Connect with us

Reizen met een dreumes: hier gingen wij heen met onze éénjarige dochter

Reizen

Reizen met een dreumes: hier gingen wij heen met onze éénjarige dochter

Na het overzicht van de trips die we maakten met Lis als baby, kon een vervolg eigenlijk niet uitblijven. Vandaag dus een overzicht van onze reizen met een dreumes.

12 maanden oud: citytrip Kopenhagen

Deze reis stond stiekem ook in het vorige overzicht. We gingen een week na haar eerste verjaardag op reis, dus eigenlijk ‘hoort’ deze citytrip wel in dit blog. Ik heb nog steeds warme herinneringen aan het reisje naar Kopenhagen. Het was een tijd waarin we tussen flesvoeding en gewone maaltijden inhingen, dus het was vooraf even zoeken wat we wel en niet mee zouden nemen. Ons mopje bleek gelukkig wederom een relaxte reisgenoot en vond alles wel prima. We overnachtten in een heerlijk familiehotel net buiten de stad en konden gemakkelijk heen en weer met de metro. Slapen deed Lis nog lekker in de buggy, dus we konden hele dagen op pad. Het was fris, donker en pre-kerst: een geweldige sfeer dus.

wintersport met dreumes in de sneeuw

15 maanden oud: autoreis wintersport Frankrijk

Na het succes van de wintersport met een baby, keken we zeker uit na de tweede keer dat we met haar naar de sneeuw zouden gaan. Met 15 maanden was het zo ver. Wederom reisden we naar de Franse Alpen, wel naar een nieuwe plaats. De lange autoreis was heel anders dan het jaar ervoor. Reizen met een dreumes is niet als reizen met een baby: Lis was nu veel vaker wakker. Deze mama mocht dus regelmatig ‘aan de bak’ om haar te entertainen. Ik kocht van tevoren wat slim speelgoed voor onderweg en ook dit jaar kozen we weer voor een overnachting om de autoreis leuk te houden.
Spelen in de sneeuw was er nog niet echt bij met onze kleine en ze liep ook nog niet zelf. Lekker sleeën vond ze gelukkig wel heel leuk.

18 maanden oud: vliegreis 1 maand Portugal

Ook het concept ‘maand vanuit het buitenland werken’ (lees hier over de eerdere ervaringen) wilden we graag herhalen. Na twee keer een maand op Fuerteventura was het wel tijd voor een nieuwe bestemming. Warm maar niet te heet. Waar we konden surfen. En het moest ook nog betaalbaar zijn. Zo kwamen we uit bij Portugal. Ik was er nog nooit geweest, ook een pré (ik houd van nieuwe plekken ontdekken).

We hadden geleerd van het jaar ervoor en pakten een stuk minder bagage in voor de reis met dreumes. Alhoewel, we namen nu een eigen surfplank mee, wat juist voor extra gesleep zorgde. Onze vliegtijden waren niet ideaal deze keer (zo moesten we vliegen op de tijd dat Lis normaal gesproken zou gaan slapen). Toch verliep de reis buitengewoon soepel en probleemloos.

beach and bandits uv-kleding monochrome MINIMXTAPE

We huurden de benedenverdieping van een woning waar een grote tuin bij was. Bijna elke dag waren we op het strand te vinden en werken deden we om en om, in de ochtend, tijdens de middagslaapjes en ’s avonds.

Hoe dat zit, werken en reizen tegelijk lees je hier: digital nomad wannabees

19 maanden oud: camperreis 1 maand Noorwegen

Een maand werken vanaf één plek is behoorlijk geniaal. Toch houden we zelf het meest van rondreizen. We konden de camper weer lenen, dus yes: roadtrip! En niet zomaar voor een week, maar ook voor een maand. Bestemming: Noorwegen.

Wat een fijn en gaaf (camper)land! De reis maakte een diepe indruk op ons allemaal, zelfs Lis heeft het er nog steeds over. Zo klein als dat ze toen was, heeft ze er toch veel van meegekregen én onthouden. Ze vond de camper ontzettend leuk, we waren veel buiten en hebben heel veel mooie plekken gezien. We hebben ook flink rondgereisd, de keren dat we langer dan één nacht op dezelfde plek zijn gebleven zijn op een hand te tellen. Met een camper is dat ideaal, want het ‘huis’ verandert niet en je kindje hoeft steeds niet te wennen aan een nieuwe omgeving.

camper trip waarom is een camperreis zo leuk camper trip noorwegen

Reizen met een dreumes: go or no go?

Ons meisje heeft wanderlust geërfd. Ze heeft zich tijdens alle reizen echt voorbeeldig gedragen. De keren dat we vlogen heeft ze werkelijk geen kik gegeven (trotse mama momentjes!). Ook tijdens de auto- en camperreizen heeft ze veel lol om molens of andere auto’s die ze ziet. Reizen met een dreumes is zeker intensiever dan met zijn tweetjes, maar het ‘samen de wereld ontdekken’ vind ik goud waard.

Wat zijn jouw ervaringen met reizen met dreumes of kind(eren)? Reis-inspiratie is altijd leuk om te lezen, dus deel die vooral in de reacties!

x Anniek

Wil je niks over onze favorieten of artikelen over ander leuk kids design missen, volg mij dan op Facebook, Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Tot gauw!

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Écht ontspannen op het strand? Steek je kind in Beach & Bandits UV-kleding - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Reizen

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top