Connect with us

Kindermatras kopen tips: hierop moet je letten voor sweet dreams

Kinderkamer

Kindermatras kopen tips: hierop moet je letten voor sweet dreams

Toegegeven, bij het inrichten van een kinderkamer is het niet het eerste waar je aan denkt. Het staat waarschijnlijk op de lijst met ‘noodzakelijke spullen’. Maar stiekem is het best een ding, een kindermatras kopen. Want het laatste wat je als ouder wilt, is er met de aankoop van een slecht matras voor zorgen dat je kind ’s nachts aan het spoken gaat. En dan is er ook nog een stukje veiligheid dat aanspraak maakt op je ouderlijke verantwoordelijkheid.

Een goed kindermatras kopen doe je natuurlijk voor je kind, maar ook een beetje heel erg voor jezelf. Immers, slapende kindjes zijn slapende ouders.

Maar hoe doe je dat nu, zo’n matrasje kopen? In samenwerking met Matras aan huis zet ik de punten waar je bij de aanschaf van een kindermatras op moet letten op een rij. Sweet dreams!

Lees ook: dit peuterbedje kochten wij voor Lis

Kinderen slapen enorm veel (…als je geluk hebt)

kindermatras kopen tips

Je wilt dat je kind slaapt. En dat is heus niet alleen omdat je dan weer even tijd voor jezelf hebt. Een goede nachtrust is onmisbaar voor de algehele ontwikkeling van een kind. Van slapen groeit-ie dus beter.
Als ouders weten we allemaal dat het wel eens anders loopt, maar het is de bedoeling dat pasgeboren baby’s zo’n 20 uur per dag slapen. Tegen de tijd dat je kind een jaar of tien is, zijn die uurtjes teruggelopen naar zo’n 12 uur per dag. Je snapt dat een kindermatras dus een vrij essentieel onderdeel van de kinderkamer is.

Een kindermatras is echt anders

Een kindermatras is anders dan een matras voor volwassenen. Een matrasje voor je kind mag namelijk geen zones hebben. Omdat je kind nog maar klein is als het op een matras gaat slapen, komt het totaal verkeerd in zulke zones te liggen.

De eerste tip voor het kopen van een kindermatras is dus een om voor een exemplaar te kiezen dat geen zones heeft. (Behalve als je kind ouder dan een jaar of 12 is, dan heeft het genoeg lengte om daadwerkelijk goed te slapen op een matras met zones.)

Lees ook: How to – beddengoed uitzoeken voor je peuter

Kindermatras kopen tips

Er zijn kindermatrassen van diverse materialen: latex, polyether, koudschuim en pocketveer matrassen. En er zit een hoop verschil tussen. Latex bijvoorbeeld is relatief warm. Een matras van polyether heeft weinig veerkracht en comfort. Pocketveer matrassen zijn het minst hygiënisch en kunnen soms koud zijn. Een koudschuim matras biedt het meeste comfort. Dit materiaal is tevens het veiligst.

De belangrijkste kindermatras kopen tips: allereerst is veiligheid natuurlijk een enorme kwestie. Om je kindje veilig te kunnen laten slapen moet een kindermatras goed ventileren en is het belangrijk dat je kind niet te warm slaapt. Het matras mag verder niet te zacht zijn, maar ook niet te hard. Het moet veerkrachtig zijn en goede ondersteuning bieden. Let er ook op dat er geen schadelijke stoffen zijn gebruikt in het matras.

Best een lijstje met kindermatras kopen tips dus. Lekker onder het dekbed kruipen en slaap lekker!

x Anniek

Tip: bewaar dit artikel op Pinterest! Volg mij op Facebook om geen blogs en printables te missen.

kindermatras kopen tips pin op pinterest

 

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kinderkamer

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top