Connect with us

Sprookjesachtig kidsdesign: peuterstoeltjes van Petite Amélie

Kinderkamer

Sprookjesachtig kidsdesign: peuterstoeltjes van Petite Amélie

Oh, wat zijn er toch leuke kindermeubels te koop! Momenteel houd ik mijn oren en ogen open voor een mooi tafeltje en stoeltje voor Lis, en zo kwam ik de peuterstoeltjes van Petite Amélie tegen. Liefde op het eerste gezicht!

Konijnen kinderzitje

Petite Amélie maakt baby- en kinderkamermeubels, maar mijn oog viel op een van hun populaire peuterstoeltjes. Deze hebben namelijk een bijzondere rugleuning, in de vorm van konijnenoren. Konijnen zijn hier echt een hit, dus misschien heb ik een wat bevooroordeelde blik, maar ik was op slag verliefd op dit ontwerp. Wat origineel! Het is speels en lief, maar toch strak.

peuterstoeltje-grijs-petite-amelie

Naast een konijnen-versie zijn er ook peuterstoeltjes in de vorm van een egeltje of met een drakenstaart. Waar de eerste twee nog in neutrale kleuren beschikbaar zijn, zit je met het drakenstaart-setje vast aan groen – op zich ook wel logisch natuurlijk. Voor mij geldt echter ‘zo dochter, zo moeder’ want de stoeltjes met konijnenoren zijn toch echt mijn favoriet.

Handgemaakte peuterstoeltjes en -tafeltjes

De stoeltjes zijn niet los te koop, ze worden verkocht als set van twee, met een bijpassend tafeltje. Bij elkaar is het een compacte set die lekker ‘luchtig’ oogt. In de eerste plaats door het design, maar ook door de gebruikte materialen en kleuren. De pootjes van zowel de stoeltjes als het tafeltje zijn gemaakt van licht, naturel hout.

kinderstoeltje-kinderzitje-wit-petite-amelie

Ook leuk: iedere kindertafel en -stoel van Petite Amélie wordt met de hand in Europa geproduceerd en geschilderd in een klein atelier op traditionele wijze. Geen massaproductie dus, de stoeltjes met tafeltje komen steeds slechts in selecte series beschikbaar.

Petite Amélie, eigentijdse brocante

Petite Amélie is opgericht door een niet meer zo petite Amélie, maar met de jeugdherinnering van een klein meisje als leidraad. De poppenwagen die ze ooit had, vormde de basis voor een eigen design. De stijl van toen in de kinderkamer van nu: Petite Amélie maakt baby- en kinderkamermeubels geïnspireerd op de Franse brocante stijl. Normaliter niet helemaal mijn stijl, maar de vertaling van Petite Amélie spreekt mij wel aan.

Welk kinderstoeltje wordt het?

Voorlopig blijf ik me nog even oriënteren op kinderstoeltjes en -tafeltjes. Ik kan ook zo lekker twijfelen hoe en waar dit in ons huis zou moeten komen te staan. We hebben nog twee reizen gepland staan dus pas daarna wil ik serieuzer gaan kijken. Maar dit ontwerp maakt echt goede kans. Denk ik.

De gebruikte foto’s voor dit artikel zijn afkomstig van de website van Petite Amélie.

x Anniek

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

5 Comments

5 Comments

 1. Pingback: Een nieuwe aanwinst in huis: ontmoet kinderstoel Karl - minimixtape

 2. martine

  31 januari 2020 at 14:58

  waar vind ik konijnstoeltje aub?

  • Anniek

   12 februari 2020 at 09:06

   Hoi Martine,
   De stoeltjes zijn van Petite Amélie.
   Groetjes Anniek

 3. Pingback: 7x originele grotere cadeaus voor de verjaardag van je kind - minimixtape

 4. Pingback: DE ultieme lijst met originele cadeau ideeën voor peuters en kleuters van de mooiste merken - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kinderkamer

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top