Connect with us

De perfecte kinderkamer: hoe kies je het juiste kinderbureau en creëer je een fijne ruimte

Kinderkamer

De perfecte kinderkamer: hoe kies je het juiste kinderbureau en creëer je een fijne ruimte

Ik weet niet hoe het bij jou gaat, maar hier is de kinderkamer regelmatig onderhevig aan veranderingen. Omdat dochterlief groter wordt, veranderde natuurlijk al eens het bed. Maar naarmate ze ouder werd, werd het ook logisch om een kinderbureautje toe te voegen. In de eerste instantie om aan te zitten spelen – zo zetten we ook eens het poppenhuis erop. Later ook tekenen en een beetje knutselen. En nu zit ze er soms lekker te schrijven. In de zoektocht naar een kinderbureau vroeg ik me af hoe je nu het juiste bureau kiest, en waar je op moet letten bij het inrichten van kinderkamer. Dus pen ik de overwegingen hier voor je neer. Wellicht heb je er iets aan bij jouw keuzes!

Waarom een kinderbureau?

Goed, waarom zou je nu kiezen voor het toevoegen van een kinderbureautje? Wellicht herken je een van de volgende argumenten al, of helpen ze je bij je keuze. Zo’n tafel(tje) in de kamer biedt een eigen plekje waar je kind zich kan concentreren, op schoolwerk of creatieve projecten. Het helpt bij het creëren van een routine en stimuleert zelfstandigheid. Voor oudere kinderen met huiswerk kan een eigen bureau op een rustige plek in huis ook bijdragen aan betere studieresultaten en meer plezier in leren.

Tips voor het kiezen van het juiste kinderbureau

Mocht je al zo ver zijn dat je besloten hebt een bureau in de kinderkamer te willen zetten, houd dan rekening met de volgende zaken:

– Leeftijd en grootte: Dit is een van de belangrijkste afwegingen. Een te hoge stoel zit niet fijn voor kleine kinderen, en andersom kunnen grotere kinderen niet lekker werken als ze op een te kleine stoel zitten. Kies dus een bureau dat past bij de leeftijd en lengte van je kind. Voor jongere kinderen hoeft het tafeltje ook nog niet zo hoog te zijn. En voor oudere kinderen is het belangrijk dat het bureau voldoende werkruimte heeft.

– Functionaliteit: Bedenk vast welke activiteiten je kind aan het bureau zal uitvoeren. Biedt het bureau daar voldoende ruimte voor? Heb je bijvoorbeeld een echte knutselaar in huis, dan is het wel zo fijn als dat hippe bureautje wat je spotte ook daadwerkelijk daarbij aansluit – denk aan voldoende ruimte voor bakjes met pennen en potloden. Een echte boekenwurm wordt blij van planken waarop de ‘bibliotheek’ uitgestald kan worden. Verder zijn lades, mandjes en bakken praktisch, een duidelijke indeling maakt het voor je kind makkelijker om spullen op te ruimen en de kamer netjes te houden.

– Duurzaamheid: Kinderen kunnen soms ruw omgaan met hun spullen. Kies daarom voor een bureau dat stevig en duurzaam is, zodat het jaren meegaat.

– Stijl en kleur: Wel zo leuk als het bureautje een beetje bij de rest van de kamer past. Kies voor kleuren en stijlen die je kind leuk vindt en die aansluiten bij de rest van de inrichting. Oudere kinderen vinden het ook leuk om mee te denken – en kunnen bovendien goed aangeven wat ze fijn vinden. Dat voorkomt miskopen of teleurstellingen. Kijk samen op Pinterest of browse bijvoorbeeld door www.emob.nl.

– Verlichting: Denk ook aan een lampje voor bij het bureau, zeker wanneer het bijvoorbeeld onder een hoogslaper staat. Een bureaulamp met verstelbare arm zorgt voor voldoende licht tijdens het lezen of tekenen, terwijl zachte sfeerverlichting een warme en knusse sfeer creëert.

Het inrichten van een kinderkamer vraagt om een goede balans tussen functionaliteit en creativiteit. Door het kiezen van het juiste kinderbureau en het creëren van een inspirerende omgeving, help je je kind niet alleen bij hun dagelijkse activiteiten, maar geef je ze ook een plek waar ze zich echt thuis voelen. Vergeet niet dat de beste kinderkamer een ruimte is die met je kind meegroeit en verandert naarmate zij dat doen.

Veel succes en vooral veel plezier met het inrichten!

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kinderkamer

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top