Connect with us

Dit vind je fantastisch: met aqua doodle kan je kind verven zonder kliederboel!

Speelgoedtips

Dit vind je fantastisch: met aqua doodle kan je kind verven zonder kliederboel!

De downside van verven? Dat je, ondanks de aanwezigheid van verfschort, knutseltafelkleed en meubels waarvan het niet zo ontzettend erg is dat ze vies worden, toch continu als een soort havik om je kind aan het cirkelen bent. De kwast komt op onverklaarbare wijze op de gekste plekken terecht, er valt een pot verf om, vingerverfhanden worden gebruikt om haren achter de oren te duwen. Zucht.
Zeker, ik vind het heerlijk dat mijn kind creatief bezig wil zijn. En verven is natuurlijk ook te gek, zeker als het ook met je vingers kan. Maar toch… Heb ik er niet altijd energie voor. En zo kwam ik ‘aqua doodle’ tegen.

verven met water Melissa & Doug

Verven met water

Met aqua doodle ‘verft’ je kind ook, maar dan slechts met water. De kwast of pen laat je vollopen aan de kraan. Door hiermee over de speciale pagina’s te strijken komen er kleurentekeningen tevoorschijn. Wanneer het water opdroogt, wordt de tekening weer onzichtbaar. Je kunt zo’n kleurblok dus nog hergebruiken ook.

Aqua doodle

Dit leek me ideaal voor op reis, dus ik ging op zoek.

Aqua doodle is een product van Ravensburger. Er zijn verschillende sets verkrijgbaar, waaronder een versie voor baby’s en een XXL variant.

Ook SES heeft een ‘kleuren met water‘ set. Ikzelf koos voor een ‘water wow’ kleurblok van Melissa & Doug, met, jawel, prinsessen.

‘Water wow’ verven met water

Dit kleurblok is lekker handzaam (ongeveer de grootte van een A5) en heeft vier verschillende kleurplaten. Ik was érg beniewd hoe het ‘waterverven’ zou werken – en met name óf het echt zou werken. Maar inderdaad, simpelweg de kwast vullen met water en dochterlief kon naar hartelust toveren.

Ik nam het ‘water wow’ kleurblok mee op vakantie naar Fuerteventura. De warme lucht op de plaats van bestemming zorgde ervoor dat het kleurblok precies snel genoeg droogde: als ze de tekening zo goed als af had, begonnen de stukjes die het eerst geverfd waren alweer te vervagen. Ze kon dus lekker door blijven gaan ;).

Wij namen het verven met water toverblok graag mee naar bijvoorbeeld restaurantjes, daarvoor is het echt ideaal.

verven met water aqua doodle reviewverven met water water wow review

Via amazon.nl kun je dit water wow verfblok bestellen vanaf 4,95 in meerdere varianten, zo is er ook een onderwaterversie en een dino thema.

Ideaal vermaak voor op reis

Inmiddels zijn de pagina’s al talloze keren geverfd, ook met iets teveel drukkracht (kleuters…), en het verven met water werkt nog steeds. Door het harde drukken op de kwast zijn de haren wel wijd uit gaan staan, waardoor een heel precies verfwerkje er niet meer in zit. Daar lijkt onze boosdoener vooralsnog niet rauwig om te zijn en ze verft er nog altijd graag op los.
En hoewel het knutselwerk op zich natuurlijk erg simpel is, kan ze zich er goed mee vermaken. Zeker als je naar een warme bestemming gaat, waar de pagina’s dus lekker snel drogen, is verven met water echt ideaal vermaak!

x Anniek

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Speelgoedtips

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top