Connect with us

Nachtrust-redder: raamdecoratie voor de kinderkamer (inspiratie met 3 fijne opties)

Kinderkamer

Nachtrust-redder: raamdecoratie voor de kinderkamer (inspiratie met 3 fijne opties)

Ik moet bekennen: bij mij is het vaak een ondergeschoven kindje. Je ziet het zelfs terug op mijn blog. Ik schreef al over vloeren, verlichting, muurdecoratie en natuurlijk over een heleboel kinderkamermeubilair, maar één onderwerp bleef buiten beschouwing. Raamdecoratie voor de kinderkamer.

Raamdecoratie neem ik dus gauw voor lief. Zonde eigenlijk, want er is zo veel moois mogelijk. Natuurlijk zijn gordijnen praktisch, maar ze geven ook sfeer aan de ruimte. En hoe veel dit doet voor de kinderkamer, daar stond ik niet helemaal bij stil.

Je wilt nachtrust! Raamdecoratie voor de kinderkamer kiezen dus

Toen wij raamdecoratie voor Lis’ kamer uitzochten, was de keuze gauw gemaakt. Er hingen al jaloezieën, maar die maakten de ruimte niet nog donker genoeg. Dus kwamen er gordijnen – grijze – bij. Dat zag er bovendien wat aangekleder uit en isoleerde ook beter. Wat goed van pas zou komen als ze midden in de nacht eens een keel op zou zetten, zo dachten we.

Een prima combinatie, die de kamer – ook nu het zomer is – precies schemerig genoeg maakt.

Toch zou Lis’ kamer nog mooier zijn, als we niet de oude jaloezieën in zilverkleur hadden laten hangen, maar ons eens verdiept hadden in het ruimte aanbod aan raamdecoratie voor de kinderkamer. Ik vind de strakke uitstraling van jaloezieën erg mooi hoor. Maar die zilverkleur…

Een beetje aandacht maakt alles mooier

Na een blik op Pinterest, is het gauw duidelijk dat raamdecoratie de sfeer van de kinderkamer echt kan onderstrepen.
Ben jij een baby- of kinderkamer aan het inrichten? Dan raad ik je aan om beter over de kindergordijnenna te denken dan wij hebben gedaan, haha. En om je op weg te helpen zet ik in samenwerking met raamdecoratie-leverancier Veneta.com een aantal fijne ideeen voor je op een rij.

houten jaloezieën in de kinderkamer

Top Down Bottom Up plisségordijnen

Deze verduisterende (!) kindergordijnen zijn lekker minimalistisch. Ze passen dus perfect in een stoere jongenskamer. Tegelijkertijd hebben ze ook een zachte uitstraling, wat een strak interieur mooi in balans brengt. Handig is dat je de hoeveelheid lichtinval zelf kunt regelen. En: ze passen ook in een draai-/kiepraam.

Houten jaloezieën voor de kinderkamer

De boho kinderkamer of een neutrale kinderkamer maak je af met houten jaloezieën. Deze geven ontzettend veel sfeer, dat is nu eenmaal de eigenschap van hout. Ze zijn er – vanzelfsprekend – in hout, maar ook in wit, grijs of zwart. De kleur doet niet af aan de uitstraling.

Overgordijnen

Nog altijd overminderd sfeervol zijn ‘gewone’ gordijnen kinderkamer. Zeker als je de kamer wat kaal vindt ogen, is zulke raamdecoratie een fijne sfeermaker. Waar wij kozen voor altijd-goed-grijs, zijn ze natuurlijk uitvoerbaar in allerlei kleuren. Zo zag ik terra en mosterd gordijnen, kleuren die helemaal van nu zijn. Laat de kleur van de gordijnen spreken! Of kies juist voor een ton sur ton match met de muren van de kinderkamer voor een rustige basis.

Waarmee zou jij de kinderkamer verduisteren?

x Anniek

Volg me op Facebook om geen blog te missen. En op Pinterest deel ik meer (kinderkamer) inspiratie.

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kinderkamer

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top