Connect with us

Die leuke raamstickers voor de geboorte maak je gemakkelijk zelf

Momlife

Die leuke raamstickers voor de geboorte maak je gemakkelijk zelf

De good old ooievaar in de tuin als aankondiging van een geboorte heeft serieuze concurrentie gekregen. Steeds vaker zie je toffe raamstickers of makelaarsborden waarmee kersverse ouders het feestje van een nieuwe baby met de wereld delen. Zo’n raamsticker is dan ook bijzonder ideaal. En je maakt ze gemakkelijk zelf!

Yay, een baby geboren!

Als jouw mooiste prachtigste spruit is geboren wil je dat nieuws van de daken schreeuwen. Nu is dat een beetje lastig – enne, gevaarlijk – dus kies je beter voor het verzenden van een geboortekaartje naar familie, vrienden en kennissen.
Toch vinden veel mensen het leuk om ook de buurt op de hoogte te stellen van de geboorte – of het kraambezoek extra te verwelkomen. Dit kun je doen door een ooievaar in de tuin te zetten, maar er zijn ook, zeg maar modernere, alternatieven. Daarvan is het ophangen van een geboorteslinger er een, of het plaatsen van een ‘makelaarsbord’. Maar ook raamstickers zijn erg populair. En niet voor niks!

gratis printable geboortekaart zwangerschap

Download deze gratis printable geboortekaartjes hier.

Een raamsticker voor de geboorte kiezen

Qua stickers heb je verschillende opties, enkelzijdig of dubbelzijdig. Maar het allerbelangrijkste is misschien wel dat er verwijderbare raamstickers zijn. Die plak je eenvoudig op – en haal je net zo gemakkelijk weer van het raam af. Vooral dat laatste is natuurlijk een enorm voordeel. Met een kersverse baby op je arm heb je geen zin om stickers van je raam te krabben.
De stickers plak je vanaf binnen op het raam en zijn dan vanaf buiten leesbaar. Wil je ook vanaf de bank uitzicht op de geboortesticker, kies dan voor een dubbelzijdige raamsticker. Deze is van beide kanten leesbaar.
Je kunt raamstickers in full color laten bedrukken en ze zijn in allerlei vormen en maten leverbaar.

Ontwerp van een geboorte raamsticker

Een raamsticker voor de geboorte-aankondiging begint natuurlijk met een ontwerp. Hoe kom je daar aan? Je hoeft niet eens grafisch designer te zijn om dit te regelen, via online ontwerptools kun je eenvoudig zelf een mooi ontwerp voor de geboortesticker maken. Met Canva bijvoorbeeld, kun je gebruik maken van lay-outs en sjablonen om de mooiste dingen samen te stellen met een paar klikken.
Leveranciers van raamstickers bieden soms ook zelf een online ontwerptool, de ene wat uitgebreider dan de andere. Wellicht heb je een afbeelding van je geboortekaartje die in zo’n ontwerptool kunt uploaden. Zo heb je helemaal gemakkelijk een leuke passende raamsticker gemaakt!

Heb jij de geboorte van je kindje aangekondigd met een ooievaar, raamsticker of iets anders?

x Anniek

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Momlife

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top