Connect with us

Kamerplant in de kinderkamer: doen! (En deze plant houd je in leven!)

Kinderkamer

Kamerplant in de kinderkamer: doen! (En deze plant houd je in leven!)

Groen in de kinderkamer. Het stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Toen ik van Het Beste van de Kweker een kamerplant mocht uitzoeken, was de keuze waar deze zou moeten komen dan ook gauw gemaakt. De kamer van Lis kon wel wat groen gebruiken! Wil je dit ook? Lees en kijk even mee welke plant er nu in de kinderkamer staat.

Verslavend groen interieur

Tot een jaar of twee geleden had ik niet zoveel met kamerplanten. Ik vond ze vooral ‘rommelig’ en ik houd van minimalistisch. Of strak. Of industrieel-ish. In ieder geval: planten kwamen er niet in voor. Ik hield ze ook nooit in leven.

Toch is er een omslagpunt gekomen. Misschien door de vele prachtige afbeeldingen van groene interieurs op Pinterest en Instagram. En inmiddels staat er ook bij ons zowat in elke kamer wel groen!

Met dank aan Het Beste van de Kweker dus, want een plant voor de kinderkamer hadden we tot voorheen nog niet. Ik had ook nogal een wensenlijstje: niet gevaarlijk, redelijk groot, niet ál te veel bladeren (‘rommelig’), beetje stoer en vooral heel makkelijk.

Ik had zelf geen idee waar ik moest beginnen. Welke kamerplant is het dan geworden?planten voor in kinderkamer

Kamerplant in de kinderkamer

Ik ontving een Dracaena. Wat een prachtplant is dit! Ik kende ‘m niet, maar hij maakt je (mijn) wensen helemaal waar! Omschreven als de perfecte beginnersplant, die je lekker kunt verwaarlozen. Deze kamerplant heeft liever minder dan teveel water, wat echt perfect past bij mijn plantverzorgingsskills.

De stam maakt ‘m lekker stoer en echt ‘urban jungle’. Ik koos een Dracaena Green vanwege de grote groene bladeren. Maar je kunt ook een Dracaena kopen met smaller blad en zelfs met groen-gele bladeren.

Net als in de woonkamer, slaapkamer en ons kantoor aan huis, vind ik dat deze plant ook het interieur van de kinderkamer compleet maakt. Ik word gelukkig van het groen, het voelt zo lekker fris en natuurlijk in huis.

Kijk eens naar de foto’s, ziet het kamertje van Lis er niet super gezellig uit zo?! Ik heb bijna spijt dat ik het niet eerder zo gedaan heb.

plant in kinderkamer dracaena

kamerplant in kinderkamer dracaena

plant in kinderkamer dracaena kopen

Ik zette de plant in een mand met pompons.

Kinderkamer kamerplant online kopen

Ja! Waarom niet, als je ook je boodschappen laat bezorgen? Het Beste van de Kweker zorgt voor een sterke verpakking zodat je plant veilig aankomt. Ideaal! Ik vind ook de ‘packs’ die ze verkopen heel handig: bijvoorbeeld een starterset voor je eigen urban jungle, bestaande uit vier planten. Hoef je zelf niet meer te gaan bedenken welke planten bij elkaar passen, super toch!

Wat vind jij van de groene toevoeging aan het interieur? Kende jij de Dracaena kamerplant al? En heb jij planten in de kinderkamer staan?

x Anniek

Wil je zeker weten dat je geen printable of blog mist, volg mij dan op Facebook, Instagram of schrijf je in voor de nieuwbrief.

Dit artikel bevat een samenwerking.

 

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: 9x boho kinderkamer inspiratie waardoor ik mijn huis wil veranderen - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kinderkamer

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top