Connect with us

Reizen tijdens de zwangerschap: hier ik ging heen

Life

Reizen tijdens de zwangerschap: hier ik ging heen

Momenteel zijn wij plannen aan het maken voor een reis. Daarover later meer. Maar omdat ik zo lekker in de reis-stemming zit, besloot ik een lijstje te maken van de verschillende langere en korte reizen die ik maakte tijdens mijn zwangerschap.

5,5 week zwanger: een maand Berlijn

(Ok, er stond nog een perstrip gepland, precies in het weekend dat ik zou uitvinden of ik wel of niet zwanger was. Dus ons kleine superei is ook nog in Schotland geweest.)
Toen ik 5,5 week zwanger was, vertrokken wij naar Berlijn. We zouden er een maand blijven. Het was voor het eerst dat we zo’n avontuur aangingen: ondertussen zouden we gewoon doorwerken.

Gelukkig konden we de eerste echo een dag voor ons vertrek laten maken. Met 5,5 week hoorde de arts het hartje kloppen. Wow!

We reisden met de auto en hadden een eigen studiootje in een Berlijnse flat. Het voelde echt alsof we er woonden, aangezien we ook gewoon werkten. Die maand in het buitenland was de perfecte afleiding tijdens de eerste spannende weken van een zwangerschap.

15 weken zwanger: een maand Fuerteventura

De maand werken vanuit Berlijn beviel zó goed, dat we een dag voordat we naar huis moesten nieuwe plannen maakten en vrij impulsief een vlucht boekten. We hadden nu een maand in een wereldstad gehad, hoe zou het zijn een maand op een eiland te zitten? Wij gingen dus naar Fuerteventura. Dat ligt op zo’n 4 a 4,5 uur vliegen, een prima vliegafstand in zwangere toestand.

vliegreis maken tijdens zwangerschap

De maand daar was in één woord fantastisch. ’s Ochtends werken, ’s middags naar het strand en ’s avonds nog wat werk doen. Per-fect. We maakten nog een snorkeltrip en gingen longboarden. Het leren surfen liet ik wel achterwege.

Voordat we vertrokken, lieten we nog een echo maken. En tegen de tijd dat we terug zouden gaan was het tijd voor de 20 weken echo. Prima planning dus.

22 weken zwanger: een citytrip Gent

En toen kreeg ik een uitnodiging voor een perstrip naar Gent met overnachting. Dus met 22 weken zwangerschap stapte ik de trein in naar België. Van tevoren had ik het programma goed beken om in te schatten of ik het vol zou houden. Onderdeel van de trip was een flinke stadswandeling en tijdens zo’n reis krijg je natuurlijk niet heel veel rust. Maar ik voelde me fit en heb het goed vol kunnen houden.

28 weken zwanger: een week naar de Azoren

In het kader van “Ok, nog eentje dan” reisden we in augustus naar de Azoren. Bij de meeste vliegtuigmaatschappijen mag je tot een week of 34 in je zwangerschap nog vliegen. De voorwaarden verschillen wel. Ik had voor de zekerheid een zwangerschapsverklaring meegenomen. En ik heb wat vaker heen en weer gelopen in het vliegtuig, in verband met de kans op trombose.

reizen tijdens zwangerschap bestemming azoren

De Azoren zijn een prachtige bestemming. We hebben er een heerlijke week gehad, nog een flinke hike gemaakt, gezwommen in natuurlijke warmtebronnen en lekker rondgereden in onze huurauto.

33 weken zwanger: een weekend België

We konden het niet laten. Toch nog een keer op reis met zijn tweeën. Dit keer bleven we dichterbij, op slechts 1,5 uur rijden, want dat begon ik inmiddels toch wel prettig te vinden. We verbleven twee nachten in de buurt van Brugge en bezochten onder andere die stad en Knokke.

zwanger reizen belgie weekend weg

Ik had een geweldige zwangerschap, bleef fit en gespaard van alle pijntjes. Ik heb dus aardig wat trips kunnen maken toen ik zwanger was. Heb jij veel gereisd in die maanden?

x Anniek

PS dank voor alle leuke reacties op mijn vorige persoonlijke artikel! Het was enorm leuk om te lezen en doet veel goed! <3

Wil je zeker weten dat je geen printable of blog mist, volg mij dan op Facebook, Instagram, Bloglovin’ of schrijf je in voor de nieuwbrief. Tot gauw!

Continue Reading
Advertisement

33, dromende plannenmaker, reiziger en rupsjenooitgenoeg. Werkt als zelfstandig ondernemer. Trots en verwonderd om mama te zijn van Lis (2). En nog volop aan het ontdekken hóe mama te zijn. Op minimixtape.nl deel ik een mix van toffe printables en design voor kids, voor papa's en mama's die net als ik niet van lelijke dingen houden. Ook schrijf ik over ondernemen en reizen als mama. Tune in, baby!

2 Comments

2 Comments

 1. Jolanda

  10 januari 2018 at 12:30

  Leuke verhalen en mooie shop heerlijk om te lezen en rond te kijken

  • Anniek

   12 januari 2018 at 16:30

   Wat een lieve woorden Jolanda! Dankjewel voor je opbeurende reactie!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Life

POPULAIR

TOFFE GEPERSONALISEERDE POSTERS IN MIJN SHOP

Ga naar webshop

INSTAMIX

No images found!
Try some other hashtag or username

FACEBOOK

LIEVELINGS WEBSHOPS

Shop bij BOL.com

Op mijn site maak ik soms gebruik van affiliate links. Shop je iets (maakt niet uit wat!) via deze links, dan ontvang jij gewoon je toffe spul as usual, maar ondertussen help je mij enorm. Mijn dank is groot mocht je iets bestellen!

Advertisement

GRATIS WEEKPLANNER

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om geen printable te missen

To Top