Connect with us

Peuterkamerinspiratie: peuterbedjes om bij (en in!) weg te dromen

Kinderkamer

Peuterkamerinspiratie: peuterbedjes om bij (en in!) weg te dromen

Al maanden doe ik inspiratie op voor peuterkamers, en in het bijzonder peuterbedden. Het ledikant waar Lis in slaapt gaat immers een keer te klein worden. Met haar 2,5 jaar kan dat niet lang meer duren. En dus ben ik een notoire binnengluurder geworden – wees gerust: slechts via Pinterest en Instagram. Een van de fijnste accounts met peuterkamerinspiratie is webshop Little Dreamers. Lees en kijk maar mee!

Een peuterbed kiezen

Kleine meisjes worden groot. Nou ja, ik vrees dat dat voor alle kindjes geldt. #growinguptoofast. Dat ledikantje mag dus op korte termijn plaats gaan maken voor een peuterbed. Superleuk, want ik heb best zin om haar babykamer iets minder baby te gaan maken. Maar ook moeilijk, want: welk peuterbed dan? De keuze is reuze!

Inmiddels heb ik dus aardig wat uurtjes online zitten browsen voor peuterkamerinspiratie. En blijf ik steeds weer terug komen bij Little Dreamers. Hun collectie peuterbedjes spreekt me ontzettend aan.

Ik viel al voor het design. Dat de bedjes van hout, handgemaakt én duurzaam zijn, maakt het verhaal alleen nog maar beter.

Houten peuterbedden

Eerst de plaatjes. Kijk maar eens mee naar de fantastische kinderbedden Bobby en Charlie.

peuterbed Little Dreamers dipdye grijs, dipdye bed, peuterbed, juniorbed, eenpersoonsbed, kinderbed, juniorbed kopen, peuterbed kopen, stoer kinderbed

Photo credits @mirjamhart

peuterbedden little dreamers bobby

Photo credits @ilsevanbecelaere

Peuterbed Bobby was het bedje waardoor Little Dreamers mij opviel. Het design is lekker strak en anders. Mooi! Dit kinderbed is verkrijgbaar met en zonder ‘dip dye’ verf-effect. Ook verkoopt Little Dreamers een poppenbedje van dit model. Hoe leuk, dat de knuffel of pop van je kindje in eenzelfde bed kan slapen?! Als dat geen hit is…

peuterbed kopen inspiratie

Photo credits @mirjamhart

‘Charlie’ is een nieuwer model, ook weer zo mooi in eenvoud. Het witte hoofd- en voeteneinde in combinatie met hout heeft een lekker Scandinavische uitstraling.

Slapen in een houten bedhuisje

Dit moet toch echt een droom zijn: slapen in een bedhuisje. Ik kan me voorstellen dat de overstap naar een groter bed best een ding kan zijn voor een peuter. Maar met zo’n bedje is er weinig overtuiging nodig om naar bed te gaan lijkt me! Het ziet er zó gezellig en cosy uit.

peuterbed bedhuisje, bedhuisjes, bedhuisje met lade, bedhuisje met bedlade, bedhuisje uitvalbeveiliging, bedhuisje kopen, bedhuisjes kopen, bedhuisje met bedlade kopen

Photo credits @madebymowie

peuterbed peuterkamer inspiratie bedhuisje

Photo credits @myhousedesignuk

Er zijn verschillende modellen, met en zonder uitvalbescherming, in kleur of blank, met of zonder lades. Ook is maatwerk mogelijk. Dat is het voordeel van een kleinschalig bedrijf en handgemaakte producten.

Peuterbed verkocht = boom planten

Na de mooie plaatjes is er bij Little Dreamers ook nog een mooi verhaal.

Meer en meer vind ik duurzaamheid van producten een belangrijke pijler. En meer en meer houd ik er rekening mee bij de aanschaf van producten. Little Dreamers gebruikt uitsluitend FSC hout afkomstig van houtplantages speciaal aangelegd voor houtkap voor de productie van de eigen collectie kinderbedden.

Maar écht heel tof vind ik dat ze voor elk verkocht Little Dreamers product een boom planten via One Tree Planted. Chapeau voor zo’n insteek!

Wil je nog meer peuterkamperinspiratie, volg Little Dreamers dan op Instagram. Ik moet je wel waarschuwen: de foto’s die ze delen zijn zeer hebberigmakend!

Wanneer over naar een peuterbed?

Lis slaapt nog prima in haar ledikant en klimt er niet uit. Dus er is niet echt haast bij over te gaan naar een peuterbed. Soms is ze alleen zo wijs, dat ik zo’n ledikant teveel ‘baby’ voor haar vind. Wanneer ging jouw kindje over naar een peuterbed? En van welke grootte? Ik kan wel wat advies gebruiken, laat je een reactie achter?

Bekijk hier voor welk peuterbed we uiteindelijk kozen. En zoek je nog een fijn vloerkleed (aanrader voor de kinderkamer!), bekijk dan mijn lijstje met stijlvolle en non-chemische (!) vloerkleden voor de kinderkamer hier.

x Anniek

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

4 Comments

4 Comments

 1. Winanda

  25 juli 2018 at 09:40

  Leuk stuk weer. Lisanne had een ledikant waar 1 zijwand uit kon dat hebben we met bijna 2 jaar gedaan maar ze bleef altijd braaf liggen… Joaz lag met bijna 2 jaar in een peuterbed.

 2. Linda

  31 juli 2018 at 13:22

  Wat een leuke blog! Fenna wordt in oktober 2, maar we verwachten haar broertje eind september, dus tegen die tijd zal Fenna in een groot bed gaan slapen.. Broertje krijgt haar meubels inclusief ledikant. Ik ben heel benieuwd hoe die overstap zal gaan. ik hoor veel positieve verhalen uit mijn omgeving, dat kindjes ineens veel beter (door)slapen sinds ze in een groot bed liggen. En laat Fenna nou geen goede slaper zijn, dus zeer benieuwd.
  Wij kiezen direct voor een eenpersoonsbed, dan kan ze er lekker lang mee vooruit. Super leuke bedjes bij little dreamers inderdaad! Ik ben benieuwd waar je keuze op gaat vallen 🙂

 3. Pingback: Kinderkamerinspiratie: een hemel van klamboe - minimixtape

 4. Pingback: Welk peuterbed hebben we gekozen? - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kinderkamer

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top