Connect with us

7x mooie zwart-witte kinderboeken voor alle leeftijden (+bonustip)

Kinderboeken

7x mooie zwart-witte kinderboeken voor alle leeftijden (+bonustip)

Zwart-wit doet het natuurlijk super als outfit. Of in je interieur. Of als snoepje. Maar monochrome is ook geweldig voor kinderboeken. Ja! Er zijn ontzettend mooie kinderboeken zonder kleur, die absoluut interessant zijn voor je kids. Van alle leeftijden. Het leek me daarom leuk eens een lijstje te maken en een aantal toffe kinderboeken in zwart-wit voor je op een rij te zetten.

1. Monochrome knuffelboekjes van Wee Gallery

Ohh wat maken ze toch fijne dingen bij Wee Gallery. De tekeningen vind ik zó leuk. En alles lekker zwart/wit. Hier thuis hadden we een set Art Cards – zes kaarten met dierentekeningen – maar het merk verkoopt ook prachtige knuffelboekjes in monochrome, zo ontdekte ik pas later. Nu nog even kiezen, knuffelboekje Poes of het knuffelboekje met wilde dieren. Wee Gallery knuffelboekje zwart wit

2. Zwart/wit kinderboek ‘Er zit een gat in mijn boek’

De kaft mag anders doen vermoeden, maar “Er zit een gat in mijn boek” is echt een kleurloos boek. Het is een gaaf exemplaar voor wat oudere kindjes. Het boek heeft een aparte vorm: er zit, zoals de titel al doet vermoeden, een gat in. Die bijzondere vorm zal kinderen zeker aanspreken. Slaan ze het open, dan zien ze dat het gat deel uit maakt van een eenvoudige tekening in zwart-wit. Soms stelt het gat een loep voor, een andere keer een zwangere buik. Soms moet je een surf maken, dan is het weer een basketbalnet. Bij elke afbeelding staat een vraag of opdracht, zoals: Hoe ziet zijn gezicht eruit? Probeer met je vingers tanden te maken. Dat klinkt als vele uren lees- en speelplezier! “Er zit een gat in mijn boek” is een interactief boek voor kids van 4 tot en met 8 jaar.

Zwart wit kinderboek Er zit een gat in mijn boek

3. ‘Hallo baby’ zwart-wit knisperboekje

Baby’s houden van contrast, en daarom is zwart-wit zo leuk voor ze om te lezen: een groter contrast is er niet! Dit boekje ken ik zelf niet, maar het ziet er ontzettend lief uit. In het Hello Baby knisperboekje met rammelaar staan grafische patronen en illustraties, voornamelijk in zwart-wit maar met een klein kleuraccent.

hello-baby-knisperboekje-met-rammelaar zwart wit

4. De klassieker: Jip en Janneke

Een evergreen onder de zwart/wit geïllustreerde kinderboeken en niet te missen in deze lijst zijn de boekjes van Jip en Janneke. Ook hier staan ze in de boekenkast. Vroeger hadden wij een cassettebandje (oef ik voel me oud) met ingesproken verhaaltjes. Ik merk dat ik sommige verhalen voorlees op dezelfde manier als dat bandje ingesproken was. It all comes back :).

Jip en Janneke kinderboeken

5. Monochrome voelboek ‘Ik voel, ik voel, een beer’

Dit voelboek in zwart/wit leende ik bij de bibliotheek toen Lis nog een baby was. “Ik voel, ik voel, een beer” was bij ons echt een succes. De vormen zijn dankzij het hoge contrast lekker duidelijk en op elke pagina is een ander stofje gebruikt.

Ik voel ik voel een beer zwart wit kinderboek

6. Babyboekje ‘Milo ziet de wereld in zwart-wit’

Milo de kat gaat op ontdekkingsreis. Hij ziet de wereld in zwart/wit, net als pasgeboren baby’s. Een match made in heaven, zou je dus zeggen. “Milo ziet de wereld in zwart/wit” is lekker grafisch en een ideaal kraamcadeautje.

Milo ziet de wereld zwart-wit kinderboek

7. Mama’s en papa’s met kleintjes

Dit zwart-witte boekje vol dieren vind ik een speciaal boekje. Het staat bij Lis ook in de boekenkast, en hoewel het niet dagelijks gelezen wordt, vraagt ze er met enige regelmaat om. En het maakt wel indruk, want af en toe vertelt of herkent ze dingen uit het boekje op een totaal ander moment. Wij hebben “Papa’s met kleintjes” in de collectie, er is ook een versie “Mama’s met kleintjes“.

Kinderboek zwart-wit mama's met kleintjes

Bonustip: zwart/wit kinderboek ‘Dreamer’

Omdat ik het niet kan laten, nog een bonustip. ‘Dreamer’ staat hóóg op mijn wishlist. Misschien nog wel het meest voor mijzelf, hihi. Want zeg nou zelf: is het geen pláátje?! Het boekje gaat over Birdie, een klein meisje met grote dromen. Het is prachtig geïllustreerd met monochrome aquarel tekeningen, gemaakt door de getalenteerde Becky Kemp van Sketch.Inc.

‘Dreamer’ is een Engelstalig boekje. Het is onder andere te koop bij Woodkidz.

Kinderboek dreamer met monochrome illustraties Kinderboek dreamer met monochrome illustraties

Heb jij een van deze boekjes in de boekenkast staan? Of nog een leuke toevoeging? Laat het me weten in de comments, vind ik leuk!

x Anniek

Wil je zeker weten dat je geen printable of speelgoedtip mist, volg mij dan op Facebook, Instagram. Op Pinterest deel ik meer inspiratie.

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

1 Comment

1 Comment

  1. roelina

    4 oktober 2017 at 21:25

    Grappig, ik ben niet echt specifiek en alleen een monochrome fan, maar dit zijn wel hele mooie boekjes. Een echte monochrome toevoeging heb ik niet althans… Het boek zonder tekeningen, vind ik wel een hele bijzonder minimalistisch boek.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kinderboeken

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top