Connect with us

Cool: aviator zonnebrillen en spiegelende glazen voor kinderen

Musthaves

Cool: aviator zonnebrillen en spiegelende glazen voor kinderen

Lente, zon, zonlicht, lekker buiten. Draag je dan zelf een zonnebril om je ogen te beschermen? Het antwoord is waarschijnlijk ‘ja’. Maar zet je ook een zonnebril op bij je kind? Zonnebrillen zijn meer dan een hip accessoire – ook zéker voor je kind is een zonnebril onmisbaar. Ik vond toffe exemplaren van Babiators die verantwoord en vooral heeeel cool zijn.

Beter geen zonnebril dan een slechte zonnebril

Ooit werkte ik bij een opticien. Toen hoorde ik de opmerking ‘beter geen zonnebril dan een slechte zonnebril’. Ik ben ‘m nooit vergeten.

Het zit zo.

Met een zonnebril op je neus vergroten de pupillen zich. Een slechte zonnebril houdt de UV-straling niet of onvoldoende tegen, waardoor die vergrote pupillen dus alleen maar méér straling opvangen.

Zet je geen zonnebril op, dan knijp je je ogen automatisch samen tegen de zon. En komt er dus minder straling in je ogen.

babiators zonnebril jongen

Grote pupillen

Voor kinderen geldt dit ook. Bovendien zijn kinderogen gevoeliger voor oogschade door de zon, omdat hun pupillen groter zijn. Ook zei iemand me ooit dat kleine kinderen hun ogen nog niet samenknijpen tegen de zon.

babiators zonnebril voor kinderen

Toffe zonnebrillen voor kinderen

Jonge kinderen zouden dus zéker een zonnebril moeten dragen. De kinderzonnebrillen van Babiators vielen mij op door de hippe stijlen. Spiegelende glazen, kekke kleurtjes, je zou er zo zelf mee weglopen! Zo is verantwoord doen helemaal zo slecht niet, toch?

Sommige monturen lijken wel Ray-Ban geïnspireerd, maar hebben een zachter prijsje.  Ik viel voor het ‘Navigator’ model. Deze zou zelfs onbreekbaar moeten zijn! Hoef je je niet meer druk te maken over kids die op de bril gaan zitten of staan en is alleen kwijt raken nog een ding.

De Babiators zonnebrillen zijn zelfs goedgekeurd door het oogfonds, zo lees ik.

Een kinderzonnebril kopen? Let hier op

Hoe scoor je nu een toffe zonnebril voor kinderen? Ik zet het even op een rij.

Een goede zonnebril voor kinderen:

  • beschermt de ogen 100% zowel tegen UVA als UVB straling
  • heeft een frame van goede kwaliteit en wat tegen een stootje kan
  • zit comfortabel, zodat je kind de zonnebril ook op wil houden

babiator kinderzonnebril meisje

kinderzonnebril babiator

Ik merk dat ik thuis, in de tuin, vaak vergeet een zonnebril op te zetten bij Lis. Gelukkig vraagt ze er ook snel zelf om. En tijdens wintersport of naar het strand gaat-ie echter zeker mee!

Heb jij een zonnebril voor je kind?

Update: naar aanleiding van dit artikel kocht ik voor Lis een roze model Babiators voor de wintersport. In het kader van ‘practice what you preach’. En zij was natuurlijk direct verkocht door het roze montuur haha. Wij zijn super tevreden met deze zonnebril voor kinderen. In de tekst bij Bol.com las ik zelfs dat de brillen goedgekeurd zijn door het Oogfonds. Voor mij een geruststelling dat we een goed exemplaar te pakken hadden. En kijk nu zelf, het zijn toch toffe kinderbrillen om te zien!

x Anniek

Wil je zeker weten dat je geen printable of blog mist, volg mij dan op Facebook. Op Instagram of Pinterest deel ik meer inspiratie. Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwbrief. Tot gauw!

Dit artikel is geen samenwerking. Ik heb wel gebruik gemaakt van affiliate links in de tekst.

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

1 Comment

1 Comment

  1. Luc van de Wiel

    2 april 2018 at 09:28

    Interessant!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Musthaves

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top