Connect with us

7 x het leukste zandspeelgoed – en het gaat jarenlang mee

Duurzaam speelgoed

7 x het leukste zandspeelgoed – en het gaat jarenlang mee

Een emmertje, schepje, wat vormpjes en je kind kan zich uren vermaken in de zandbak of op het strand. Maar er is meer dan ‘gewoon een emmertje, schepje en wat vormpjes’, en dat laat ik je in dit blog zien: 7x prachtig en duurzaam zandspeelgoed.

1. Waanzinnig mooi strandspeelgoed

Toegegeven, de silicone zandspeeltjes van LIEWOOD zijn niet goedkoop. Maar je krijgt er wel heel wat voor terug. Ten eerste is het design natuurlijk waanzinnig mooi. Verder is het zandspeelgoed gemaakt van 100% siliconen, is het BPA-vrij en veilig voor je kind. En LIEWOOD staat bekend om de kwaliteit van de producten, die ontworpen zijn om een leven lang mee te gaan. Al met al een top alternatief voor het kopen van 86 fragiele, lelijke sets zandspeelgoed.

LIEWOOD heeft onder andere silicone uitsteekvormpjes, gieters en emmers om urenlang in het zand te kunnen spelen.

zandspeelgoed liewood mooi duurzaam

2. HEMA bioplastic zandspeelgoed

HEMA verraste me dit jaar met hun collectie zandspeelgoed van bioplastic. Er komen steeds meer items bij, waaronder verschillende zandspeeltjes gemaakt van bioplastic. De set zandvormpjes in de vorm van ijsjes vind ik persoonlijk echt geweldig, net als de kiepauto van bioplastic. En, het bioplastic zandspeelgoed is betaalbaar.

Het gebruikte bioplastic is gemaakt van de overblijfselen van suikerriet, wat ontstaan bij de productie van suiker. Hierdoor is bioplastic duurzamer dan traditioneel plastic, dat een basis heeft van aardolie. Daarnaast heeft suikerriet van nature de eigenschap om CO2 uit de lucht op te nemen wanneer het wordt verbouwd.

zandspeelgoed hema bioplastic

3. Quut zandspeelgoed voor echte gravers

Bij het gezellige speelgoedwinkeltje Freubelrijk zag ik het anders-dan-andere strandspeelgoed van het Belgische merk Quut. Zo is er de Scoppi, een schep en zeef in één, met voetsteun. Het is speciaal ontworpen om snel grote bergen zand te kunnen verplaatsen. Ook is er de Triplet, waarmee je kind de mooiste zandkastelen bouwt en naar hartelust kan scheppen, harken, zeven en decoreren. Quut liet zelfs het design van een emmer niet ongemoeid: door de ronde vorm is water uit de zee halen nog makkelijker omdat de emmer minder morst en beter schenkt. Slim!
Het zandspeelgoed van Quut is sterk, gemaakt van polypropyleen, vrij van BPA, ftalaten en latex en is het recyclebaar. Ook slim!

quut-zandemmer-ballo-rood--ilovespeelgoed1

4. Green Toys zandspeelgoed van gerecycled plastic

Annemarie, de eigenaresse van Freubelrijk, weet alles van duurzaam en educatief tof speelgoed van de mooiste merken, en tipte me ook nog even over Green Toys. Ik schreef al eens een blog over het speelgoed van gerecycled plastic van dit merk, maar had me even niet gerealiseerd dat ook zij heel fijn zandspeelgoed maken. Natuurlijk vind je een emmer en schepje in de collectie, maar nog leuker is de set met waterspeeltjes in de vorm van een schelp, inktvis, zeester, kwal en zeeslak. Elke vorm geeft een eigen effect wanneer je kind er water door giet. Leerzaam en leuk dus, en zeer geschikt als badspeelgoed. Ook fijn: dit zandspeelgoed kan in de vaatwasser.

GreenToys speelgoed is gemaakt van 100% gerecycled plastic, het aller schoonste en meest veilige plastic. Het materiaal is vrij van BPA, PVC, flalaten en oppervlakkige coatings.

5. Scrunch Bucket – opbouwbaar zandspeelgoed

Al eerder schreef ik over de opbouwbare Scrunch Bucket. Deze lichtgewicht emmertjes kun je opvouwen. Ideaal om mee te nemen in je tas – je hoeft je nooit druk te maken om een emmer die stuk kan gaan én je hebt er altijd wel een plekje voor. Wij hebben zelf een grijze en een lichtroze Scrunch Bucket en die gaan nu al jaren mee. Ik vind deze emmertjes echt een aanrader. Waar een grote emmer soms best onhandig kan zijn om mee te nemen, prop je de Scrunch Bucket makkelijk ergens bij. De emmertjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, en inmiddels is er ook een scrunchy gieter en een scrunchy schepje.

6. Dantoy BIO pastelkleurig zandspeelgoed

Het merk Dantoy BIO maakt zandspeelgoed in heerlijke pastelkleurtjes, om spontaan verliefd op te worden. Ze gebruiken hiervoor ecovriendelijk plastic, oftewel bioplastic, gemaakt van suikerriet. Het materiaal is vrij van géén ftalaten, parfums, BPA of andere soorten schadelijke stoffen bevat. Het is dus veilig speelgoed waarmee kindjes vanaf zes maanden kunnen spelen.

Heel tof voor kinderen vanaf 6 maanden is de stapeltoren – een regelrechte hit onder baby’s en multifunctioneel inzetbaar. De stapeltoren van Dantoy heeft gaatjes in de bakjes en kan dus prima mee naar het strand. En wat dacht je van deze stoere vrachtwagens?

7. Houten strandspeelgoed van Plan Toys

‘Houten strandspeelgoed?’ hoor ik je denken. Jup, het speelgoed van Plan Toys wordt gemaakt van duurzaam geproduceerd rubberhout. De vrolijke strandspeeltjes zijn, net zoals al het speelgoed van Plan Toys, zo ontworpen dat ze de ontwikkeling van je kind stimuleren. Er is een leuke set schepjes en emmer, en met de set multifunctionele mallen maakt je kind de mooiste bouwwerken.

Meer strand? Lees ook: relaxt op het strand

Ziehier, zeven mooie merken met fantastisch zandspeelgoed, wat ook nog eens jarenlang mee gaat. Zulk duurzaam speelgoed is een geweldig (kraam)cadeautje – en sowieso een beter idee dan het kopen van 86 goedkope emmertjes die gauw stuk gaan. Hopelijk inspireert het je!

x Anniek

 

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Duurzaam speelgoed

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top