wat een geweldig leuke tip, dank!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Printables

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top