Connect with us

Nooit haasten naar opvang en werk

Momlife

Nooit haasten naar opvang en werk

Een van de grootste voordelen van het ondernemerschap en werken vanuit huis: we hoeven nooit te haasten om op tijd te zijn op het werk. Geen boterhammen naar binnen proppen bij mijn kind. Haar niet wakker maken omdat we op een bepaalde tijd ergens moeten zijn. Mijn dag begint als Lis wakker wordt.

Relaxt leventje

We hebben de eerste twee jaar met Lis een enorm relaxt leventje geleid, omdat we vanuit huis kunnen werken. Geen ervaring met haast en stress in de ochtend, maar elke dag gezellig samen ontbijten.

Op mijn mamadagen en in de weekenden hoefden we natuurlijk sowieso niet te haasten. Maar ook op werkdagen verloopt onze ochtendroutine betrekkelijk stressloos. Nu moet ik ook zeggen dat we heel veel geluk hadden met onze gastouder. Ze woont bij ons om de hoek, dus dat is wel extreem makkelijk.

Printable weekplanner kinderen printen

Ochtendroutine op een werkdag

Op een van mijn vaste werkdagen werk ik bij een opdrachtgever op locatie. We planden het zo dat die dag papadag is: mijn man haalt Lis uit bed en gaat met haar ontbijten, terwijl ik mij ondertussen klaar kan maken om naar mijn afspraak te gaan.

Op mijn andere werkdagen bracht ik of mijn man Lis rond half negen naar de gastouder. Die woont om de hoek, dus we zijn er zo – en na het brengen ook zo weer thuis. Omdat Lis eigenlijk altijd rond 07.00 uur zelf wakker wordt, hadden we zo’n 1,5 uur de tijd voor onze ochtendroutine van aankleden, ontbijten, mama/papa douchen, even samen spelen en op pad. Prima te doen!

Nooit ergens op tijd zijn?

Natuurlijk had ik wel eens afspraken in de ochtend, waardoor ik dus toch ergens op tijd moest wezen. Maar die plande ik dan om bijvoorbeeld 09.00 uur. De meeste van mijn opdrachtgevers zijn in de buurt, dus ik heb geen lange reisafstanden. Ik kon dus met gemak zelf Lis naar de gastouder brengen en vervolgens ook nog op tijd bij mijn afspraak zijn.

Nu Lis naar de peuterspeelzaal en naar opa en oma gaat – beiden niet per se bij ons in de straat – moeten we wel iets meer moeite doen om op tijd ergens te zijn. Maar ik vind het enorm fijn dat we Lis de stressige ochtenden hebben kunnen besparen.

Hoe ziet de ochtend er bij jou uit?

x Anniek

Wil je zeker weten dat je geen printable of blog mist, volg mij dan op Facebook, Instagram, Bloglovin’ of schrijf je in voor de nieuwbrief. Tot gauw!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

34, dromende plannenmaker en rupsjenooitgenoeg vol wanderlust. Zelfstandig ondernemer, peutermama van Lis en wannabe digital nomad. Op minimixtape.nl deel ik een mix van verhalen. Over (locatie onafhankelijk) werken en reizen, als mama. Met Lis vertrokken we al een aantal keer voor een maand naar het buitenland. Ook spot ik tof design voor kids en maak ik regelmatig een gratis printable. Leuk dat je er bent, lees wat je leuk vindt!

2 Comments

2 Comments

 1. Sasha

  8 februari 2018 at 22:42

  Ook ik ben zzp’er en bepaal mijn werkuren zelf. Onze ochtendroutine duurt meestal 1,5 uur en ik kom altijd als laatste binnen rennen op de opvang. Rennen dus. Want dat heerlijke keutelen ‘s ochtends duurt langer dan kan ivm reistijd naar de opvang. Maar goed, we keutelen dus -voor het rennen begint- heel wat af. Heerlijk!

  Die reistijd is trouwens onze eigen keus, aangezien we deze opvang beter bij Joni vinden passen dan het kdv in de buurt.

 2. Wendy J

  14 februari 2018 at 23:51

  Ow klinkt heerlijk!
  Hier 3 ochtenden er week voor 6u eruit en half 7 de peuter wakker maken.. hij wil geen boterham als hij net wakker is, dus het is meestal een flesje ontbijtpap. Dan snel aankleden, haren doen, tanden poetsen enz en iets over 7 zitten we in de auto. 2 dagen naar het KDV en 1 dag naar oma en opa (nouja die werkt dus vooral oma haha) en dat is in een ander dorp dus ik moet dan eerst ‘verder weg’ rijden om hem te brengen en vervolgens rijd ik een half uur later weer langs ons huis, onderweg naar weer ander dorp aan de andere kant. Voordeel is wel dat ik 13u klaar ben en hij dan nog lekker slaapt bij oma, die hem rond 15u thuis komt brengen. Dus heel even me-time! Ga dat echt missen als hij niet meer slaapt want nu kan ik nog even snel alleen de stad in als ik wil haha. En zwanger vd 2e dus soms ga ik gewoon even lekker op de bank liggen rusten, nu het nog kan 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Momlife

POPULAIR

INSTAMIX

 • Suns out vans out picknick fun aan de
 • Ik dacht dus dat ik het best voor elkaar had
 • Traktatie met een bijna nou ja over 15 maand
 • Dochter speelt met poppen! ithappened Okay haar Super Wings knuffels
 • Altijd een verhaaltje voor het slapen gaan en een liedje
 • Herfstster probeer dat eens uit te spreken Fijn

FACEBOOK

SHOP VIA DEZE LINKS

> Shop bij BOL.com

> Boek via Booking.com

Op mijn site maak ik soms gebruik van affiliate links. Koop of boek je iets (maakt niet uit wat!) via zo’n link, dan ontvang jij gewoon je toffe spul as usual, maar ondertussen help je mij enorm. Mijn dank is dus groot mocht je iets bestellen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om geen printable te missenSHOP ONZE STOCKFOTO’S

Ga naar Etsy shop” data-recalc-dims=

To Top