Connect with us

Bamboe/rotan in de kinderkamer is hot en zo voeg je het toe

Kinderkamer

Bamboe/rotan in de kinderkamer is hot en zo voeg je het toe

Vorig jaar nam ik me voor Lis’ kamer wat meer ‘boho’ te maken. We veranderden toen haar babykamer naar grotere-meisjes-kamer en het mocht wel wat gezelliger, vond ik. Haar babykamer was vrij clean, met allemaal witte muren. Voor een nuljarige lekker rustig, voor een kleine dame in wording minder leuk. De boho stijl neemt zo zachtjes aan het hele huis over, en Lis’ kamer is daarop geen uitzondering. Door bamboe en rotan in de kinderkamer toe te voegen, is het al snel een gezellige boel.

Was er niet een hele tijd dat ‘rotan’ een vies woord was? Ja toch? Inmiddels is mijn oordeel wat vergeeflijker geworden. Hoewel ‘landelijk rotan’ nog steeds niet mijn stijl is. Gelukkig is er ontzettend veel mooie rotan en bamboe te vinden in kinderkamer decoratie.

Zo voegde ik bamboe/rotan toe aan de kinderkamer

Het begon met een vintage koffertje van gevlochten materiaal, en een schattig old skool rotan klepmandje. En het bleek maar weer: met mandjes kun je ontzettend snel sfeer maken in een kamer. Toch voelde het nog niet helemaal compleet. Het vervangen van Lis’ peuterbed voor een bamboe exemplaar ging me wat ver, maar gelukkig kwam er een andere stiekeme statementmaker in rotan op mijn pad. Verlichting.

Want ook een lamp doet echt veel meer voor een kamer dan je wellicht in de eerste instantie denkt. Bij Directlampen.nl mocht ik een rotan hanglamp uitzoeken. Perfecte timing.

Zij hebben verschillende modellen in rotan in de collectie. Ik viel meteen voor de WF-light Snake bamboe/rotan hanglamp, door de lichte kleur van het materiaal en de fijne honingraat structuur. Hierdoor oogt de lamp ontzettend ‘luchtig’ om het zo maar te zeggen.

Bamboe/rotan hanglamp in de kinderkamer

Bekijk hieronder de foto’s van de bamboe/rotan hanglamp in de kinderkamer van Lis. Is het geen plaatje??

bamboe hanglamp in de kinderkamer

En zo doe jij het: de leukste bamboe/rotan kinderkamer decoratie

Je kunt natuurlijk zoals ik voor bamboe/rotan mandjes en verlichting in de kinderkamer kiezen. Op mijn wensenlijstje staat verder nog de bamboe spiegel van Kidsdepot. Bij Xenos verkopen ze ook zoiets.

Wil je het groter aanpakken, dan zijn er ook peuterbedden en wiegjes van bamboe. Ontzettend sfeervol ziet dat er uit! Een krukje of wandplank van rotan is ook een simpele manier om dit materiaal in de kinderkamer terug te laten komen.

Enkele van mijn favorieten:

Wat vind jij van bamboe en rotan in de kinderkamer?

x Anniek

Meer kinderkamer inspiratie? Volg mij dan op Pinterest!

 

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kinderkamer

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top