Connect with us

Ho ho ho, bestel je kerstkaarten in 3, 2, 1… GO (+ gratis printable kerstkaart) + WIN

feestdagen

Ho ho ho, bestel je kerstkaarten in 3, 2, 1… GO (+ gratis printable kerstkaart) + WIN

Je weet, ik maak graag printables. En ik heb weer een toffe voor je, al zeg ik het zelf. De kerst kleurplaat/placemat van twee jaar geleden heb ik omgetoverd tot een gratis printable kerstkaart. In no time verstuur je er een hele gezellige kerstwens mee.

Relaxte gezelligheid

Ik heb er wel weer zin in hoor, die lampjes, mooie kerstversiering. Kerst brengen wij altijd door bij familie. De ene dag bij mijn ouders, broer en zusje, de andere bij mijn schoonfamilie. We vieren het niet groots, maar er wordt wel nét iets specialer gekookt en nét iets specialer gekleed, gewoon, voor de leuk.

Mijn kerstgevoel is dus ‘relaxte gezelligheid’: aandacht en tijd voor elkaar, zonder moeilijk gedoe. Heerlijk.

Online kerstkaarten maken past helemaal in dat straatje.

kerstkaart versturen printable

Yay, een kaart in de brievenbus!

Ten eerste is een kaartje in de brievenbus nog altijd een moment van happiness, zeg nu zelf. Het geeft een speciaal gevoel, aandacht die vele malen leuker is dan een kerstwens over de app.

Maar als notoire chaoot maak ik het mezelf ook graag gemakkelijk. Zeker in de decembertijd, want die is al druk genoeg. Online bestellen is the way to go.

En zo kwam ik tot de kerstkaart ‘printable’. Ik ging aan de slag met okergeel, zachtroze en bordeauxrood en toverde de kerst kleurplaat/placemat om in een heel kersterig geheel. Ik word er zelf zo blij van, is het geen toffe kerstkaart geworden?!

Bestel je kerstkaarten in 3, 2, 1…

Jahaa, ik heb het je nu wel heel makkelijk gemaakt. Want de ingekleurde kerstkaart printable download je gewoon gratis onderaan dit artikel. Gebruik het bestand om online kerstkaarten te bestellen.

Ikzelf deed dat in samenwerking met Kaartje2go. Een website die fijn en intuïtief werkt, in een mum van tijd had ik een winkelmandje vol kerstkaarten.

Het werkt als volgt:
Upload het bestand van de printable kerstkaarten op de website van Kaartje2go, klik aan of je dubbele of enkele kaarten wilt laten maken en ze worden, al dan niet inclusief gratis rode envelop, gewoon bij je thuis bezorgd. Kind kan de was doen.

Je kunt je kerstkaarten natuurlijk ook direct verzenden via de website, heb je er helemaal geen omkijken meer naar!

kerstkaarten gratis download

Ik liet dubbele wenskaarten maken met de standaard opties, dan wordt de kaart gedrukt op glanzend wit papier. Het resultaat is super, de kaarten zijn mooi stevig en de gratis rode enveloppen passen er perfect bij!

Zie je trouwens die gave rode ‘kerstbal’ in de vorm van een strik? Die is van de limited edition Viktor & Rolf voor Hema collectie, echt een tip!

Maak ook kerstkaarten in een mum van tijd

Hieronder staat het bestand waarmee je zelf ook deze gezellige kerstkaarten kunt bestellen. Download de afbeelding, upload deze bij bijvoorbeeld Kaartje2go en stuur je familie/vrienden/buren deze lieve kerstboodschap!

 

Download hier ook vast de placemat voor het kerstdiner.

Het lijkt mij echt geweldig als deze kaart straks bij mensen op de deurmat ligt hihi.

Spread the love, ik zou het super vinden als je dit blog deelt of bewaard op Pinterest bijvoorbeeld. Bedankt!

Win een set kerstkaarten

Ik ontving een grote set kerstkaarten en besloot dat het leuk zou zijn om die te delen met jou, als lezer van dit blog. Met andere woorden: ik start een winactie!

Wat kun je winnen: een set van 10 kerstkaarten met mijn design, inclusief rode envelop.

Ik geef twee sets weg.

Zo doe je mee:

 • Laat in een reactie onder dit blog weten dat je meedoet.
 • Tip: schrijf je in voor mijn nieuwsbrief (ontvang je direct een gratis printable maandplanner!)
 • Niet verplicht, maar ik vind het leuk als je vrienden/kennissen/de buurvrouw laat weten van deze winactie door ze te taggen onder het bericht van de winactie op Instagram of Facebook.
 • Niet verplicht, wel heel handig: volg mij op Instagram of Facebook om de bekendmaking van de winnaar niet te missen.

Alleen voor NL en België. Je kunt meedoen tot en met 17 december 10.00 uur a.s. Later die dag maak ik de winnaar bekend. Succes!

Update: winnaars van de kerstkaarten

Ik heb twee winnaars geloot via naamloten.nl en ik mag Maureen en Anita blij maken. Stuur me een berichtje waar de kerstkaarten heen mogen en ik stuur ze zsm op!

x Anniek

 

 

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

9 Comments

9 Comments

 1. Anna wienen

  9 december 2019 at 10:09

  Ik doe heel graag mee!! Super leuk

 2. Melissa den Hertog

  9 december 2019 at 10:17

  Hoe leuk!!
  Ik hou ervan om ouderwets kerstkaarten te versturen !! Dus leeeeuk als ik zo’n setje kan winnen en naar me vrienden en familie kan sturen.

 3. Linda Raaijmakers

  10 december 2019 at 11:41

  Ik ben dol op het versturen van kerstkaarten dus ik doe mee

 4. Maureen

  10 december 2019 at 21:52

  Ik doe graag mee! Ik ben dol op kaartjes sturen, vooral naar vrienden in het buitenland. Ouderwetse kaarten zijn toch veel persoonlijker en leuker dan een berichtje via whatsapp, vooral als je vrienden maar eens in de zoveel jaar ziet. Maar ook naar familie hier in de buurt stuur ik graag een kaartje & met kerst natuurlijk een kerstkaartje Super leuke winactie & ik doe graag mee!

 5. Marian B

  12 december 2019 at 21:12

  Leuk! Kerstkaarten versturen en krijgen blijft toch het leukst!

 6. Karin de graaf

  12 december 2019 at 23:43

  Leuk leuk leuk

 7. Anna wienen

  14 december 2019 at 08:25

  Gaaf! Ik doe heel graag mee

 8. melissa

  17 december 2019 at 13:17

  Ik doe heel graag mee. want originele per post verstuurde kerstkaarten zijn nog steeds het leukste om te geven en te krijgen. Ik verstuur elk jaar nog originele, dat blijf ik ook doen al krijg ik er steeds minder terug omdat iedereen appt of mailt; toch iets minder persoonlijk vind ik.

 9. Anita te Gussinklo

  17 december 2019 at 13:26

  ja, leuk ik stuur graag kaartjes rond kerst

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in feestdagen

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top