Connect with us

How to: beddengoed uitzoeken voor je peuter

Musthaves

How to: beddengoed uitzoeken voor je peuter

Hoe belangrijk vind jij de slaap van je kind? Open deur he. Die nachtelijke uurtjes op één oor, we krijgen er als ouders geen genoeg van. Letterlijk, soms. Maar net als ‘blije kindjes, blije ouders’, geldt ook: ‘slapende kindjes, slapende ouders’. (Andersom gaat dat helaas niet op.) De slaap van je peuter is dus nogal een ding. En daarmee ook de slaapplek. Natuurlijk de kinderkamer en het peuterbed, maar vergeet ook zeker het beddengoed voor peuters niet!

Een dekbed voor je kind kiezen

Tot een jaar of twee wordt het slapen onder een dekbed afgeraden. Jouw kleintje sliep in het ledikantje dus hoogstwaarschijnlijk in een slaapzak, onder een laken of wollen deken. Gaat je kindje over naar een peuterbed? Shoppen dan maar! Want je mag niet alleen losgaan op het kamertje en het nieuwe bed, er mag ook ‘grote mensen beddengoed’ komen. Oftewel, een dekbed.

Hoe kies je nu het juiste dekbed voor je kind? Kies je voor een synthetische of natuurlijke vulling, ga je voor een enkele of een 4-seizoenen dekbed? Houd in ieder geval rekening met de behoefte van je peuter. Snel warm of koud, of juist niet?

peuterbeddengoed

Belangrijk voor een peuter: dekbedovertrek

En dan, het dekbedovertrek. Klinkt misschien als een makkie. Maar houd even rekening met de belevingswereld van je peuter. Geen ouder zal ontkennen dat de peuterfase van tijd tot tijd bijzonder intensief kan zijn: je kleintje ontwikkelt zich als een malle. Een goede nachtrust is dus echt van belang om alle indrukken een beetje te kunnen verwerken. En daar draagt kinderbeddengoed aan bij.

Toen wij een peuterbed uitzochten voor Lis, was ze eigenlijk compleet verliefd op een ander bed. Een roze. Classic. Daar hadden papa en mama echter een ander idee over en dus laadden we een ander bed in. Sorry meiske. Om haar tegemoet te komen, kochten we een roze hoeslaken. En super zachte dekbedovertrekken.

Ik heb haar nog eens over het roze bed gehoord, maar met mijn antwoord dat ze nu alsnog ‘op roze kon slapen’ was het goed.

peuterdekbedovertrek zwart wit

peuter dekbed

Met beddengoed voor peuters kun je meer bereiken dan je denkt

Je leest het al, met het juiste beddengoed voor peuters kun je meer bereiken dan je denkt ;). Nappiez dekbedovertrekken van hoogwaardige materialen geven je kind een gevoel van luxe. De lange levensduur is mooi meegenomen voor de talloze keren dat je het overtrek zult gaan wassen. Verkoudheid, ongelukjes; het gaat vaker in de was dan je lief is.

Nappiez gebruikt uitsluitend 100% katoen, omdat dit ideaal materiaal is voor kinderbeddengoed. Het voelt soepel aan tegen de huid en ventileert goed. En wist je dat katoen je peuter warm houdt in de winter en koel in de zomer? Dat vermindert het aantal nachtelijke escapades wellicht.

Dus, wat voor stijl kies jij? Of laat je je peuter zelf een dekbedovertrek uitzoeken?

x Anniek

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Musthaves

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top