Connect with us

Zomerjassen zoektocht: 7 x toffe inspiratie

Momlife

Zomerjassen zoektocht: 7 x toffe inspiratie

We kunnen weer met zonder jas! Ik houd doorgaans de grens van 10 graden aan om jassen te verruilen. Boven de tien graden is het tijd voor een lentejas of zomerjas. Heerlijk om nu zo zachtjes aan weer van garderobe te wisselen.
Voor Lis moest ik wel even schakelen. Waar waren de t-shirts ook alweer, en past ze nog kleding van vorig jaar? Oeps, sandalen te klein. En hadden we eigenlijk een geschikte zomerjas?

Eisen aan een kinderjas

Vorig voorjaar had ik een stoffen parka en een gevoerd regenjasje met capuchon voor Lis. Een combinatie die zo goed beviel, dat we ook voor afgelopen winter op zoek gingen naar twee exemplaren. Moppie heeft veel plezier in rommelen met zand en water, dus een vieze jas is eerder regel dan uitzondering. Voor het buitenspelen vind ik een regenjas die je met een doekje af kunt nemen dus ideaal.

En een capuchon is voor mij ook een criterium aan een nieuwe jas; ik heb al een paar keer gemerkt dat de bescherming van een capuchon ook ideaal is als het hard waait.

Zoektocht naar een jas met capuchon

Er zijn werkelijk waar zo veel toffe zomerjassen, dat het nog moeilijk kiezen is. Spijkerjas, bomberjack, trenchcoat, printje, effen… Natuurlijk vind ik niet alles even goed bij Lis passen. Een bomberjack vind ik bijvoorbeeld heel tof, maar daar zie ik haar niet élke dag in lopen. En de ‘ervaring’ met jassen helpt ook om een keuze te maken.

We kregen in het najaar een heel tof gevoerd jack in spijkerjas-model voor Lis, dus ze is al voorzien van een ‘gewone’ zomerjas.

Nu nog de afneembare zomerjas of regenjackje met capuchon.

Een zomerjas kiezen

Vind jij het kiezen van een zomerjas voor je kind ook zo lastig? Mijn beste tip: houd vooral rekening met je kind en het gebruik. Een getailleerde parka is misschien een minder handige keuze als je kind graag in bomen klimt. En heb jij een kind wat in weer en wind buiten speelt, dan is een waterafstotende jas geen overbodige luxe.

Dan nog het eeuwige dilemma ‘print of effen’. En welke kleur dan? Afgelopen winter hadden we een effen donkerblauwe regenjas voor Lis. We hebben er veel plezier van gehad, maar omdat ze ook wel eens donkerblauwe broeken droeg, was de kleur uiteindelijk niet de meest geniale match met haar garderobe.

Zomerjassen inspiratie

Voor Lis ben ik dus nog lekker aan het oriënteren en online browsen. Misschien kun jij ook nog wel wat inspiratie gebruiken, dus ik zet een paar fijne zomerjassen op een rij van webshop Olliewood. Zij verkopen de nieuwste kinderkleding van een scala aan fijne merken in verschillende prijscategorieën.

Het Noppies jack met flamingo’s vind ik echt geweldig. Maar de retro regenjassen van Tretorn stiekem ook.

soft gallery bomberjack bomberjack zomerjas meisje name it zomerjas meisje tumble n dry zomerjas meisje noppies zomerjas meisje regenjack geel

name it spijkerjack zwart

Soft Gallery lang bomberjack – Moodstreet bomberjack
Name It grijze parka – Tumble ’n Dry zomerjas
Flamingo zomerjas van Noppies – Geel regenjack Tretorn
Name It zwart spijkerjack

Welke jas is jouw favoriet? En heb jij al een jack gekocht dit jaar?

x Anniek

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

BewarenBewaren

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

2 Comments

2 Comments

 1. Inge

  24 april 2018 at 00:06

  Zomerjassen… Da is hier echt een dingetje,
  Een jasje voor zon en een fris windje, een jasje voor de regel, een warme jasje voor als het toch weer maar 15 graden wordt,…
  Ze kunnen er niet genoeg hebben!
  Ik hou wel echt van die met de flamingo’s! Mijn meisje zou er ook dol op zijn.

 2. Nathalie - Volgmama

  25 april 2018 at 08:47

  Het flamingo jasje van Noppies vind ik het leukst. Voor dit jaar moeten we nog even op zoek. Vorig jaar had mijn dochter een jasje van Le Chic.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Momlife

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top