Connect with us

3 kinderboeken die je peuter of kleuter geweldig zal vinden

Kinderboeken

3 kinderboeken die je peuter of kleuter geweldig zal vinden

Boekwinkels zijn net snoepwinkels, maar ook een beetje overweldigend. Want welk boek is nu leuk? Wij testten drie toffe kinderboeken en deze zal jouw peuter ook geweldig vinden.

Laatst schreef ik al over twee interactieve kinderboeken van Klavertje Vier. Naar aanleiding van dat blog mocht ik nog drie boeken ontvangen. Wat een feest! Boeken lezen vind ik een van de leukste dingen om te doen met Lis. Maar in mijn vorige blog schreef ik ook al dat ze soms wat, ehm, gevoelig reageert op boekjes. Niet alle verhalen worden ‘geaccepteerd’ om het zo maar te zeggen. Misschien is het een fase. 

Bij zoekboeken is dit minder. Daar kunnen we onze eigen verhalen bij verzinnen. En sinds deze zomer de waarom-fase zijn intrede deed, zijn die gedetailleerde boeken heel interessant. Daar is immers veel meer in te zien, ontdekken, verzinnen en vooral: veel meer over te vragen. 

Ik was dus dolblij met de zoekboek-achtige kinderboeken die in de brievenbus zaten. En ik weet zeker dat jouw peuter ze ook geweldig zal vinden. Lees maar mee.

kinderboeken tip peuters

‘Zoek je mee – Plantenstad’ – kinderboek 4-6 jaar

‘Plantenstad’ is zo’n hit. Het boek moest hier echt vóór het ontbijt gelezen worden. Vond ik helemaal niet erg, want, wauw. Wat een gaaf kinderboek is dit. De illustraties waren me al eens opgevallen. Nu we daadwerkelijk door het boek konden bladeren, viel ik van de ene verbazing in de andere. Het is zo heerlijk fantasierijk en kleurrijk geïllustreerd, geweldig!

kinderboek zoek je mee plantenstad     kinderboeken tip kind 4-6 jaar

Zoek je mee – Plantenstad is een zoekboek met een verhaal. Basiel en Mila zijn op zoek naar het kwijtgeraakte huisdier van Mila. Een ondeugend klein lieveheersbeestje. Op elke pagina zit ze verstopt. En samen met de karakters moet je haar zoeken, in verschillende delen van Plantenstad: de markt, het station, de kwekerij, het ziekenhuis. 

Elke spread in het boek is een ander deel van de stad. Lekker grote tekeningen dus waarop ontzettend veel te ontdekken is. In het verhaal worden steeds karakters genoemd die je op de tekening kan zoeken, naast het lieveheersbeestje.

De leeftijdsindicatie is 4 – 6 jaar zo las ik. Maar of mijn kind kan uitzonderlijk goed zoeken of dit is niet helemaal correct. In ieder geval hebben we erg veel lol om/met het boek en kan Lis er geen genoeg van krijgen. En het kleine lieveheersbeestje? Ze weet ‘m soms beter te vinden dan ikzelf.

‘Wie hoort er niet thuis’ – peuterboek vanaf ca 3 jaar

De titel zegt het al. Dit is een zoekboek waarin je kind op zoek moet naar wie er niet thuis hoort. Om precies te zijn naar 5 dieren per pagina. Een kameel op de boerderij, klopt dat wel? En een luiaard in de speeltuin? Enig denkwerk van je kind is dus vereist.

Gelukkig zitten er flapjes in het boek waar je kunt spieken welk dier je moet zoeken. Zo is het kinderboek toch voor meer verschillende leeftijden geschikt. Ook dit is een ontzettend kleurrijk boek waar je peuter absoluut plezier van zal hebben.

zoekboek peuter tip

kinderboeken tip peuter

Mijn eerste memoboek – peuterboek vanaf ca 2,5 jaar

Schuifjes en flapjes werken bij peuters he? Dat wisten de makers van Mijn eerste memoboek ook, maar zij gaven er een originele draai aan. Met dit boek kun je memory spelen! Zo origineel, ik had dit nog nooit gezien op deze manier.

Op elke linkerpagina staan mooie illustraties waarmee je kind woordjes kan leren. Elke rechterzijde is een spelletje met schuifjes. Doe alle schuifjes dicht en laat je kind de plaatjes eronder terugzoeken. Geniaal!
Je vraagt je wellicht af hoe kidsproof dit is. Ik was er van onder de indruk, want de schuifjes zitten op zo’n manier verwerkt in het boek dat ze niet binnen no time stuk zijn. Daarnaast schuiven ze zo soepel dat je niet bang hoeft te zijn voor driftbuien ;).

memoryboek kinderboek

Welke van deze drie boeken lijkt jou het leukst? Misschien kun je deze binnenkort wel winnen! Houd mijn blog in de gaten, nog deze maand hoor je meer over deze actie.

Meer boeken? Hier vind je 7 toffe boeken in zwart/wit voor kinderen van alle leeftijden. En hier lees je het andere artikel over interactieve kinderboeken.

x Anniek

Volg mij op Facebook als je geen blogs wilt missen. Op Instagram en Pinterest deel ik nog meer inspiratie.

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

2 Comments

2 Comments

  1. Nicole Orriëns

    13 november 2018 at 11:55

    Er zijn zoveel kinderboeken dat het inderdaad overweldigend kan zijn. Maar deze klinken erg leuk!

  2. Pingback: Yes! Het fantastische zoekboek 'Plantenstad' heeft een opvolger gekregen! - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kinderboeken

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top