Connect with us

Creatief met kurk: vloerkleed voor de kinderkamer

Kinderkamer

Creatief met kurk: vloerkleed voor de kinderkamer

Kurk is niet het eerste materiaal waar ik aan denk bij het inrichten van, nouja, van elke ruimte eigenlijk. Het zit gewoon niet in mijn systeem als optie. Terwijl het materiaal eigenlijk waanzinnig mooi is en er prachtige producten van worden gemaakt. Zoals deze vloerkleden van kurk. Zijn ze niet fantastisch voor de kinderkamer!

Deel jij mijn liefde voor houten speelgoed? De natuurlijke uitstraling, die ik zo mooi vind bij houten producten, heeft kurk ook. Kurk is een natuurlijke en duurzame grondstof, die al eeuwenlang gebruikt wordt. Alleen, niet altijd even mooi. Baloot Studio weet er wél raad mee.

kurk vloerkleed kinderkamer puzzelstukken

Kurken vloerkleden voor kinderkamer en speelruimte

 

Waarom kurk? Het is van nature antibacterieel en bevat geen PVC’s of schadelijke chemicaliën. De textuur is perfect: het voelt glad, het ziet er warm uit en creëert een gezellige sfeer. De aanwezigheid is kalmerend – toch door dat natuurlijke. Al betwijfel ik of drukke kids er heel veel rustiger van zullen worden, haha.

kurk vloerkleed kinderkamer circus minimalistisch vloerkleed speelkleed kinderkamer gemaakt van kurk vloerkleed met tekeningen kurk circus speelkeed

Minimalistisch én fantasierijk kurk

Maar goed, ze kunnen wel lekker spelen en uitrazen op de kurken vloerkleden. Naast dat het aangenaam voelt, is de bovenkant gemaakt van hoge kwaliteit, milieuvriendelijke kurk met een non-slip oppervlak. Dat voorkomt glijpartijen, handig!

Nog leuker is het design op de kurkmatten. Baloot Studio ontwierp de vloerkleden in een minimalistische stijl, met handgemaakte illustraties die kinderen aanmoedigen om te spelen. Wat denk je van een circus? Of het puzzelstukken-vloerkleed met tekeningen zoals tipi’s, bergen en een boot. Ook de ‘Fantasy Tree’ zal de fantasie van kids aardig prikkelen.

kurk vloerkleed kinderkamer tipi kurk rond vloerkleed kinderkamer

Design vloerkleed uit Jeruzalem

Baloot Studio bestaat uit ontwerpers Techiya Witman en Moriya Erman, twee mama’s die leven in en ontwerpen vanuit Jeruzalem. Ze combineren hun achtergrond in architectuur en product design met een liefde voor natuurlijke producten en fantasie-prikkelend ontwerp.

 

Wil je zeker weten dat je geen kids design mist, volg mij dan op Facebook, Instagram of Bloglovin’. Tot gauw!

 

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

1 Comment

1 Comment

  1. andrea

    23 september 2017 at 13:58

    Wat een slimme en mooie manier de kinderkamer aan te kleden. Kurk schijnt ook lekker warm te zijn als je op blote voeten loopt. Ik hou ook van houten speelgoed en natuurlijke materialen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kinderkamer

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top