Connect with us

Hoe ik ondernemer werd (en hoe het bevalt)

Momlife

Hoe ik ondernemer werd (en hoe het bevalt)

Oktober 2014. Ineens ben ik ondernemer. Eigen ondernemer. Full time. Natuurlijk was het niet zo dat ik op een ochtend wakker werd en zzp-er was. Maar toch voelt het nog vrij spontaan. Eigen ondernemer zijn was bijvoorbeeld niet mijn levenslang gekoesterde droom.

Eigenlijk was de aanleiding vrij simpel. Het contract bij mijn toenmalige werkgever was aan verlenging toe. Zo’n moment zie je natuurlijk van tevoren aankomen. En dus was ik er ondertussen wel over uit dat ik verlenging niet echt zag zitten. Mijn werkgever ook niet. Er was gewoon te weinig om mijn full time werkweek als account executive mee te vullen.

Het ondernemerschap lonkt

De maanden voorafgaand aan dit moment deed ik al schrijfopdrachten, naast mijn werk.  Ik blogde bijvoorbeeld in opdracht van een schoenenmerk. En omdat mijn man ook ondernemer is, begon het zelfstandige-bestaan te lonken.

schrijven vanuit het vliegtuig werken reizen ondernemer

Zo wilde het dat ik ergens in die zomer al bij de Kamer van Koophandel stond om me in te schrijven. Toen nog onder mijn eigen naam, want helemaal zeker van wat en hoe ik wilde gaan doen of een bedrijfsnaam had ik nog niet.

Oktober kwam dichterbij. En ineens waren er geen volledige werkweken op kantoor, collega’s of een vast salaris meer.

Ik was zelfstandig ondernemer.

Ups en downs van ondernemer zijn

Inmiddels zijn we drie jaar verder. Drie hele jaren, waarin ik diverse opdrachtgevers van dienst heb mogen zijn, mama ben geworden en een aantal keer vanuit het buitenland heb gewerkt. Waarin ik de vele ups maar ook de downs van voor jezelf werken heb mogen meemaken.

De ultieme vrijheid van werken waar en wanneer je wilt, het vrije plannen, de flexibiliteit. De trots die je voelt wanneer er een nieuwe opdrachtgever contact opneemt, of wanneer een opdracht naar wens is afgerond. De maakbaarheid van je eigen succes.

Maar die maakbaarheid is ook een gigantische verantwoordelijkheid. En ik ken ook het nooit kunnen afschuiven van klusjes op collega’s, de onzekerheid over salaris en helaas zelfs incasso.

werken ondernemen digital nomad

Het is een droom(baan)

Toch is de vrijheid van het ondernemerschap mij alles waard. Zelfstandige zijn en mama zijn vind ik een wereldse combinatie. Beide zijn keihard werken, maar ik zou niet anders willen. Ondernemerschap was vroeger niet mijn droombaan, maar de manier waarop wij ons nu leven kunnen inrichten voelt wel degelijk als een droom.

Lees ook: over locatie onafhankelijk werken en digital nomad wannabees

x Anniek

Wil je zeker weten dat je geen printable of blog mist, volg mij dan op Facebook, Instagram of schrijf je in voor de nieuwbrief. Tot gauw!

Neem ook eens een kijkje in mijn shop.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

34, dromende plannenmaker en rupsjenooitgenoeg vol wanderlust. Zelfstandig ondernemer, peutermama van Lis en wannabe digital nomad. Op minimixtape.nl deel ik een mix van verhalen. Over (locatie onafhankelijk) werken en reizen, als mama. Met Lis vertrokken we al een aantal keer voor een maand naar het buitenland. Ook spot ik tof design voor kids en maak ik regelmatig een gratis printable. Leuk dat je er bent, lees wat je leuk vindt!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Momlife

POPULAIR

INSTAMIX

 • Herfstster probeer dat eens uit te spreken Fijn
 • Suns out vans out picknick fun aan de
 • Traktatie met een bijna nou ja over 15 maand
 • Altijd een verhaaltje voor het slapen gaan en een liedje
 • Ik dacht dus dat ik het best voor elkaar had
 • Dochter speelt met poppen! ithappened Okay haar Super Wings knuffels

FACEBOOK

SHOP VIA DEZE LINKS

> Shop bij BOL.com

> Boek via Booking.com

Op mijn site maak ik soms gebruik van affiliate links. Koop of boek je iets (maakt niet uit wat!) via zo’n link, dan ontvang jij gewoon je toffe spul as usual, maar ondertussen help je mij enorm. Mijn dank is dus groot mocht je iets bestellen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om geen printable te missenSHOP ONZE STOCKFOTO’S

Ga naar Etsy shop” data-recalc-dims=

To Top