Connect with us

Ook wij hebben plastic speelgoed in huis: verrassingseieren

Speelgoedtips

Ook wij hebben plastic speelgoed in huis: verrassingseieren

Elke twee weken probeer ik een ‘Lievelings’ blog te plaatsen, over speelgoed of een ander product wat bij ons goed in de smaakt valt. Want tussen alle artikelen over kids design en design speelgoed, is het ook wel leuk om te lezen waarmee dan bij ons gespeeld wordt. Zo vind je onder het kopje ‘Lievelingsmix’ dus boekjes, knuffels en andere producten die favoriet zijn bij Lis. En ja, daar zit ook plastic speelgoed tussen.

Verrassingseieren?

Stiekem kon je deze plastic vriendjes al zien op de foto bij het artikel over de Nobodinoz zitzak. Ik bedoel dan het gele doosje met ‘verrassingseieren’. Ja, dit spel lijkt nu eenmaal op een doosje eieren. Maar het is veel meer dan dat.

plastic speelgoed verrassingseieren tomy educatief speelgoed lievelingsmix

Puzzelen, sorteren met vormen en kleuren, geluid maken

De verrassingseieren van TOMY zijn goed voor eindeloos speelplezier, zo bleek. Het is een lekker compact spel, maar toch worden er verschillende activiteiten in gecombineerd. Maak je het doosje open, dan lachen zes verschillende eitjes je tegemoet. Ze hebben allemaal een gezichtje en een ‘hoedje’: een eierschaal die je open kunt maken. De kuikens in de eieren hebben verschillende kleuren. Ook staat er onder elk eitje een andere vorm.

In eerste instantie lijkt dit spel dus slechts een eierdoos met eieren, maar er ontpopt zich een leuke (vormen)puzzel, kleuren- en sorteerspel. Eindeloos eieren en kuikens op kleur sorteren, de juiste hoedjes op de bijbehorende eitjes plaatsen, in en uit elkaar, de eitjes weer op de juiste plek in het doosje zetten of de eieren weer één geheel maken. Oh ja, door een mep te geven op het hoofd van een kuikentje, piept het zachtjes.

educatief plastic speelgoed tip tomy plastic speelgoed educatief vormen sorteren puzzel

Favoriet speelgoed? Ja!

Man en ik kochten dit spel toen Lis een paar maanden oud was. We liepen een speelgoedwinkel binnen – en schrokken van de grote hoeveelheid vre-se-lijk speelgoed, haha. Tussen alle plastic geweld met schreeuwende kleuren zagen we ook deze eitjes. En die vonden we dus wel weer melig. Het was ook een van de weinige babyspeeltjes zónder schreeuwende knopjes, lichtjes en geluiden. De aankoop van deze verrassingseieren was dus eigenlijk een beetje random.

Inmiddels is Lis bijna 2 jaar, en nog steeds zijn de eitjes geliefd speelgoed. Heel leuk om te zien hoe ze is gegroeid in haar spel: was het eerst vooral uit elkaar halen en rondsmijten van de hoedjes en kuikens, nu kan ze de vormen en kleuren bij elkaar zoeken en de eitjes in zijn geheel op de juiste plek in de doos zetten.

Kende jij deze verrassingseieren van Tomy?

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Speelgoedtips

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top