Connect with us

Het tofste speelgoed voor jouw kleine Freek Vonk in spé: Terra Kids

Speelgoedtips

Het tofste speelgoed voor jouw kleine Freek Vonk in spé: Terra Kids

Haba Terra Kids is de outdoor speelgoedlijn van Haba die alles te maken heeft met natuur en onderzoek. In dit blog lees je er alles over.

Kinderen zijn ontdekkers

Laatst was ik zelf weer even ‘op ontdekking’, namelijk bij speelgoedwinkel Freubelrijk in Gorinchem. Eigenaresse Annemarie heeft de winkel bomvol staan met het tofste speelgoed en ze heeft een voorliefde voor duurzaam, eerlijk en educatief. Je kunt je dus voorstellen dat ik dit een walhalla vind. En ik ontdek er altijd iets nieuws. Deze keer was dat Haba Terra Kids: een speelgoedlijn die compleet op ontdekken in de natuur gericht is.

haba terra kids kindertelescoop speelgoedtip

Mijn eigen kleine meisje laat me regelmatig met andere of open ogen naar de natuur kijken. Zij ziet van alles! Kinderen zijn echt ontdekkers, en het is zo leuk om ze daarin te stimuleren. Ik ben als de dood voor motten, heb een hekel aan vlinders en moet ook niet veel van spinnen hebben, maar voor en met haar kijk ik geduldig naar allerlei insecten, bekijken we hoeveel pootjes ze hebben en hoe ze lopen. Gelukkig is ze ook verzot op bloemen en planten, die ontdekkingstochten gaan mij wat beter af ;).

Terra Kids voor Freek Vonks en Bob de Bouwers in spé

Maar over dat stimuleren gesproken, dat is precies wat het speelgoed van Terra Kids doet. De collectie bestaat uit allerlei leuke tools waarmee je kind uitgedaagd wordt de natuur te onderzoeken. Natuurlijk vind je een vergrootglas, een schepnet en ook zo’n bakje met vergrootglas waarin je insecten kunt bewaren in de collectie.

haba terra kids speelgoed microscoop

Maar er is nog veel meer gaafs. Denk aan een heuse mobiele microscoop, een kindertelescoop, een ingenieuze blaaspijp en jawel, een insectenzuiger! Allemaal dingen waarmee de Freek Vonk in je kind helemaal los kan gaan. Je kunt je voorstellen dat zulk speelgoed de nieuwsgierigheid van je kind prikkelt.

Ook aan de makers is gedacht. Terra Kids heeft allerlei bouwpakketten, bijvoorbeeld om een insectenhotel of een gereedschapskist te maken, en kindvriendelijk gereedschap waaronder schroevendraaiers en zaagjes.

haba terra kids kampeerlamp

De Terra Kids collectie van het bekende speelgoedmerk Haba ontdekte ik dus bij het heerlijke Freubelrijk. Mocht je niet in de buurt wonen, dan kun je ook via Instagram contact opnemen voor een verzending. Annemarie weet alles over speelgoed, dus ze kan je zeker helpen.

En dan hup, de natuur in!

x Anniek

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: DE ultieme lijst met originele cadeau ideeën voor peuters en kleuters - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Speelgoedtips

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top