Connect with us

Twee maanden reizen met kind: hoe begin je aan zo’n avontuur

Reizen

Twee maanden reizen met kind: hoe begin je aan zo’n avontuur

Afgelopen zomer maakten we onze droom waar: een langere reis maken. Al een aantal keer gingen we een maand op pad met Lis, nu wilden we toch over die maandgrens heen. Wij wilden twee maanden reizen met kind, in een zelfgebouwde camper. In dit blog lees je meer over onze keuzes.

Waarom twee maanden reizen met kind

We hadden van tevoren dus bedacht twee maanden te gaan, maar we hadden geen deadline. Het kon ook korter of langer. We kozen voor twee maanden, voornamelijk door het seizoen. We wilden pas in mei vertrekken, want dan zouden de temperaturen oplopen. En met een kleine camper was het wel lekker als we niet elke avond binnen hoefden te zitten, zo dachten we. Maar omdat in juli het hoogseizoen start, wisten we ook dat we dan weer terug moesten zijn. 

twee maanden reizen met kind

camperreis portugal surfen baleal

Als ik de golven in wil, roept Lis standaard ‘ik eerst’ en ben ik mijn surfplank even kwijt aan dit tafereel 🙂

camperreis portugal obidos met kind

Werken of vrij zijn?

Dat hoogseizoen, dat is namelijk nogal een ding. De kosten lopen dan wel hard op. Op zich niet erg, als je daar rekening mee houdt. Wij zijn geen full time digital nomads, dus hebben we nog aardig wat kosten thuis. Zoals een koophuis. Die kosten blijven doorlopen ook al zijn we langere tijd weg. We kunnen beide wel locatie onafhankelijk werken, waardoor we tijdens het reizen voor inkomsten. Op deze manier kunnen we het ons makkelijker veroorloven langere tijd weg te zijn. De concessie is dan dus wel dat zo’n reis geen vakantie is. 

De bestemming en het verblijf 

We gingen al 5 keer een maand weg, waarvan drie keer met Lis. Vier keer verbleven we in een appartement, eenmaal reisden we een maand met camper. De afweging appartement of camper was deze keer snel gemaakt: wij wilden rondreizen! 

In plaats van de kosten voor het huren van een appartement, de (vlieg) reis erheen en de huur van een auto, zouden we nu alleen benzinekosten en tol hoeven betalen. En overnachtingen natuurlijk, maar daar vonden we ook wat op: buiten het hoogseizoen reizen én verblijven op gratis camperplekken. Daarom kozen we ervoor om naar Portugal te reizen. Een campervriendelijk land waar je ook ‘in het wild’ mag kamperen. 

De juiste bus vinden

Wij wilden dus met een camper. Eentje huren kan, een camper kopen ook. Beide zijn vrij kostbaar. Onze oplossing: een camper bouwen! (Niet alleen voor deze reis natuurlijk, want dan is het ook geen goedkoop alternatief.) Het hebben van een camper was een stiekeme droom geworden, en door ‘m zelf te bouwen werd deze ineens bereikbaar. 

De zoektocht naar de juiste bus heeft wat tijd in beslag genomen. We hadden een wensenlijstje ten aanzien van het formaat en natuurlijk de conditie van de wagen. Uiteindelijk vonden wij onze bus bij een specialist in gebruikte bestelwagens. Een camper of bestelbus kun je echter net als een auto importeren vanuit het buitenland, zou je hier niks kunnen vinden.

 

Bouwen maar!

En dan… Klussen, klussen, klussen. Het bouwen van onze eigen camper kostte natuurlijk aardig wat tijd. Maar wat een geniaal project was het! We kochten de bus dus als kale bestelwagen. Hij was echt helemaal leeg! Het complete interieur hebben we  heeft manlief zelf er in gezet. Isolatie, een vloer, wanden, elektriciteit. Een bed voor ons, voor Lis, een keukentje, water, koelkast, toilet en zonnepaneel; alles zit er in zodat we zelfvoorzienend kunnen zijn. Twee maanden reizen met kind moest geen probleem zijn.

zelf camper bouwen interieur

Manlief bouwde zelf het complete interieur in de camper! Links ons uitschuifbare bed met daaronder opbergruimte, rechts de keuken.

twee maanden reizen met kind in camper

En zo zag dat er zo’n beetje onderweg uit. Drie surfplanken, een buggy, spullen voor drie personen; wat hadden we stiekem nog veel mee!

 

Zou jij twee maanden willen reizen met je kind(eren)?

Hier kun je lezen hoe onze reis in de zelfgebouwde camper verliep: fotoverslag week twee, fotoverslag week vier, fotoverslag week 6 en het verslag van de terugreis.

Of lees hier de 7 mooiste momenten van de reis.

x Anniek

Wil je geen artikelen missen, volg mij dan op Facebook of Instagam. Ook op Pinterest deel ik fijne inspiratie over reizen met kinderen, printables en speelgoed.

 

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Reizen

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top