Connect with us

‘Die andere moeders doen ook maar wat’: 5 leuke boeken over moeder worden

Momlife

‘Die andere moeders doen ook maar wat’: 5 leuke boeken over moeder worden

‘Die andere moeders doen ook maar wat.’ Deze quote uit een fijn boek over moeder worden was zowat mijn mantra de eerste weken als mama. Want oh my wat kan moederschap toch verwarrend zijn. En dan is er niks lekkerders dan een beetje bevestiging. Daarom zette ik de fijnste boeken over moeder worden op een rij. Allemaal met een gezonde dosis humor en flinke korrels zout.

relax mama boeken over moeder worden-klein

Boeken over moeder worden – met humor

1. ‘De schoolfabriek’

De schoolfabriek‘ is het nieuwe boek van Sofie van den Enk. Op hilarische wijze beschrijft zij alles wat je moet weten als je kind (voor het eerst) naar school gaat. Vooral ook om jou een hart onder de riem te steken: je bent normaal. Vergeten traktaties, mislukte speelafspraakjes – het overkomt niet alleen jou maar ook Bracha van Doesburgh, Aaf Brandt Corstius en vele andere bekende en minder bekende ouders. Lekker verkneukelen dus!

2. ‘Geef dat kind een slok jenever’

Misschien ken je schrijfsters Dorine Hermans en Els Rozenbroek wel als Do en Els, de vrolijke opvoedtantes die advies geven in Kek Mama. De populaire rubriek probeert opvoedvragen te relativeren, soms met een dikke knipoog. In hun boek gaat dat verder. Eigen ervaring en pedagogische kennis worden gemixt tot een hilarische reeks adviezen over onderwerpen als doorslapen, koppigheid, brutaliteit of een scheiding.

Geef dat kind een slok jenever bestel je vanaf €11,99.

3. ‘Relax mama’

Dit is het boekje waar de tekst ‘Die andere moeders doen ook maar wat’ uit komt. Het staat vol met dit soort teksten en afbeeldingen in de vorm van 101 tips om een relaxte moeder te worden, zijn en blijven. Wat je als (nieuwe) moeder toch het liefst wil, is gerustgesteld worden. En daar is dit boekje per-fect voor. Op humoristische manier wordt je eraan herinnerd dat je het keigoed doet als mama! ‘Relax mama’ is een leuk cadeautje voor iedere mama of zwangere vrouw.

‘Relax mama’ werd geschreven door Elsbeth Tuurling, oprichtster van de ‘Club van Relaxte Moeders’. Je kunt ze volgen op Facebook, ook echt een aanrader!

Bekijk ‘Relax mama’ bij Bol.com

4. Columnboekje Relax Mama – Die andere moeders doen ook maar wat

39 colums van de Club van Relaxte moeders om jou een hart onder de riem te steken. Vraag je je soms af hoe al die andere moeders alles voor elkaar boksen terwijl jij met je handen in het haar (of in de spuitpoep) zit? Pak dit boek erbij en trek je even terug.

Bestel ‘Die andere moeders doen ook maar wat’ columboekje

5. Van achter het behang tot over je oren

De ‘ontploetermoeders’ (Elstbeth Teeling, Eva Bronsveld, Roos Schlikker en Miloe van Beek) laten je meelachen en -huilen. Het leven met jonge kinderen is niet altijd even makkelijk en misschien wel anders dan je je had voorgesteld. Met een flinke dosis humor en relativeringsvermogen laten de schrijfsters je lachen om jezelf en je kinderen. Want lachen helpt. Naast een feest van herkenning vind je ook advies en tips in het boek over hoe je toch vooral een ontspannen moeder kunt zijn/worden/blijven.

Bekijk ‘Van achter het behang tot over je oren’ bij Bol.com.

Ken jij nog leuke boeken over moeder worden? Deel ze in de comments!

x Anniek

Neem ook eens een kijkje in mijn shop.

Wil je zeker weten dat je geen printable of blog mist, volg mij dan op Facebook, Instagram of schrijf je in voor de nieuwbrief. Tot gauw!

Dit artikel schreef ik op eigen initiatief, maar er staan affiliate links in van Bol.com. Koop je iets via zo’n link dan ontvang ik daarvan een percentage. Dat helpt mij enorm – en jij hoeft er verder niets voor te doen! Mijn dank is groot mocht je iets (maakt niet uit wat) via deze link bestellen. 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

2 Comments

2 Comments

 1. Laura / fitfunfab.nl

  18 mei 2018 at 15:58

  Super leuk! Ik hou echt van dat soort boeken en dan vooral met veel humor erin!
  En de kop van dit artikel is echt mijn lijfspreuk. Helpt enorm relativeren 🙂

 2. Nicole Orriëns

  19 mei 2018 at 11:05

  Sommige ken ik al, maar de schoolfabriek nog niet. Die ga ik eens even reserveren in de bieb!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Momlife

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top