Connect with us

Wijs naar school: coole schoolspullen waar je de aarde een plezier mee doet

Musthaves

Wijs naar school: coole schoolspullen waar je de aarde een plezier mee doet

Nu de zomervakantie in heel Nederland zo’n beetje op zijn einde loopt, vliegen de ‘back to school’ blogs je om de horen. En ja, ik doe er ook aan mee. Omdat ik zo’n ontzettend gezellige nieuwsbrief in mijn inbox kreeg, die het – vond ik – waard was om te delen in een blog. De nieuwsbrief kwam van webshop Blabloom, en er stond een fijne lijst met duurzame schoolspullen in die ook nog eens erg fijne looks hebben. Kijk maar!

Duurzame schoolspullen: écht wijs naar school

Annelies en Kim van Blabloom stelden hebberigmakende setjes samen – met uitsluitend duurzame schoolspullen. Hoezo is dat geen win-win?!

De schooltassen van Engel, Fresk en Sticky Lemon bijvoorbeeld zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Ook de drinkflessen, etuis en lunchboxen bij Blabloom zijn duurzaam, want de shop verkoopt uitsluitend ecologische producten. Handig, dan kies je nooit verkeerd :).

Hoe gaaf is deze combinatie schoolspullen voor jongens? De stoere Een stoere boekentas van Engel. combineert perfect bij de pennenzak van Fresk, een snackzakje, een lunchbox en een drinkbus.

voorbeeld van duurzame rugzak en schoolspullen voor meisjes

Deze set schoolspullen voor meisjes-meisjes en stoere dames combineert roze met grijs en RVS: een stevige rugzak van Fresk, een thermische drinkbus van Dopper, een pennenzak van Fabelab, een snackzakje en een blinkende brooddoos in RVS.

voorbeeld van duurzame stoere rugzak voor jongens

Ook deze stoere rugzak is ruim genoeg voor iemand die naar het eerste leerjaar gaat. Met een snackdoosje, een pennenzak van We Say No!, een drinkbus en een brooddoos.

voorbeeld van duurzame schoolspullen voor jongens

Deze set bestaat uit een ruime rugzak van Sticky Lemon, een pennenzak, een Yumbox Panino, een Dopper-waterfles en een snackdoosje.

voorbeeld van duurzame schoolspullen voor meisjes

Ik ben verliefd op dit leuke nieuwe model schooltas van Engel: de Flip Rugzak. Ruim genoeg voor een Dopperfles, een bentobox, een ruim etui en een snoezig lunchzakje.

Nog een maandje of drie, dan mogen wij ook aan het basisschoolleven geloven. Ik moet me nog even verdiepen in wat er dan allemaal mee gaat. Maar Annelies en Kim hebben me zeker geïnspireerd om voor duurzame schoolspullen te kiezen.

Sta jij stil bij duurzaamheid bij het uitzoeken van schoolspullen?

x Anniek

PS dit blog nam ik op eigen initiatief over vanuit de nieuwsbrief van Blabloom, omdat ik achter het onderwerp sta. De credits voor de samenstelling van de sets en de foto’s ervan gaan naar Blabloom.

Volg je mij al op Pinterest?

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Bakjes, zakjes en flessen: dit zijn de schoolspullen van onze vierjarige - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Musthaves

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top