Connect with us

Nieuw seizoen, nieuwe kinderkleding kopen? Zo pak je het duurzaam aan

Kinderkleding

Nieuw seizoen, nieuwe kinderkleding kopen? Zo pak je het duurzaam aan

Vele moeders herkennen het vast: op een bepaald moment is kinderkleding kopen leuker dan shoppen voor jezelf. Ik ben er in ieder geval schuldig aan. Maar hoe leuk het kinderkleding kopen ook is, ik probeer wel steeds bewustere keuzes te maken. Dit zijn mijn tips.

Betere keuzes maken

Ik val redelijk makkelijk voor ‘goedkoop’ als het op kinderkleding kopen aankomt. Een t-shirtje van een paar euro, een legging voor een schijntje. Mijn eerste stap om kinderkleding kopen wat duurzamer aan te pakken was daarom vrij voordehandliggend: betere keuzes maken. Ten eerste door simpelweg minder te kopen. Ten tweede door kwaliteit boven hoeveelheid te stellen, door te kiezen voor betere stoffen of kinderkleding van organisch katoen. Kies voor stoffen die eruit zien alsof ze een flink aantal wasbeurten aankunnen, zoals B Nosy kleding.

Laat je kind kiezen

Mijn mini-me heeft een behoorlijke eigen mening over de kleding die ze wel en vooral ook welke kledingstukken ze niet belieft aan te trekken. Bij het kopen van kleding houd ik dan ook al rekening met een hele waslijst aan dingen: favoriete kleuren, favoriete dieren, favoriete vormen. Staat er een beest op, anders dan een konijn, muis of poes? No go. Groen? Hoef ik niet mee aan te komen. En sterren zijn favoriet.

Toch gebeurde het nog wel eens dat ik iets meenam wat dochterlief uiteindelijk nooit aantrok. Mijn nieuwe strategie: ik laat haar zelf kiezen. Ik maak een voorselectie en gooi een digitaal winkelmandje vol, waaruit ze vervolgens haar favorieten mag selecteren.

Denk in kleurenschema’s

Oh wat ben ik stikjaloers op Instagrammende moeders die schijnbaar achteloos foto’s van de kledingkast van hun kids kunnen tonen. Vol prachtige stapeltjes kleding, allemaal bijpassend. Hoewel me dit echt hemels lijkt, slaag ik er zelf niet in dit te bereiken. Daar ben ik te veranderlijk voor. Maar dochterlief trekt het liefst roze aan, en het liefst ook álles in roze. Dat pakt niet altijd even stylish uit – al denkt ze daar zelf natuurlijk heel anders over. Dus wat ik nu wel probeer, is kleding in (semi-)matchende roze kleuren uit te zoeken. Zodat, wat ze ook uitzoekt om aan te trekken, het toch enigszins bij elkaar past.

Duurzame kinderkledingmerken

Een hele voordehandliggende tip om duurzamere kinderkleding te kopen is door voor duurzame merken te kiezen. Gelukkig zijn er steeds meer kledingmerken die duurzaam produceren, al zit er nog een behoorlijk verschil in hoe duurzaam dit is. Ook is er steeds meer keuze voor verschillende budgetten, want ook Zeeman, Hema en H&M verkopen duurzame kinderkleding.

Probeer jij duurzame keuzes te maken bij het kinderkleding kopen of ben je er niet mee bezig?

x Anniek

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kinderkleding

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top