Connect with us

Zó leuk bedacht: ingerichte muurkastjes als alternatief voor het poppenhuis

Houten speelgoed

Zó leuk bedacht: ingerichte muurkastjes als alternatief voor het poppenhuis

Al een tijdje stond het uitwerken van een blog over webshop Sweet Dollhouse op mijn lijstje. Onlangs voegde eigenaresse Natascha weer een aantal toffe producten toe en vond ik het écht hoog tijd deze shop in het zonnetje te zetten. Want heb jij wel eens gehoord van muurkastjes als alternatief voor het poppenhuis?

Sweet Dollhouse poppenhuis hebbedingen

Ik volg Sweet Dollhouse al een hele tijd en het is fantastisch om te zien hoe de shop groeit. Niet in de laatste plaats omdat ik Natascha ken ‘van vroeger’: we zaten bij elkaar op de basisschool. We knutselden wat af samen, ook buiten schooltijd.

Dat knutselen, dat zie je terug in de collectie. Natascha runde eerst ook webshop Kidsware, maar richt zich nu volledig op Sweet Dollhouse. Hier vind je allerlei gave poppenhuisspulletjes, die echt even een spotlight verdienen.

Ken jij dit?

Muurkastjes als alternatief voor het poppenhuis

Poppenhuizen zijn hip. Voor het inrichten ervan zijn eindeloos veel gave spulletjes te koop. Ook bij Sweet Dollhouse. Tot aan miniatuur kamerplanten en kopjes thee aan toe!

Maar wat ze óók verkopen, zijn ingerichte muurkastjes. En dat vond ik toch zo’n geniaal idee. De muurkastjes zijn een alternatief voor het poppenhuis. Super voor als je geen ruimte hebt voor een heel poppenhuis of simpelweg geen zin hebt in zo’n gevaarte in je woning.

poppenhuis muurkastje snoepwinkel

DIY of ingericht

Hoe werkt dat dan, die muurkastjes? Het is simpel. Hang een of meerdere kastjes aan de muur en richt ze in als kamertjes. Neerzetten kan natuurlijk ook. Speelplezier is in ieder geval gegarandeerd.

De muurkastjes zijn blanco te koop zodat je zelf helemaal los kunt gaan met de inrichting ervan. Net als bij een ‘echt’ poppenhuis dus. Een leuk diy project!

Maar heb je geen tijd of zin om zelf zo’n poppenhuisje te verven, te behangen en in te richten, maak dan je keuze uit de toffe compleet ingerichte muurkastjes. Easy peasy.

poppenhuis monochrome sonny angel kidsware

Wat vind jij van de muurkastjes?

x Anniek

Wil je zeker weten dat je geen printable of blog mist, volg mij dan op Facebook.  En wil je meer inspiratie, zoek me dan op op Pinterest.

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

2 Comments

2 Comments

  1. kiki hasselton

    7 februari 2018 at 14:42

    Oe, die muurkastjes zijn echt leuk! Vroeger had ik een poppenhuis waar ik uren mee speelde. Zo jammer dat ik hem heb weggedaan 🙁

  2. Pingback: WINVIERDAAGSE dag 2: monochrome opbergblik - minimixtape

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Houten speelgoed

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top