Connect with us

Behang-inspiratie voor de kinderkamer

Kinderkamer

Behang-inspiratie voor de kinderkamer

Heb jij behang gebruikt in de baby- of kinderkamer? Ik heb het eigenlijk nooit serieus overwogen als optie. Maar ik zag laatst een ontzettend inspirerende kinderkamer mét behang. En dat wekte toch mijn interesse. Misschien toch..? Ik schreef al over mijn veranderdrang voor Lis’ kamer, dus ging ik op zoek naar meer toffe voorbeelden. Dat inspireerde me om de leukste mogelijkheden om behang in de kinderkamer te gebruiken voor je op een rij te zetten.

Zwart/wit

Wie meer blogs van mij heeft gelezen, weet dat ik een monochrome liefhebber ben. In de eerste instantie wilde ik de kamer van Lis dan ook zwart/wit inrichten, net als de rest van ons huis. Zwart/wit kan ontzettend leuk en heel creatief zijn, perfect dus voor de kinderkamer. Helemaal fijn is dat je eindeloos zwart en wit bij elkaar kunt combineren: je kunt geen mismatch maken. Dat geldt ook voor zwart/wit behang.

behang kinderkamer monochrome

Scandinavisch: meesters in indrukwekkende eenvoud

Scandinavisch wonen is een hit en ik begrijp wel waarom. De woonstijl is zó stijlvol! Rustig – zonder saai te zijn. Een lichte basis en minimalisme voeren de boventoon, met een statement wand en natuurlijke elementen en kleuren voeg je karakter toe.

scandinavische kinderkamer behang bestellenbehang kinderkamer scandinavischbehang kinderkamer bestellen wolkenprint

Jungle en bosdieren zijn altijd goed

Je kunt de muren van de kinderkamer verven, maar het leuke van behang is dat je gave prints kunt toevoegen. Denk aan een jungleprint, fotobehang of bosdieren. Heel kleurrijk of juist in vergrijsde tinten. Leuk in zowel de jongens- als de meisjeskamer. En ook een hippe monstera- of palmblad-print is echt te gek in de kinderkamer.

behang jungle kinderkamer

behang kinderkamer flamingo

Heel de muur behangen of een soort lambrisering creëren?

En dan. Heb je een tof behangetje op het oog, dan is het de vraag hóe je de muur gaat beplakken. Want er zijn nog veel meer mooie opties naast het ‘gewoon’ behangen van de hele muur. Een paar banen kunnen ook al het verschil maken. Bijvoorbeeld een paar behangbanen bij het hoofdeinde van het bedje of bij de commode. Je kunt er ook voor kiezen een soort lambrisering te maken met behang. Daarvoor kun je zowel een effen kleur als een geprint behang gebruiken.

Beide zijn fijne opties als je uitgekozen behang best prijzig is.

Of: combineer behang met muurstickers

Een ander voorbeeld wat ik zag is de combinatie van behang met muurstickers. Hier had ik zelf nooit aan gedacht, maar hoe leuk is dit?! Zo kun je een muur nog eens extra eigen maken.

behang muurstickers combineren

Voor de kamer van Lis neig ik momenteel naar het maken van de ‘lambrisering’. En dan met een monochrome stippenbehangetje of een uni grijze of mintgrijze tint. Maar dat laatste kan ook gewoon met verf. En misschien moet het toch de hele muur en een zijmuur worden, zodat ze in bed een soort ‘omringt’ wordt. Je leest het al, ik ben er nog niet helemaal uit.

Hoe heb jij behang gebruikt in de baby- of kinderkamer?

Dit blog is tot stand gekomen door een samenwerking.

x Anniek

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

More in Kinderkamer

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top