Connect with us

Knuffelbeesten tegen hongersnood: elke verkochte pop = 10 maaltijden

Speelgoedtips

Knuffelbeesten tegen hongersnood: elke verkochte pop = 10 maaltijden

Shoppen en tegelijkertijd de wereld verbeteren. Ik kende het concept al van Toms schoenen, maar het idee bestaat ook voor speelgoed. En in het bijzonder knuffelbeesten: voor elke verkochte knuffel verzorgt cuddle+kind 10 (!) maaltijden voor kinderen.

‘Family of five’ on a mission

En wat voor missie! Jen, Derek, Ethan, Brooke en Rachel Woodgate zijn het gezin achter cuddle+kind. Het idee voor het merk ontstond toen ze ontdekten dat er elke dag kinderen met een lege maag naar school gaan. Dat aantal is zelfs 66 miljoen. Ook overlijden er jaarlijks 3,1 miljoen kinderen jonger dan 5, door gebrek aan eten. De missie van cuddle+kind is daarom jaarlijks 1 miljoen maaltijden te verstrekken.

En dat proberen ze te bereiken met de verkoop van knuffelbeesten.

cuddle+kind knuffelbeesten fair trade

Ethisch geproduceerde, met de hand gebreide poppen

Unieke, met de hand gebreide poppen. De vrolijke collectie superzachte knuffels van cuddle+kind omvat onder andere Lucy het lammetje, Pearl de zeemeermin en Benedict de beer. Stuk voor stuk lieve knuffelvriendjes!

De knuffelbeesten van cuddle+kind worden fair trade geproduceerd in Peru. De productie ligt in handen van ambachtslieden en draagt bij aan de lokale werkgelegenheid. Elke knuffel voldoet aan de strenge Amerikaanse en Canadese eisen en wordt gemaakt met gifvrije materialen.

cuddle+kind knuffel lammetjecuddle+kind fair trade knuffels  cuddle+kind knuffelpop zeemeermin handgebreid

1 verkochte knuffel staat gelijk aan 10 maaltijden voor kinderen

Voor het verstrekken van de maaltijden werkt cuddle+kind samen met zogenaamde Giving Partners over de hele wereld. Het gaat dus niet alleen om de bestrijding van honger in Amerika, inmiddels zorgde het merk door de verkoop van knuffels al voor voeding voor kinderen in 65 landen.

Wat een bijzonder speelgoed he? Ik vind dit in ieder geval een fantastisch initiatief! Ik wil je dan ook vragen dit verhaal zo veel mogelijk te delen. Een klein beetje liefde voor cuddle+kind, om ze te helpen hun missie, 1 miljoen maaltijden per jaar, te bereiken!

<3

Wil je zeker weten dat je geen blog of printable mist, volg mij dan op Facebook, Instagram of Bloglovin’. Tot gauw!

 

 

 

 

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

2 Comments

2 Comments

 1. Sheila

  23 oktober 2017 at 18:52

  Oh wat zijn ze prachtig. En ik steun graag een goed doel. Mooie combinatie.

  • Anniek

   24 oktober 2017 at 11:41

   Vond ik ook, heel bijzonder. En ook heel bijzonder dat ze dit als gezin doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Speelgoedtips

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top