Connect with us

Aan tafel met kinderen – houd het gezellig met deze musthaves

Momlife

Aan tafel met kinderen – houd het gezellig met deze musthaves

Samen aan tafel met kinderen en het dan ook nog gezellig houden kan best een uitdaging zijn. Knoeien, zeuren, niet blijven zitten – je kent het wel. Tips over dineren met jonge kinderen zijn er genoeg. Zo las ik op Loes.nl 9 tips om het gezellig te houden en de Club voor Relaxte Moeders maakte een ideale tafelindeling voor rust aan tafel. Maar er zijn ook handige musthaves om het gezellig(er) te maken aan tafel met kinderen. En die zet ik op een rij.

Aan tafel met kinderen: maak het jezelf gemakkelijk

Als je kinderen hebt is de eettafel een gebruiksvoorwerp, daar kun je niet omheen. Wil je de hoeveelheid vlekken, krassen en knutselongelukjes beperken, maak het jezelf dan gemakkelijk met een goed tafelzeil. Dat bespaart je een hoop verwoede poetspogingen en boze blikken. Wil je niet dagelijks een tafelkleed in de wasmachine hoeven gooien, dan is een afwasbaar tafelkleed met een coating een idee. Tafelzeil met een acryl of teflon coating ziet eruit als een stoffen tafelkleed, maar kun je makkelijk met een vochtig doekje afnemen.

Een avondje in de tuin eten? Grote kans dat je een houten tuinset hebt, waarop knoeien voor lelijke vetvlekken kan zorgen. Voor buiten is een Mexicaans tafelzeil van topmerken als Kitch Kitchen of MixMamas erg leuk. Dit tafelzeil heeft felle kleuren en een exotische uitstraling, wat natuurlijk erg passend is bij een outdoor diner of een gezellige barbecue.

Silicone kinderservies met zuignap

Een echte parentinghack is kinderservies met zuignap. Inmiddels zijn er verschillende merken die zulke geniale hulpjes maken. De borden en kommetjes kleven als het ware vast aan tafel, wat de kans op knoeien drastisch vermindert. Het kinderservies van MinikOiOi is gemaakt van duurzaam silicone, onschadelijk voor je kind. Ook de placemat-en-bord-in-een van EZPZ is gemaakt van veilig silicone. Het kan bovendien in de oven, magnetron en de vaatwasser.
Hier vind je silicone kinderservies van diverse (groene) merken.

Tafelklets!

Aan tafel met kinderen is natuurlijk ook een sociale gebeurtenis. Wij gebruiken het moment om grapjes te maken, verhalen te bedenken of rijmpjes te verzinnen. Ik probeer ook wel eens een gesprek te beginnen met de vierjarige, maar daar heeft ze niet altijd zin in – en is ook onhandig als ze net haar mond vol stopt ;). We draaien het ook wel eens om: dan vertellen we waar we zelf mee bezig zijn geweest. Qua gezelligheid zit het dus wel goed, qua tafelmanieren kunnen we nog een tandje bijschakelen haha. Een leuke manier om voor (extra) gezelligheid aan tafel met kinderen te zorgen is het boek Tafelklets!. Het staat vol met vragen en opdrachten over de afgelopen dag en het eten. Een speelse manier om het eetmoment een stuk socialer te maken.

Een van de reviews: “Onze kinderen vinden het ontzettend leuk om Tafelklets! samen aan tafel in te vullen. Het gezeur aan tafel is een stuk minder geworden en het is eindelijk weer gezellig aan tafel!” Klinkt goed!

Hoe houd jij het gezellig aan tafel met kinderen?

x Anniek

 

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

Er zijn situaties genoeg waarin jij, papa of mama, wel wat hulp kunt gebruiken. I feel you, ik heb zelf ook een driejarige rondlopen! Ik hoop jouw ouderschap door middel van printables en toffe speelgoedtips een stukje relaxter te maken. Op minimixtape.nl vind je daarom een bron aan materiaal. Downloaden, printen en gebruiken wanneer jij ze nodig hebt. Meer creatieve ideeen, happy kids, minder tijd! Heb je een suggestie, laat me die dan zeker weten.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Momlife

NIEUW: PRINTABLES VOOR EEN KINDERFEESTJE!

Back to school NL

POPULAIR

SPEELGOEDTIPS DIE VAN JOU EEN TOFFE ECOMAMA MAKEN

Volg mij op Instagram

To Top