Connect with us

Voor deze 5 onmisbare babyspullen is een duurzaam alternatief, zonder gif

Musthaves

Voor deze 5 onmisbare babyspullen is een duurzaam alternatief, zonder gif

Als je denkt aan babyspullen waar je niet zonder kunt, staan luiers wellicht op 1. Maar in dit blog ga ik het niet over wasbare luiers hebben. Ik zet 5 andere onmisbare babyspullen op een rij waar een duurzaam alternatief voor is, zonder gif.

Onmisbare babyspullen #1: hydrofiele doeken

Laten we beginnen met de holy grail onder de babyspullen die op iedere musthaves lijst staat: de hydrofiele doek. Deze verdient het stempel ‘onmisbaar’ absoluut, want wat kun je ontzettend veel met de doeken doen en wat heb je er lang plezier van – zeker als je voor exemplaren van duurzaam materiaal kiest die lang zacht blijven. Het Deense merk Fabelab maakte zulke hydrofiele doeken, in super fijne kleurtjes ook nog eens.

duurzame kraamcadeautjes tips

#2: billendoekjes en snoetenpoetsers

De kwetsbare nieuwe babyhuid wil je met de beste zorg behandelen. Chemisch geparfumeerde doekjes of doekjes die schadelijke stoffen bevatten zoals alcohol en parabenen zijn niet echt aanraders. De meeste babydoekjes zijn ook nog eens gemaakt van polyester, wat niet biologisch afbreekbaar is. Maar er is een alternatief voor deze onmisbare doekjes: er bestaan bamboe doekjes! Deze zijn wel biologisch afbreekbaar – en zullen dus niet bijdragen aan vervuiling. Verder zijn ze ongeparfurmeerd, hypoallergeen en super duurzaam doordat ze zijn gemaakt van bamboe. Er zit niks slechts in! Wat dan wel? Ze bestaan uit gezuiverd water, een vleugje aloë vera, wat fruit-extract, en een snufje van een paar voedsel-veilige conserveermiddelen. Geinig: ze mogen in de compostbak. Een ander alternatief voor billendoekjes en snoetenpoetsers: wist je dat er wasbare billendoekjes bestaan?

#3: speentjes

duurzame alternatieven voor onmisbare babyspullen zoals speentje

Het Deense bedrijf Hevea maakt speentjes van natuurrubber, een duurzame en biologisch afbreekbare grondstof. Bovendien bevat het geen schadelijke stoffen zoals BPA, phthalaten en PVC. Een fijn gegeven aangezien er je kindje dit toch in zijn of haar mond heeft. Doordat de speen is gemaakt uit één stuk bevat deze geen openingen of randen waar stiekem bacteriën in kunnen gaan zitten. Erg hygiënisch dus! Het oog wil ook wat? Dat zit wel goed bij Deense bedrijven: de speentjes van Hevea hebben een prachtige kleur.

#4: flesjes

Tsja, die plastic fles is ook niet per se duurzaam. Maar ook hier is een alternatief voor: de Pura thermos speenfles. Een thermos met speen dus! Handig bijvoorbeeld wanneer je vers hebt gekolfd en die voeding een paar uur later wilt geven. Of juist om moedermelk koud te vervoeren

Het hoogwaardige RVS is super sterk en duurzaam. Dat maakt de fles veilig, milieuvriendelijk en bovenal praktisch. Doordat de dop kan worden verwisseld kan de fles meegroeien met het kind naar tuitbeker, rietjesbeker en sportfles. Je kunt levenslang met een fles doen!

Onmisbare babyspullen #5: kam of borstel

Een kam hoort in elk huishouden thuis. Voor de plastic variant is een duurzaam alternatief: een natuurlijke kam. De kam van Grünspecht is gemaakt van het duurzame cellulose, een milieuvriendelijk alternatief voor een plastic kam. De tanden van de kam staan ongeveer 1 mm van elkaar, daardoor is hij perfect te gebruiken voor het verwijderen van roos, berg en restjes stylingsproducten. Ook kan de kam goed gebruikt worden in de strijd tegen hoofdluis en neten, zonder dat je naar chemische middelen hoeft te grijpen.
Je kunt ook voor een houten borstel met bijvoorbeeld paarden- of geitenhaar kiezen.

Nog meer duurzame babyspullen? Ik maakte een lijst met 10 kraamcadeautjes waarmee je zeker indruk maakt.

Houd jij rekening met de aanwezigheid van chemicaliën in babyspullen?

x Anniek

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Musthaves

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top