Connect with us

Hoera! Dit vloerkleed voor de kinderkamer is wasbaar en non-chemisch (en LEUK!)

Kinderkamer

Hoera! Dit vloerkleed voor de kinderkamer is wasbaar en non-chemisch (en LEUK!)

Ken je die geur? Die typische, zware geur die een nieuw vloerkleed kan hebben. Het beneemt mij de adem. Ik ben niet allergisch, maar van sommige vloerkleden krijg ik het spontaan benauwd. Toen ik op zoek ging naar een vloerkleed voor de kinderkamer van Lis, was dat dus iets wat ik absoluut niet wilde. Ze brengt immers minstens 12 uur door op haar kamer. Ik moest er niet aan denken dat een vloerkleed, bedoelt om haar kamer extra comfortabel te maken, invloed zou hebben op haar gezondheid.

Ik heb er dus weken over gedaan. Getwijfeld. Verschillende exemplaren besteld. Maar het perfecte vloerkleed kwam ik steeds niet tegen. Sommige exemplaren waren zo leuk dat ik er echt verliefd op was.

Maar altijd kwam die nare geur weer om de hoek kijken. Raakte ik zowat bedweld van de lucht op haar kleine kamertje. Kon dat nu niet anders?

Hoera: non-chemische kindervloerkleden!

Na heel wat online speurwerk (‘allergie voor vloerkleed’, ‘allergie voor polypropyleen’, niet echt bekend overigens) kwam ik uit bij webshop Tom&Lilly. Zij verkopen aaibare vloerkleden die heerlijk zijn op om te kruipen (check!). In toffe designs en prints (check!). En bovendien: zonder dat er tijdens de productie gebruik gemaakt wordt van chemicaliën! Hoera!

De aaibare leukers bij Tom&Lilly zijn van het Spaanse merk Lorena Canals. Dit merk maakt vloerkleden voor de kinderkamer en babykamer, maar sommige misstaan niet in je woonkamer, zo leuk!

Een koekje, een space print, een lieftallig hartje of het ronde kleed in de stijl van Design Letters zijn erg leuk voor de kinderkamer. Net als de boho vloerkleden met etnic print of de monstera, maar daarvoor ben ik al een plekje in mijn eigen slaapkamer aan het verzinnen :).

Alle sierkussens, manden en vloerkleden van Lorena Canals zijn AITEX gecertificeerd (het Spaanse equivalent van OEKO-TEX) en ze garanderen dat er geen schadelijke biologische of chemische stoffen worden gebruikt voor de productie ervan.

Dat slaapt toch een stuk lekkerder als ouder, niet?

Vloerkleed voor de kinderkamer kiezen

Nu je weet dat het met de productie en het materiaal wel goed zit, kun je gaan kiezen. De collectie Lorena Canals bij Tom&Lilly is enorm, dus ga er maar aan staan. Haha.

Mijn oog viel op een roze kleed – ik wist zeker dat ik dochterlief daar een plezier mee zou doen – met ingeweven sterrenprint.
Een printje dus, maar doordat de sterren dezelfde kleur hebben als de rest van het kleed, oogt het toch rustig. Dit kindervloerkleed is gemaakt van katoen, waarvan ik zeker wist dat ik er niet fantoom-allergisch of iets dergelijks voor zou zijn.

kindervloerkleed Lorena Canals lorena canals vloerkleed op de kinderkamer vloerkleed kinderkamer sterren

Van Tom&Lilly mocht ik het testen.

En, en, en: hoe bevalt dit kindervloerkleed dan?

Toen het vloerkleed binnen kwam, was ik wel even benieuwd. Zou ik nu eindelijk een exemplaar gevonden hebben wat écht op Lis’ kamer zou komen te liggen? Het doel van de aankoop was een onweerstaanbaar knusse speelplek maken. Zou het kleed zacht genoeg zijn?

Je ziet het aan de foto’s: het kleed ligt te shinen. Samen met het bijpassende kussen. Eindelijk een vloerkleed op de kinderkamer! Ik ben er meer dan dolblij mee, en dochterlief gelukkig ook. Onze laminaatvloer wordt, zeker in de winter, toch wat kil; nu het kleed er ligt kan ze toch lekker spelen op haar eigen kamertje.

En: geen vreselijke geuren! Dat alleen al geeft een goed gevoel. Ook fijn is dat sommige van de vloerkleden van Lorena Canals wasbaar zijn. Ook ons ‘Hippie Stars’ exemplaar met sterren kan gewoon in de wasmachine.

Hier vind je de volledige collectie Lorena Canals vloerkleden.

Is dit een kinderkamer-tip of niet?! Heb jij een vloerkleed op de kinderkamer liggen?

x Anniek

Volg mij op Facebook om geen blog te missen, want ik deel artikelen daar. Op Pinterest deel ik meer kinderkamerinspiratie en op Instagram vind je onder andere plaatjes van ons interieur.

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kinderkamer

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top