Connect with us

Welk peuterbed hebben we gekozen?

Kinderkamer

Welk peuterbed hebben we gekozen?

Een tijdje geleden schreef ik over de ontzettend gave design bedjes van Little Dreamers. En ook dat we nog op zoek waren naar een bedje. Het leek me dus wel leuk om te laten zien wat onze keuze uiteindelijk is geworden.

En je ziet het, het is niet zo’n prachtig handgemaakt Dutch Design bedhuisje, helaas. Hoe ontzettend gaaf ik de webshop Little Dreamers en het initiatief om bomen terug te planten ook vind. Ik had ‘m tijdens de reis een paar keer bijna besteld. Eenmaal terug kwamen we echter ook direct back to reality met een aantal onverwachte rekeningen (bijvoorbeeld van onze auto – die we ruim 7 weken niet gebruikt hadden, maar na het starten direct door naar de garage kon). Grrr. 

MINNEN peuterbed

Ik baalde dus enorm, maar na het zien van een foto op het account van Kirsten (die ik ook al noemde in mijn artikel over de boho-kinderkamer), was ik om. Zij had een zwart stalen bedje staan, een vergelijkbare met het MINNEN bedje van good old IKEA. En dat is ‘m dus geworden. MINNEN.

peuterbed kiezen inspiratie Ikea MINNEN

Uiteindelijk ben ik ontzettend blij met deze keuze. Ik schreef ook al eerder over de reddende engel, de klamboe, en die past perfect bij dit bedje. Bijkomend voordeel is dat Lis de klamboe als een soort deur ziet, die wij mogen openmaken. Ik herinner me ook wel dat ik gezegd heb dat de klamboe dicht moest blijven tegen de muggen. Nu, dat neemt ze dus heel letterlijk: ze komt niet zelf uit bed, wij moeten de klamboe open doen. 

peuterbed kiezen welk bedje hebben wij gekozen

Hoe gaat het slapen in het peuterbed?

Tot nu toe geen gekke situaties (1000 keer uit bed komen bijvoorbeeld) dus met overgaan naar een groter bedje. Wat ook scheelt, is dat we het bed (het is een uitschuifbed) nu nog op de kleinste stand hebben staan en het dus niet gek veel groter is dan haar ledikantje. 

Dat ze nu zelf in en uit haar bed kan klimmen vindt Lis heel leuk. Ook slapen onder het dekbedje gaat goed. En ik kocht voor haar een pyjama van Cars, wat natuurlijk helemáál dik gewaardeerd werd door ons auto-meisje :).

Helemaal af is Lis’ kamertje niet, want het mag nog wel wat meer boho – ik vind die stijl echt zo leuk. En er mag nog wel iets op de muur, behang denk ik. Maar dat komt wel, zo is haar kamertje ook leuk toch?

x Anniek

Wil je niks over onze favorieten of artikelen over ander leuk kids design missen, volg mij dan op Facebook, Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Tot gauw!

34, dromende plannenmaker en rupsjenooitgenoeg vol wanderlust. Zelfstandig ondernemer, peutermama van Lis en wannabe digital nomad. Op minimixtape.nl deel ik een mix van verhalen. Over (locatie onafhankelijk) werken en reizen, als mama. Met Lis vertrokken we al een aantal keer voor een maand naar het buitenland. Ook spot ik tof design voor kids en maak ik regelmatig een gratis printable. Leuk dat je er bent, lees wat je leuk vindt!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kinderkamer

INSTAMIX

 • Candy store Maar even serieus wie vindt boekwinkels ook
 • Not so white De witte wanden van Lis kamer
 • Kermisklantje Mama waarom gaat de zon onder? En waar
 • Verrast Ik was niet echt van de vakantieparken maar
 • Superei 4 jaar geleden waren jouw armpjes om mijn
 • Printable nog maar een week of twee en dan

FACEBOOK

GRATIS SINTERKLAAS AFTELKALENDER

POPULAIR

DEZE LEZEN WIJ NU

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om geen printable te missenTo Top