Connect with us

Welk peuterbed hebben we gekozen?

Kinderkamer

Welk peuterbed hebben we gekozen?

Een tijdje geleden schreef ik over de ontzettend gave design bedjes van Little Dreamers. En ook dat we nog op zoek waren naar een bedje. Het leek me dus wel leuk om te laten zien wat onze keuze uiteindelijk is geworden.

En je ziet het, het is niet zo’n prachtig handgemaakt Dutch Design bedhuisje, helaas. Hoe ontzettend gaaf ik de webshop Little Dreamers en het initiatief om bomen terug te planten ook vind. Ik had ‘m tijdens de reis een paar keer bijna besteld. Eenmaal terug kwamen we echter ook direct back to reality met een aantal onverwachte rekeningen (bijvoorbeeld van onze auto – die we ruim 7 weken niet gebruikt hadden, maar na het starten direct door naar de garage kon). Grrr. 

MINNEN peuterbed

Ik baalde dus enorm, maar na het zien van een foto op het account van Kirsten (die ik ook al noemde in mijn artikel over de boho-kinderkamer), was ik om. Zij had een zwart stalen bedje staan, een vergelijkbare met het MINNEN bedje van good old IKEA. En dat is ‘m dus geworden. MINNEN.

peuterbed kiezen inspiratie Ikea MINNEN

Uiteindelijk ben ik ontzettend blij met deze keuze. Ik schreef ook al eerder over de reddende engel, de klamboe, en die past perfect bij dit bedje. Bijkomend voordeel is dat Lis de klamboe als een soort deur ziet, die wij mogen openmaken. Ik herinner me ook wel dat ik gezegd heb dat de klamboe dicht moest blijven tegen de muggen. Nu, dat neemt ze dus heel letterlijk: ze komt niet zelf uit bed, wij moeten de klamboe open doen. 

peuterbed kiezen welk bedje hebben wij gekozen

Hoe gaat het slapen in het peuterbed?

Tot nu toe geen gekke situaties (1000 keer uit bed komen bijvoorbeeld) dus met overgaan naar een groter bedje. Wat ook scheelt, is dat we het bed (het is een uitschuifbed) nu nog op de kleinste stand hebben staan en het dus niet gek veel groter is dan haar ledikantje. 

Dat ze nu zelf in en uit haar bed kan klimmen vindt Lis heel leuk. Ook slapen onder het dekbedje gaat goed. En ik kocht voor haar een pyjama van Cars, wat natuurlijk helemáál dik gewaardeerd werd door ons auto-meisje :).

Helemaal af is Lis’ kamertje niet, want het mag nog wel wat meer boho – ik vind die stijl echt zo leuk. En er mag nog wel iets op de muur, behang denk ik. Maar dat komt wel, zo is haar kamertje ook leuk toch?

x Anniek

Wil je niks over onze favorieten of artikelen over ander leuk kids design missen, volg mij dan op Facebook, Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Tot gauw!

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: Handig: kinderaccessoires met eigen naam (ook tof als cadeautje!) - minimixtape

  2. Pingback: Peuterkamerinspiratie: peuterbedjes om bij (en in!) weg te dromen - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kinderkamer

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top