Connect with us

Sinterklaas raamtekening met krijtstift maken: gratis printable sjabloon

Printables

Sinterklaas raamtekening met krijtstift maken: gratis printable sjabloon

Raamtekeningen maken met krijtstift heb ik pas ontdekt, maar o wat is het leuk! En met een sjabloon is het ook nog een ontzettend makkelijk zo’n tekening te maken.

Extra extra! Nog een gratis Sinterklaas printable!

Het moge duidelijk zijn, ik ben helemaal in Sinterklaas stemming. Eerder maakte ik al de gratis Sinterklaas aftelkalender, het verlanglijstje en cadeaupapier voor 5 december. En omdat het leuk is om cadeautjes weg te geven (en ik benieuwd was naar het maken van een raamtekening) heb ik nog een extra Sinterklaas printable voor jullie gemaakt: een gratis sjabloon voor het maken van een raamtekening met krijtstift.

sinterklaas printable raamtekening minimixtape

Een trend: raamtekeningen maken

Raamtekeningen met krijtstift zijn ideaal: je maakt je woning feestdagen-proof zonder heel je interieur te ‘vervuilen’. En voor kindjes is zo’n tekening op het raam heel magisch. Dus heb ik wat geschoven met de figuurtjes die ik voor het cadeaupapier had getekend en zo een sjabloon gemaakt.

Het was een beetje testen, want ik had geen idee hoe groot de figuurtjes zouden moeten zijn. In the end had ik dus een lekker volgekladderde ruit, haha. Gelukkig kun je krijtstift ook weer gemakkelijk wegpoetsen.

Zo maak je een Sinterklaas raamtekening met krijtstift en een sjabloon

Ben je ook een newby, net als ik? Zo werkt het.

sinterklaas raamtekening maken gratis sjabloon

Je kunt direct een tekening met krijtstift op het raam maken, maar ik ben daar niet zo handig in. Het overtrekken van een sjabloon is dan meer garantie voor succes. Het sjabloon print je uit en plak je tegen de ruit.

Wil je de tekening leesbaar van binnenuit, print dan het gewone sjabloon. Wil je de tekening leesbaar van buiten, print dan het sjabloon in spiegelbeeld. Plak het sjabloon buiten tegen de ruit met de afbeelding naar binnen gericht, zodat je lekker warm en droog kunt tekenen. En de tekening niet bij de eerst de beste regenbui verpest is.

Het best gebruik je een stukje schilderstape om het sjabloon op te hangen, want dat laat minder sporen achter dan gewoon plakband. Als de tekening hangt op de plek waar je ‘m wilt hebben,  pak je de krijtstift erbij en trek je het sjabloon over.

Met dubbel glas vergt dit nog wel enige concentratie merkte ik. En ik had ook nogal haast. Maar voor een eerste keer vind ik het resultaat best heel gezellig geworden. Dus jij kunt dit ook, zeker weten!

sinterklaas raamtekening gratis sjabloon

Download Sinterklaas sjabloon voor een raamtekening

Ik maakte twee verschillende groottes van ieder sjabloon. Formaat S past gewoon op 1 A4-tje, formaat L is verdeeld over twee pagina’s. Deze hang je onder elkaar en zo kun je dezelfde tekening maken.

Raamtekening sinterklaas spiegelbeeld

Raamtekening sinterklaas gewoon

Je kunt krijtstiften bij Bol.com kopen of in de Etsy shop van Krijtstift. Heb jij nog een raamtekening-tip dan hoor ik die graag.

En heb je deze Sinterklaas raamtekening gemaakt, laat het me dan vooral weten want dat zou ik hartstikke leuk vinden!

PS heb je de nieuwe items in mijn shopje al gezien? Ze zijn ook erg leuk als Sinterklaas cadeau! Hint hint :P.

x Anniek

 

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

34, dromende plannenmaker en rupsjenooitgenoeg vol wanderlust. Zelfstandig ondernemer, peutermama van Lis en wannabe digital nomad. Op minimixtape.nl deel ik een mix van verhalen. Over (locatie onafhankelijk) werken en reizen, als mama. Met Lis vertrokken we al een aantal keer voor een maand naar het buitenland. Ook spot ik tof design voor kids en maak ik regelmatig een gratis printable. Leuk dat je er bent, lees wat je leuk vindt!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Printables

POPULAIR

INSTAMIX

  •  Ohhh ik heb weer een pareltje van houten speelgoed
  • Printables? Oh ja die maakte ik wel eens Sorry lieve
  • Vakantiefotos wat doe jij ermee? Wachten tot je de tijd
  • Dromenland  Ik schreef al een paar keer over peuterbedjes
  • Mama ontspan en denk na Ik weet dat je het
  • Random  pff ik zie dat het alweer ruim een

FACEBOOK

SHOP VIA DEZE LINKS

> Shop bij BOL.com

> Boek via Booking.com

Op mijn site maak ik soms gebruik van affiliate links. Koop of boek je iets (maakt niet uit wat!) via zo’n link, dan ontvang jij gewoon je toffe spul as usual, maar ondertussen help je mij enorm. Mijn dank is dus groot mocht je iets bestellen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om geen printable te missenSHOP ONZE STOCKFOTO’S

Ga naar Etsy shop” data-recalc-dims=

To Top