Connect with us

3x speelkleden die van de vloer een uitdagende speeltuin maken

Kinderkamer

3x speelkleden die van de vloer een uitdagende speeltuin maken

Een speelkleed op de vloer in de kinderkamer? Wat een goed idee! Het combineert het beste van twee werelden. Een speelkleed biedt extra speelmogelijkheden voor je kind en is tegelijkertijd een super comfortabele speelplek die een kille vloer verhult. De vloer is een speeltuin met deze speelkleden.

Wij hebben sinds begin dit jaar een vloerkleed in de kinderkamer liggen. En dat was een geweldig idee. Ten eerste staat het ontzettend gezellig en maakt het kleed Lis’ kamer warmer. Ten tweede maakt het kleed haar kamer letterlijk warmer. Nouja, de vloer dan. En dat is, zelfs in de zomer, erg aangenaam. Ik merk dat ze het fijner vindt op haar kamer. En ook ik vind het leuker om mee te spelen als we op het kleed zitten.

Op Lis’ kinderkamer ligt een effen vloerkleed. Een ander idee is om de vloer om te toveren tot speeltuin. In de collectie vloerkleden van Tapeso kwam een aantal speelkleden tegen die de fantasie van je kind vast zullen prikkelen.

De weg

Een speelkleed met een stad en autowegen erop is misschien wel de bekendste weg. (Ha, ha.) Niet geheel onlogisch, want dit kleed is zo makkelijk speelbaar. Er zijn honderden spelletjes te verzinnen met autootjes of poppetjes die hun weg (ha, ha) moeten vinden door de stad, afgebeeld op het speelkleed.

De hinkelbaan

Een kleed dat je kind aanzet tot beweging? Hoe handig! Okay, je zult bij de aankoop geen garanties krijgen dat je kind een dagelijkse workout gaan maken van het hinkelen. Maar zeg nu zelf, als je een hinkelbaan ziet, wil je dan niet het liefst ook even? Leuk dus om een spelelement in de kamer van je kind aan te brengen. Het wordt misschien even zoeken naar een exemplaar wat bij de rest van de inrichting van de kinderkamer past, maar de hinkelbaan-speelkleden heb ik in verschillende kleurencombinaties gezien.

Het voetbalveld

Een minder bekend speelkleed is het voetbalveld. Voor de jongens die fantaseren over een voetbalkamer moet dit een droom zijn. Een echte wedstrijd kunnen ze er vast niet op spelen, maar zo’n statement kleed doet natuurlijk wel ontzettend veel voor de sfeer in de kinderkamer.

Heb jij een speelkleed in huis?

x Anniek

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kinderkamer

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top