Connect with us

Deze knikkerbaan houdt dochter (en vader) al dágen zoet

Houten speelgoed

Deze knikkerbaan houdt dochter (en vader) al dágen zoet

‘Een knikkerbaan als cadeau zorgt voor blije gezichtjes.’ zo lees ik op de website van Uniblocks.nl. Dat meervoud is volkomen terecht. Toen de houten knikkerbaan van Eichhorn hier arriveerde, waren dochter én manlief direct gebiologeerd door het speelgoed. Dagenlang heb ik geen kind aan ze gehad.

De magische aantrekkingskracht van de knikkerbaan

Een knikkerbaan stond hier al even op het verlanglijstje. Dat wil zeggen, het verlanglijstje in mijn achterhoofd. Zo’n lijstje met dingen die je wel zou willen voor je kind. Die rollende balletjes zou dochterlief vast aantrekkelijk vinden. Dus toen ik bij Uniblocks een knikkerbaan mocht uitzoeken, kon ik mijn geluk niet op.

knikkerbaan voorbeeld bouwen

Houten knikkerbaan

Ik koos een houten knikkerbaan van Eichhorn, ik heb immers een voorkeur voor houten speelgoed. De baan is redelijk rechttoe-rechtaan, zonder trechters, katapulten of ik weet niet wat meer, maar door de 47 delen is er genoeg mee te bouwen. Dat bleek wel na het uitpakken: vader en dochter gingen helemaal los op allerlei verschillende opstellingen. Superleuk om te zien hoe creatief ze waren met het bedenken en bouwen van nieuwe knikkerbanen.

Nieuwsgierig? Kijk maar eens mee, ik heb foto’s van een aantal opstellingen gemaakt om te laten zien hoe veelzijdig de baan is.

Bouwwerken

knikkerbaan eichhorn voorbeeld bouwen houten knikkerbaan eichhorn voorbeeld houten knikkerbaan eichhorn kopen voorbeeld bouwen

Fijn van zo’n houten knikkerbaan is dat de rollende knikkers over het hout heel gezellig klinken. Het geluidsniveau blijft beperkt – en dat is een behoorlijk voordeel als je de hele dag mag luisteren naar 36.987 knikkers die naar beneden rollen. Oh, en op een vloerkleed bouwen is een topidee qua geluid, knikkers opvangen op een plastic bord daarentegen ehm, níet.

Magisch speelgoed

Het is grappig hoe magisch een knikkerbaan is. De rollende knikkers houden de aandacht vast, hoe vaak ze ook dezelfde route afleggen. Keer op keer een knikker over de baan laten rollen blijft onverminderd leuk. Wat mij betreft zeer geslaagd speelgoed!

Ik las tevens dat een knikkerbaan best educatief is: kinderen leren al spelende de beginselen van versnelling en zwaartekracht. Het is een tof cadeau voor de verjaardag van je kind bijvoorbeeld, maar wel vanaf een jaar of drie – dit met oog op de knikkers.

houten knikkerbaan bouwen voorbeeld

Wat een plaatje is het he!

Speelt jouw kindje graag met een knikkerbaan? Of overweeg je er een aan te kopen?

x Anniek

 

 

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: DE ultieme lijst met originele cadeau ideeën voor peuters en kleuters - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Houten speelgoed

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top