Connect with us

Ook wij hebben plastic speelgoed in huis: verrassingseieren

Lievelingsmix

Ook wij hebben plastic speelgoed in huis: verrassingseieren

Elke twee weken probeer ik een ‘Lievelings’ blog te plaatsen, over speelgoed of een ander product wat bij ons goed in de smaakt valt. Want tussen alle artikelen over kids design en design speelgoed, is het ook wel leuk om te lezen waarmee dan bij ons gespeeld wordt. Zo vind je onder het kopje ‘Lievelingsmix’ dus boekjes, knuffels en andere producten die favoriet zijn bij Lis. En ja, daar zit ook plastic speelgoed tussen.

Verrassingseieren?

Stiekem kon je deze plastic vriendjes al zien op de foto bij het artikel over de Nobodinoz zitzak. Ik bedoel dan het gele doosje met ‘verrassingseieren’. Ja, dit spel lijkt nu eenmaal op een doosje eieren. Maar het is veel meer dan dat.

plastic speelgoed verrassingseieren tomy educatief speelgoed lievelingsmix

Puzzelen, sorteren met vormen en kleuren, geluid maken

De verrassingseieren van TOMY zijn goed voor eindeloos speelplezier, zo bleek. Het is een lekker compact spel, maar toch worden er verschillende activiteiten in gecombineerd. Maak je het doosje open, dan lachen zes verschillende eitjes je tegemoet. Ze hebben allemaal een gezichtje en een ‘hoedje’: een eierschaal die je open kunt maken. De kuikens in de eieren hebben verschillende kleuren. Ook staat er onder elk eitje een andere vorm.

In eerste instantie lijkt dit spel dus slechts een eierdoos met eieren, maar er ontpopt zich een leuke (vormen)puzzel, kleuren- en sorteerspel. Eindeloos eieren en kuikens op kleur sorteren, de juiste hoedjes op de bijbehorende eitjes plaatsen, in en uit elkaar, de eitjes weer op de juiste plek in het doosje zetten of de eieren weer één geheel maken. Oh ja, door een mep te geven op het hoofd van een kuikentje, piept het zachtjes.

educatief plastic speelgoed tip tomy plastic speelgoed educatief vormen sorteren puzzel

Favoriet speelgoed? Ja!

Man en ik kochten dit spel toen Lis een paar maanden oud was. We liepen een speelgoedwinkel binnen – en schrokken van de grote hoeveelheid vre-se-lijk speelgoed, haha. Tussen alle plastic geweld met schreeuwende kleuren zagen we ook deze eitjes. En die vonden we dus wel weer melig. Het was ook een van de weinige babyspeeltjes zónder schreeuwende knopjes, lichtjes en geluiden. De aankoop van deze verrassingseieren was dus eigenlijk een beetje random.

Inmiddels is Lis bijna 2 jaar, en nog steeds zijn de eitjes geliefd speelgoed. Heel leuk om te zien hoe ze is gegroeid in haar spel: was het eerst vooral uit elkaar halen en rondsmijten van de hoedjes en kuikens, nu kan ze de vormen en kleuren bij elkaar zoeken en de eitjes in zijn geheel op de juiste plek in de doos zetten.

Kende jij deze verrassingseieren van Tomy?

Continue Reading
Advertisement

33, dromende plannenmaker, reiziger en rupsjenooitgenoeg. Werkt als zelfstandig ondernemer. Trots en verwonderd om mama te zijn van Lis (1). En nog volop aan het ontdekken hóe mama te zijn. Op minimixtape deel ik een mix van toffe printables om met/voor je aapie(s) te maken en design voor kids, voor papa’s en mama’s die net als ik niet van lelijke dingen houden. Tune in, baby!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Lievelingsmix

POPULAIR

TOFFE GEPERSONALISEERDE POSTERS IN MIJN SHOP

Ga naar webshop

INSTAMIX

  • Last call  alleen vanavond nog kun je meedoen aanhellip
  • Bye bye Fuerteventura wat hebben we genoten En wat eenhellip
  • Kerst printable! Wij vieren hier vanavond nog Sinterklaas als inhellip
  • Zoveel mooie sneeuwfotos in mijn feed! Ik kan natuurlijk niethellip
  • Blij dat ik glij  er staat een nieuwe bloghellip
  • Genieten  van het winterwonderland zie stories en van dithellip

FACEBOOK

LIEVELINGS WEBSHOPS

Shop bij BOL.com

Op mijn site maak ik soms gebruik van affiliate links. Shop je iets (maakt niet uit wat!) via deze links, dan ontvang jij gewoon je toffe spul as usual, maar ondertussen help je mij enorm. Mijn dank is groot mocht je iets bestellen!

Advertisement

KERST PRINTABLE – GRATIS

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om geen printable te missen

To Top