Connect with us

Welke zijn leuk? Welke zijn veilig? 7x fijne apps voor kinderen

Momlife

Welke zijn leuk? Welke zijn veilig? 7x fijne apps voor kinderen

Het aanbod van apps voor kinderen is gigantisch. Maar welke zijn nu leuk? Je hebt vast al een aantal apps voor kinderen in gebruik, maar inspiratie is altijd welkom, niet? Ook érg handig voor onderweg.

De ene app voor kinderen is de andere niet

Wat maakt nu een goede app voor je oogappel? Volgens Mediawijsheid.nl moet een goede app voor kinderen aansluiten bij de belevingswereld van het kind, informatie voor ouders/opvoeders bevatten, visueel aantrekkelijk zijn en niet te veel of te weinig interactie bevatten.

Een fijne app is mijn inziens verder een app zonder ‘gekkigheid’: zonder accounts aanmaken, advertenties of in-app aankopen. Hieronder 7 fijne apps voor kinderen.

Apps voor kinderen tips

1.Kidiyo

Kidiyo mag dan een app zijn, het idee is juist om jonge kinderen te stimuleren om de wereld om hen heen te ontdekken. De Kidiyo app bestaat uit meer dan 150 games, tv- series, interactieve verhalen, muziek en vele andere avontuurlijke activiteiten die kinderen spelenderwijs weer van het scherm afhalen – zo wordt bijvoorbeeld een link gelegd met de ‘echte wereld’ door het nadoen van dieren op de kinderboerderij. Favoriete personages van kinderen zoals Chloe’s Toverkast en Prinses Arabella dagen hen uit om te leren. De app is geschikt voor zowel peuters als kleuters (2-6 jaar).

2.Carnaval der Dieren

Carnaval der Dieren werd in 2017 genomineerd voor een Media Ukkie Award. De app laat kinderen kennismaken met , jawel, klassieke muziek. Educatief verantwoord toch! In de dierenoptocht van Carnaval der Dieren kiest je kind voor de koninklijke leeuw, de snelle dieren, de schildpad of de kippen en hanen. Vervolgens wordt de muziek gespeeld, door de bekende pianistenbroertjes Arthur en Lucas Jussen, ondersteund door een of meer musici uit het Koninklijke Concertgebouworkest. De verschillende dieren worden uitgedruktmet tempoverschillen en klankverschillen. Ondertussen zijn er illustraties van Fiep Westendorp te zien.

3.Augmented reality kleurplaten maken

Okay, voor dit spel moet je van tevoren even wat kleurplaten uitprinten, maar dan heeft je kind dubbel plezier. Kleurplaten komen tot leven met deze app: iets dat je kind zelf getekend heeft, verschijnt in 3D met de Augmented Reality (AR)-app Quiver. En vervolgens kan je kind er in de app ook nog een spelletje mee spelen, waarmee je kind zijn oog-hand-coördinatie traint. Slim!

Lees ook: schermtijd kent geen strijd met deze gratis printable.

schermtijd printable gratis download voorbeeld

4.De magische beesten

Voor fantasten en nieuwsgierige onderzoekers is ‘De Magische Beesten‘ vast een aanrader. Uit honderden oren, neuzen, vleugels en poten stelt je kind een uniek, magisch beest samen. Daarna volgt een soort testfase, waarin je kind kan proberen of het beest kan springen, rennen of zwemmen bijvoorbeeld.

Daarna gaan de fantasiedieren de strijd aan met elkaar. Dit klinkt wat cru in de eerste instantie, maar heeft wel nut. Je kind leert logisch nadenken, problemen oplossen en vooruit denken. Bijvoorbeeld omdat het ervaart dat grote poten sneller lopen dan kleine. Of dat een beest met teveel franje niet zo goed kan zwemmen. Maar je kan ook gewoon heerlijk spelen met de dieren.

5.De wereld van Nijntje

Zo veel kindjes houden van Nijntje! Ik heb me daar wel eens over verbaasd, die collectieve adoratie. Met de app van Nijntje speelt je kind lekker verder met het favoriete figuurtje: Nijntje uit bed halen, in bad zetten, werken in de tuin of een taart bakken. Dochterlief vond ook de mogelijkheid om een schilderij te maken – met een zeeeeeer rustgevend muziekje op de achtergrond – heel vermakelijk.

Als je kind aan de haal gaat met je smartphone, vergeet dan niet een hoesje Samsung S20 of iPhone aan te schaffen. Best goed mogelijk dat jouw kleintje je telefoon nét iets wilder behandeld dan je zelf zou doen…

6.Lego Duplo

Nog zo’n kinderfavoriet: Duplo. Met de Lego Duplo app moet je kind opdrachten uitvoeren zoals de trein laden, passagiers laten instappen en de fluit laten klinken. Vanaf een jaar of twee is deze app al leuk om te spelen.

7.Assepoesters theekransje

De Efteling heeft verschillende apps, waaronder deze voor echte prinsessen. Via verschillende spelletjes kan je kind het theekransje van Assepoester helpen voorbereiden: muiltjes versieren, haren vlechten, spulletjes klaarzetten. Maar ook: een liedje maken. Je kind kan meezingen met verschillende melodietjes en de eigen stem opnemen.

Even iets anders dan schermen? Met dit 19-delige printbare doe-boek heb je als ouder altijd iets leuks achter de hand!

Tot slot nog een tip voor het kijken van filmpjes. De app YouChoose laat jou als ouder kiezen welke YouTube filmpjes kinderen mogen kijken door bepaalde kanalen toe te voegen in de app.

Kende je deze apps voor kinderen al? En wat speelt jouw kind graag?

x Anniek

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Momlife

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top