Connect with us

Nieuw kinderboek ‘Wat dieren de hele dag doen’

Speelgoedtips

Nieuw kinderboek ‘Wat dieren de hele dag doen’

Het ene kinderboek is het andere niet, daar ben ik inmiddels achter. Ik vind het dan ook altijd leuk om nieuwe kinderboeken met een tof concept te ontdekken. En met een titel als ‘Wat dieren de hele dag doen’ is de interesse gewekt. Want, ja, wat doen dieren eigenlijk de hele dag? Een vraag die je kind misschien ook wel stelt. Papa en mama gaan naar het werk, kinderen naar school. En de dieren?

kinderboek tip kinderen vijf jaar

In het boek ‘Wat dieren de hele dag doen‘ komt je kind daar achter. Er staan meer dan 100 dieren in, dus ze zijn er wel even zoet mee.

kinderboek kinderen vijf jaar

Het boek laat dieren in veertien verschillende leefgebieden zien. Denk aan de jungle, of de savanne. Deze kleurrijke pagina’s geven direct ook informatie over dat leefgebied.
Op de pagina erna kan je kind vervolgens ontdekken wat de namen zijn van de dieren in dat leefgebied. En wat die dieren doen dus. Bij elk dier staat daar een klein stukje over geschreven.

Landschapsarchitecten en koffieboeren

Daarnaast worden er vergelijkingen met ‘grotemensen-banen’ gemaakt die ik heel leuk vond. Wat doet bijvoorbeeld een olifant de hele dag? Nou, die is ‘landschapsarchitect’. En een vleermuis wordt ‘geluidstechnicus’ genoemd. Goed gevonden!

Ik heb het boek ‘Wat dieren de hele dag doen‘ nog niet in het echt gezien, maar het lijkt mij een perfecte titel om je kind(eren) meer te leren over dieren. Kende jij deze titel al?

x Anniek

PS je maakt nog enkele dagen kans op een tof kraampakket. Heb je al meegedaan aan de winactie?

In dit artikel staan affiliate links. Bestel je iets (maakt niet uit wat) via zo’n link, dan ontvang ik daarvan een klein percentage. No worries, ik krijg niets te zien over jouw bestelling of gegevens. Je ontvangt gewoon je toffe spul zoals gewoonlijk, maar ondertussen help je mij enorm! 

Wil je zeker weten dat je geen printable of blog mist, volg mij dan op Facebook, Instagram, Bloglovin’ of schrijf je in voor de nieuwbrief. Tot gauw!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Continue Reading

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

2 Comments

2 Comments

 1. Mirjam Hart

  1 februari 2018 at 22:16

  Deze lijkt mij ook zo leuk! Gauw even een reden verzinnen om hem te mogen kopen (na feestdagen en verjaardag niet handig om weer met iets aan te komen).

  • Anniek

   2 februari 2018 at 15:37

   Heel herkenbaar, er is zo veel moois te koop. Maar het moet ook leuk blijven inderdaad. Dochter hier gooit inmiddels dingen in mijn wagen/mandje terwijl ze iets zegt in de trant van ‘die nemen we ook wel mee’. Ehm. Nee. Haha!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Speelgoedtips

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top