Connect with us

Ruimte op de kinderkamer nodig? Deze peuterbedden zijn je redding!

Kinderkamer

Ruimte op de kinderkamer nodig? Deze peuterbedden zijn je redding!

De dag die je wist dat zou komen. Je kind groeit hoe dan ook echt een keer uit zijn of haar ledikant. Een tijdje geleden schreef ik al over ‘onze’ overgang naar een peuterbed. Hier kun je lezen en zien voor welk peuterbed wij uiteindelijk kozen. Maar misschien ben jij nog hard op zoek, dus deel ik graag de houten peuterbedden die ik nu online vond. Deze bedden zijn ideaal voor iedereen die extra ruimte op de kinderkamer kan gebruiken of bij wie kinderen een kamer delen. Kijk maar eens mee.

De zoektocht naar het perfecte peuterbed

Heb jij ook al urenlang zitten struinen naar het perfecte peuterbed? Ik vond het best een ding hoor. In ons geval sliep Lis nog prima in haar ledikantje. Ik was als de dood dat te gaan doorbreken en ineens elke nacht een wakkere peuter te hebben. En het was ook niet dat ze niet meer in haar ledikant paste, of er uit klom. Ik vond alleen dat ze te wijs werd, het voelde gewoon ’te baby’ om haar in zo’n klein bedje te laten slapen.

Dat was voor ons dus de reden om over te gaan op een peuterbed. Dat moment is voor iedereen anders natuurlijk. Ik las over kindjes die met 1 jaar in een peuterbed sliepen en kinderen die met drie jaar over gingen. En als er een broertje of zusje op komst is, wil dat ook nog wel eens de reden zijn dat je kind een peuterbedje krijgt.

Maar goed, ik ga er dus vanuit dat jij geïnteresseerdbent in een peuterbed, want anders zou je waarschijnlijk dit relaas niet tot hier hebben gelezen ;).

De peuterbedden van The Perfect Homeshop vielen me eigenlijk als eerst op door het ontwerp. Lekker strak, geen gedoe, maar wel precies mooi. Gemaakt van hout. Design wat lang mee gaat en waar je echt een cozy bedje van kunt maken. Leuk dus!

Toen ik eenmaal ging lezen, vielen me nog wel meer dingen op. Zo worden de bedjes gratis geleverd (altijd een pré) en krijg je er ook een lattenbodem (is helaas niet overal altijd het geval) en een matras (hoera, niet meer zoeken) bij!

Simpele oplossing: peuterbedden met lade

Er zijn bovendien een boel peuterbedden met lade verkrijgbaar. Zo’n uitschuiflade hebben wij niet, maar ik kan me inmiddels goed voorstellen dat dit mega handig is. Zo veel extra opbergruimte scheelt heel veel kasten, dozen en manden op de kinderkamer. Wat weer extra ruimte om te spelen betekent.

Je kunt er natuurlijk ook een matras in leggen. Ideaal als je kind ’s nachts nog wel eens wakker wil worden: je kruipt er dan gemakkelijk naast en zo slapen jullie beide weer fijn verder. Leuk voor logeerpartijtjes (van vriendjes/vriendinnetjes dan) ook.

peuterbed_rookie_moony

klasiek_grijs_peuterbed met lade

Een kinderkamer delen

Delen jouw kinderen een kamer en zoek je nog een geweldig bed? Je heb wellicht al gedacht aan een stapelbed – die zijn immers lekker ruimtebesparend. Met een lade eronder kun je ook nog allerhande speelgoed en/of beddengoed kwijt.

Of… Je gebruikt zo’n lade als bed. Overdag schuif je het in en hebben je kids alle ruimte om te spelen. ’s Avonds tover je in een wip een bed tevoorschijn. In het Triple Moony stapelbed kun je zo zelfs drie kinderen laten slapen. Het wordt zelfs geleverd met drie matrassen!

peuterbedden stapelbed

Zo’n stapelbed is natuurlijk ontzettend handig voor wie op zoek is naar ruimte. Aangezien dat issue bij ons niet speelt, keek ik vooral naar het design. Dat viel me op door de toffe uitsparingen in de hoofdborden. Met sterren en een maan zo dichtbij is het vast heerlijk vertoeven in dromenland.

stapelbed peuterbed kiezen

Er zijn echter nog meer stapelbedden verkrijgbaar volgens hetzelfde principe (met lade, matrassen en lattenbodems). Zo is het Double Rookie bed wat strakker. En ‘Tripple Massive Life Grey’ is een ‘opener’ stapelbed, zonder dichte hoofdborden.

Wil je nog meer kinderkamer inspiratie, volg dan mijn bord ‘Kinderkamer ideeën’ op Pinterest. Heb je me gevolgd op Instagram dan weet je misschien dat ik bezig was met de muren van Lis’ peuterkamer. Die waren nog akelig wit, maar inmiddels niet meer ;). Er volgen binnenkort dus nog een aantal blogs over kinderkamers. Als je mijn Facebook-pagina liked mis je ze zeker niet!

x Anniek

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kinderkamer

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top