Connect with us

Bakjes, zakjes en flessen: dit zijn de schoolspullen van onze vierjarige

Momlife

Bakjes, zakjes en flessen: dit zijn de schoolspullen van onze vierjarige

Vlak voordat onze dochter naar de basisschool zou gaan, ontving ik een nieuwsbrief van webshop Blabloom met daarin allerlei duurzame schoolspullen. Een mail vol leuke én goede spullen waar ik spontaan enthousiast van werd. Kijk maar eens hier, ik schreef er dit blog over duurzame schoolspullen over. Dat duurzame, dat wilde ik ook. Benieuwd naar welke bakjes, zakjes en flessen wij uiteindelijk aangeschaft hebben? Ik laat je de set schoolspullen van onze vierjarige zien.

Duurzame schoolspullen voor het tien-uurtje

Het eerste eetmoment op de basisschool is het ’tien-uurtje’: fruit, eventueel 1 koekje erbij, en wat drinken. In plaats van plastic bakjes, koos ik voor een herbruikbaar snackzakje van Keep Leaf: licht, makkelijk te sluiten met klittenband en kan in de wasmachine of vaatwasser.

Ook gebruik ik soms een stasher bag, een herbruikbaar plastic zakje. Als vervanging van plastic bakjes zou je ook kunnen kiezen voor RVS snackdoosjes of de waanzinnig mooie silicone snackdoosjes van Liewood.

Voor het drinkmoment zocht ik een herbruikbare fles, die dochterlief zelf makkelijk open zou kunnen maken. Het werd een rietjesbeker van Petit Monkey – niet zeker of deze duurzaam geproduceerd is, maar de glitters in de dubbelwandige drinkfles maken het drinken van water aantrekkelijk(er). En dat vond ik ook heel wat waard, in plaats van haar sap mee te geven.

duurzame schoolspullen vierjarige

Duurzame schoolspullen voor de lunch

Tweemaal per week luncht Lis op school. Daarvoor ging ik op zoek naar een broodtrommel en drinkfles.

Thuis drinkt ze altijd warme melk (melk + thee) bij de lunch, dus zocht ik naar een thermosfles. Liefst zo roze mogelijk – voorkeur van de dochter – en zo vond ik bij Blabloom een thermos van Klean Kanteen. Omdat we deze gebruiken voor melk, draai ik de dop vrij stevig dicht en is deze daardoor lastig zelf open te krijgen voor een vierjarige. Er is wel een sportdop voor de flessen te koop, maar ik begreep dat deze niet 100% lekvrij is. De Klean Kanteen drinkflessen zijn gemaakt van roestvrij staal dat volledig vrij is van BPA, PVC, ftalaten en lood en de organisatie doneert 1% van z’n omzet aan verschillende milieuorganisaties. Ook de duurzame merken Fresk en Liewood hebben trouwens mooie thermosflessen in de collectie.

De broodtrommel was nog wel de grootste uitdaging, want ik had een wensenlijstje. Er moesten verschillende vakjes in zitten, de broodtrommel moest roze zijn (wederom: wens van dochterlief) en liefst niet al te prijzig. Ik heb heel lang getwijfeld over de aankoop van een Yumbox, maar uiteindelijk kwam ik de vriendelijker geprijsde lunchboxen van Sistema tegen die aan al mijn eisen voldeden. De broodtrommel is gemakkelijk zelf open te maken en heeft vier vakken, plus een doosje waarin bijvoorbeeld yoghurt meegenomen kan worden. Ik heb dit al meerdere malen gedaan en er is geen druppel gelekt. De verschillende vakjes ‘dwingen’ mij om verschillende dingen mee te geven, zo gaat er naast de boterham ook vaak komkommer, stukjes appel, rozijntjes of een klein Babybel kaasje mee in de broodtrommel.

Bekijk ook: de liefste broodtrommelbriefjes.

Het is dus aardig gelukt een aantal duurzame schoolspullen te vinden, die bovendien ook nog prettig in gebruik zijn. Duurzaam hoeft trouwens niet per se roze te zijn hoor ;).

Heb jij over duurzaamheid nagedacht bij de aankoop van schoolspullen?

x Anniek

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: Tel af met de printable back to school aftelkalender (gratis download) - minimixtape

  2. Pingback: DE ultieme lijst met originele cadeau ideeën voor peuters en kleuters - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Momlife

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top