Connect with us

Een kindvriendelijke tuin waar ook papa’s en mama’s van kunnen genieten

Werk en leven

Een kindvriendelijke tuin waar ook papa’s en mama’s van kunnen genieten

Zeker nu ons meisje er is vind ik het wel zo fijn om dagelijks een frisse neus te halen. En dan prijs ik mezelf weer gelukkig met het feit dat we een eigen tuin hebben. Met gras, want dat vonden wij wel zo kindvriendelijk. In onze tuin groeit vooralsnog echt gras. Vorig jaar zelf (lees: manlief) gezaaid. Bij wijze van test, of het ons zou lukken. Als blijkt dat het te veel onderhoud kost, dan wordt het een kunstgrasmat. Want laten we wel wezen, dat bespaart enorm veel tijd. Kindvriendelijk is leuk, maar we willen ook graag ouder-vriendelijk. En kunstgras valt zeker in beide categorieën.

Exit groene grasvlekken, enter wijntjes drinken met je lief

Buiten spelen is natuurlijk heel gezond. Bijkomend voordeel van al dat rondrennen en spelen op het gras is een goede nachtrust. Heel fijn als je op een zwoele zomeravond nog een wijntje wilt drinken met je lief. Wel een beetje jammer zijn de slijtageplekken in de grasmat die dat gespeel oplevert. Daar heb je met kunstgras dus geen last van…

En wat te denken aan grasvlekken in de kleding? Iedere voetbalmama is bekend met de venijnige groene vlekken. Ook dat is met kunstgras verleden tijd.

kunstgras kindvriendelijke tuin waar op letten bij aankoop

Speelgras

Wat ik niet wist, is dat een elastische kunstgrasmat mogelijke verwondingen voorkomt en gewrichten beschermt. En voor onder de schommel of glijbaan zijn er zelfs speciale stevige kunstgrassoorten verkrijgbaar, die verrassend zacht zijn en risico op letsel verminderen. Wist jij dat?

Groener dan bij de buren

Iedereen die echt gras in de tuin heeft liggen, weet dat het onderhoud ervan best een ding is. Het houdt niet op bij maaien. Wil je gras dat groener is dan bij de buren, dan moet je wieden, bemesten, mossen verwijderen, ‘verticuteren’ opzoeken in het woordenboek, dat vervolgens uitvoeren, nazaaien en beregenen.

En voor kunstgras? Juist. Dat blijft groen(er dan bij de buren). Het verwijderen van kauwgom/bladeren/poep van huisdieren is het spannendste onderhoud. En je moet er misschien niet op gaan barbecuen of je sigaret op uitdrukken.

Waar je op moet letten bij de aankoop van kunstgras

Mocht manlief het onderhoud aan de grasmat zat worden, dan is het onderhoudsvrije altijd-groene-speelgras het antwoord. Nu viel mij gelijk op dat er enorme verschillen zijn, van topkunstgras tot goedkoop. Natuurlijk wil je niet teveel betalen, dus het prijskaartje van goedkoop kunstgras lonkt. Maar uiteindelijk heb je vast ook geen zin om jaarlijks een nieuwe kunstgrasmat te leggen…

Waar dus op te letten? Ik kan me voorstellen dat de mate van echtheid nog niet echt een issue is. Mijzelf kennende zou ik daar best een concessie in willen doen als dat voordeliger uitpakt. Maar in een tuin waar kinderen spelen is kunstgras dat voldoet aan elementaire kwaliteitseisen geen overbodige luxe. Zo lees ik op de website van Topkunstgras de waarschuwing dat goedkoop kunstgras vaak zware metalen zoals cadmium en lood bevat. Daar wil je je kids toch niet op laten ravotten?!

Ook zijn stugge, harde grasvezels vast niet echt een pretje om op te spelen en kunnen je kinderen zich daaraan bezeren. Daar gaat het hele idee van lekker spelen op gras in de tuin.

Daarnaast zijn onvoldoende UV-bestendigheid en lage duurzaamheid kenmerken van goedkopere kunstgrassen die pas na een jaar of langer opvallen. Let dus voordat je kunstgras aanschaft op de herkomst ervan en vraag naar ISO-certificaten.

Heb jij gras in de tuin? En hebben je dan gekozen voor echt gras of kunstgras? Ik ben benieuwd naar je ervaring!

x Anniek

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Wil je zeker weten dat je geen printable of blog mist, volg mij dan op Facebook, Instagram, Bloglovin’ of schrijf je in voor de nieuwbrief. Tot gauw!

 

BewarenBewaren

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

34, dromende plannenmaker en rupsjenooitgenoeg vol wanderlust. Zelfstandig ondernemer, peutermama van Lis en wannabe digital nomad. Op minimixtape.nl deel ik een mix van verhalen. Over (locatie onafhankelijk) werken en reizen, als mama. Met Lis vertrokken we al een aantal keer voor een maand naar het buitenland. Ook spot ik tof design voor kids en maak ik regelmatig een gratis printable. Leuk dat je er bent, lees wat je leuk vindt!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Werk en leven

POPULAIR

MIJN SHOP

Ga naar webshop

INSTAMIX

  • Goedemorgen maandag back to work Benieuwd hoe ik zelfstandig ondernemer
  • Juffencadeau  Lis is vandaag voor het laatst naar de
  • Omdat het kon  Lis houdt van ketchup rode dipdip
  • Koningsdag is coming up! De nieuwe gratis printable staat in
  • The word is out! Ik noemde al een paar keer
  • Rockstar  someone who can stay up and party all

FACEBOOK

GRATIS PAAS PRINTABLES

SHOP VIA DEZE LINKS

> Shop bij BOL.com

> Boek via Booking.com

Op mijn site maak ik soms gebruik van affiliate links. Koop of boek je iets (maakt niet uit wat!) via zo’n link, dan ontvang jij gewoon je toffe spul as usual, maar ondertussen help je mij enorm. Mijn dank is dus groot mocht je iets bestellen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om geen printable te missen

Booking.com
Kinderkleding nieuwe collectie
To Top