Connect with us

Maak een thema-kinderkamer voor je kind met fotoproducten

Kinderkamer

Maak een thema-kinderkamer voor je kind met fotoproducten

Een dinosaurus kinderkamer, auto- of prinsessenthema, superhero- of boerderijdierenthema. Je kind kan het maar bedenken! Wil je je kind een thema-kinderkamer geven, dan vraag je je wellicht af hoe je dat het best kunt aanpakken. Een handige tip: gebruik fotoproducten om de juiste sfeer te bereiken. Ik geef je een paar voorbeelden.

Thema-kinderkamer met canvas

Het canvas waarop een foto afgedrukt wordt is wat anders dan schildersdoek. Die laatste wordt van oudsher dan wel gemaakt van bijvoorbeeld canvas (of linnen), maar dit canvas wordt vervaardigd uit hennep. Canvas voor fotoprints is gladder, het bestaat uit 80% katoen en 20% polyester. Het wordt voorzien van een coating om op te kunnen printen, zodat de inkten langer houdbaar blijven.
Goed, tot zover het Wikipedia-gedeelte. Wat kun je er nu mee?
Een foto afdrukken op canvas kan op meer manieren dan je wellicht denkt. Maak bijvoorbeeld een fotocollage en laat die printen. Dat is niet ingewikkeld, je kunt vaak via een tool op de website van de aanbieder van fotoproducten eenvoudig collages maken in jouw stijl. Ook origineel is het afdrukken van een foto over bijvoorbeeld 6 verschillende kleine doeken. Bij elkaar gehangen vormen de doeken jouw foto. En wil je op de luxe toer, hang het canvas doek dan in een baklijst.

Een foto of afbeelding op canvas afdrukken is erg fijn als je kind graag een thema-kinderkamer wil. Met een canvas heb je dit relatief goedkoop en snel geregeld. En verandert je kind van interesse, dan kun je de canvas eenvoudig vervangen.

Ingelijste foto’s

Dit is niet alleen prachtig maar ook supermakkelijk: bestel ingelijste foto’s. De foto wordt geprint op professioneel fotopapier, in de fotolijst geplaatst en voorzien van speciaal plexiglas. Je kunt zelfs kiezen voor fotolijsten in kleur, zoals roze, goud of blauw. Jij mag het leuke werk doen, namelijk het uizoeken van de juiste afbeeldingen.

thema kinderkamer inrichten tips

Eens iets anders aan de muur – zonder boren

Heb je een plaatje van een plaatje geschoten met je smartphone? Die foto’s zijn inmiddels van zo’n goede kwaliteit dat ze prima gebruikt kunnen worden voor een afdruk op een fotoproduct. Maar wil je bijvoorbeeld een jungle thema kinderkamer maken, dan kan het maar zo zijn dat je geen afbeeldingen voor handen hebt. Dan komt een beeldbank goed van pas, zoals voor het maken van CusttomShapes.
Met deze panelen maak je eenvoudig een foto- of beeldenmuur die met je meegroeit. Voor het ophangen van CusttomShapes heb je allereerst geen boor nodig, wat natuurlijk al vrij fantastisch is. De vormen plak je tegen de muur met speciale (meegeleverde) tape en een slim magnetisch ophangsysteem, waardoor je ze tevens makkelijk kunt wisselen. Ze zijn leverbaar in rond, vierkant en hexagon vorm. En qua creativiteit kun je helemaal losgaan. Combineer quotes, patronen en afbeeldingen vanuit de beeldenbank met je eigen foto’s, net zolang je de fotomuur hebt die je wenst.

Kinderkamer lamp met eigen afbeelding

Wellicht is je foto of afbeelding dan wel super passend voor de kinderkamer, maar wil je ‘m niet aan de muur. Een andere toffe optie is het bedrukken van een lamp met jouw foto of afbeelding. Deze ledlamp doet graag dienst als nachtlampje op de baby- of kinderkamer. Jouw kindje gaat voortaan slapen met zijn of haar favoriete afbeelding geruststellend naast zich. De lamp kun je zelfs personaliseren met naam. Denk je eens in wat voor origineel (kraam)cadeautje dit maakt!
De kinderkamer lamp wordt gemaakt van plaatmateriaal en bedrukt met speciale UV inkten. Deze UV inkten zijn krasvast, bestendig tegen warmte en verkleuren niet.

Met fotoproducten realiseer je eenvoudig een thema-kinderkamer waar je kind helemaal blij van wordt, zonder dat je vast zit aan een muurschildering of behang wat zomaar ineens weer niet meer leuk kan zijn. Prima plan toch!

Bekijk hier de regenboog canvas die op Lis’ kamer hangt.

x Anniek

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kinderkamer

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top