Connect with us

Sinterklaas raamtekening met krijtstift: met dit gratis sjabloon kun jij het ook!

feestdagen

Sinterklaas raamtekening met krijtstift: met dit gratis sjabloon kun jij het ook!

Raamtekeningen maken met krijtstift heb ik pas ontdekt, maar o wat is het leuk! En met een sjabloon is het ook nog een ontzettend makkelijk zo’n tekening te maken. Daarom deze week een gratis printable sjabloon zodat jij in een wip een Sinterklaas raamtekening met krijtstift kunt maken.

Extra extra! Nog een gratis Sinterklaas printable!

Het moge duidelijk zijn, ik ben helemaal in Sinterklaas stemming. Eerder maakte ik al de gratis Sinterklaas aftelkalender, het verlanglijstje en cadeaupapier voor 5 december. En omdat het leuk is om cadeautjes weg te geven (en ik benieuwd was naar het maken van een raamtekening) heb ik nog een extra printable voor jullie gemaakt: een gratis sjabloon voor het maken van een Sinterklaas raamtekening met krijtstift.

sinterklaas printable raamtekening minimixtape

Een trend: raamtekeningen maken

Raamtekeningen met krijtstift zijn ideaal: je maakt je woning feestdagen-proof zonder heel je interieur te ‘vervuilen’. En voor kindjes is zo’n tekening op het raam heel magisch. Dus heb ik wat geschoven met de figuurtjes die ik voor het cadeaupapier had getekend en zo een sjabloon gemaakt.

Het was een beetje testen, want ik had geen idee hoe groot de figuurtjes zouden moeten zijn. In the end had ik dus een lekker volgekladderde ruit, haha. Gelukkig kun je krijtstift ook weer gemakkelijk wegpoetsen.

Zo maak je een Sinterklaas raamtekening met krijtstift en een sjabloon

Ben je ook een newby, net als ik? Zo werkt het.

sinterklaas raamtekening maken gratis sjabloon

Je kunt direct een tekening met krijtstift op het raam maken, maar ik ben daar niet zo handig in. Het overtrekken van een sjabloon is dan meer garantie voor succes. Het sjabloon print je uit en plak je tegen de ruit.

Wil je de tekening leesbaar van binnenuit, print dan het gewone sjabloon. Wil je de tekening leesbaar van buiten, print dan het sjabloon in spiegelbeeld. Plak het sjabloon buiten tegen de ruit met de afbeelding naar binnen gericht, zodat je lekker warm en droog kunt tekenen. En de tekening niet bij de eerst de beste regenbui verpest is.

Het best gebruik je een stukje schilderstape om het sjabloon op te hangen, want dat laat minder sporen achter dan gewoon plakband. Als de tekening hangt op de plek waar je ‘m wilt hebben,  pak je de krijtstift erbij en trek je het sjabloon over.

Met dubbel glas vergt dit nog wel enige concentratie merkte ik. En ik had ook nogal haast. Maar voor een eerste keer vind ik het resultaat best heel gezellig geworden. Dus jij kunt dit ook, zeker weten!

sinterklaas raamtekening gratis sjabloon

Download de sjabloon voor jouw Sinterklaas raamtekening

Ik maakte twee verschillende groottes van ieder sjabloon. Formaat S past gewoon op 1 A4-tje, formaat L is verdeeld over twee pagina’s. Deze hang je onder elkaar en zo kun je dezelfde tekening maken.

Raamtekening sinterklaas spiegelbeeld

Raamtekening sinterklaas gewoon

Je kunt hier krijtstiften kopen of in de Etsy shop van Krijtstift. Heb jij nog een raamtekening-tip dan hoor ik die graag!

En heb je deze Sinterklaas raamtekening met krijtstift gemaakt, laat het me dan vooral weten want dat zou ik hartstikke leuk vinden!

x Anniek

Wil je geen printables of kinderdingen-tips meer missen, volg mij dan op Facebook of Instagram. Ook op Pinterest deel ik fijne inspiratie.

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: 5x moderne kinderboeken over Sinterklaas - minimixtape

  2. Pingback: Easy diy: kerst raamtekening maken (met gratis printable sjabloon!) - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in feestdagen

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top