Connect with us

3x originele kasten voor de kinderkamer

Kinderkamer

3x originele kasten voor de kinderkamer

Heb je ook wel eens het gevoel dat je huis uit z’n voegen barst zo vol dat het staat? Voor de komst van Lis hanteerde ik heel Marie Kondo het principe ‘iets er in, iets er uit’. Maar met kind komen de spullen soms met bakken tegelijk binnen. Herkenbaar? Kasten, manden, bakken en andersoortige opbergers zijn dus noodzakelijk. En daarom zet ik drie originele kasten voor de kinderkamer op een rij.

DE kast

Dé kast op de kinderkamer is natuurlijk de kledingkast. Daar kun je niet omheen. Moet je er nog een uitzoeken? Houd dan even rekening met de volgende dingen:

  • de ruimte op de kinderkamer. Klinkt als een open deur he. Maar bedenk even of je alles in één grote kast kwijt wilt en kunt, of dat je ook ruimte hebt voor een van de originele kasten voor de kinderkamer die je in dit artikel tegen komt ;).
  • de indeling. Een oude linnenkast op de babykamer staat fantastisch. Ben je echter iemand die graag dingen ophangt, let er dan op dat er ruimte is voor een roede. Misschien vind je het handig om dingen kwijt te kunnen in lades? En wil je ook speelgoed opbergen in de kast?  

Drie andere kasten voor de kinderkamer 

De kledingkast voor de kinderkamer kun je natuurlijk ook origineel maken. Schilder ‘m met krijtverf, stel je eigen kledingkast samen, zet een vintage exemplaar neer of kies juist voor een lockerkast.

Naast de kledingkast kun je in de kinderkamer zeker nog meer opbergruimte gebruiken. Met deze opties kun je je uitleven met opruimen en stylen.

Het wandrek

Niet voor niets is ‘shelfie’ een ding. Wandplanken en wandrekken zijn ontzettend leuk om je helemaal uit te leven op styling. Klein speelgoed, boekjes, letterborden, punnikwoorden, ander gaafs dat een plekje in de spotlight verdient; op een wandrek laat je het shinen. In deze collectie kasten kwam ik een stoer rek tegen wat niet zal misstaan boven de commode bijvoorbeeld.

De trolley

Nog een item waarop je je innerlijke stylist helemaal los kunt laten: de trolley. Ja, ook die staat ontzettend gaaf op de babykamer en kinderkamer. Zo zag ik in de babykamer van Kim van Alboe.nl  de trolley naast de commode staan. Alle handige spulletjes georganiseerd bij de hand. En gaat je kindje in bad, dan rijd je het ding zo mee. Klinkt handig toch?
Ben je het babytijdperk voorbij? De trolley doet het ook goed als boekenkast op de kinderkamer. Of als nachtkastje.

Babykamer van Kim van Alboe.nl

De ladekast (als commode)

Ken je ‘m nog, de ladekast? Voor mij was het een beetje een vergeten kindje. Maar oh wat zie ik gave ladekasten op de kinderkamer langs komen op Pinterest. Zo’n kast staat ook goed naast het bed, ideaal als nachtkastje en opbergruimte in één. 

Ook worden ‘gewone’ ladekasten gebruikt als commode. Als ik nu nog een keer een babykamer in moest richten, dan zou ik ook op zoek gaan naar een toffe ladekast als commode. Of een commode die dienst kan doen als ladekast :).

Ladekast op de babykamer Woonhome.nl

Wat vind jij van deze inspiratie voor kasten op de kinderkamer? En wat heb je zelf staan?

x Anniek

 

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kinderkamer

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top