Connect with us

How to: verhuizen met kinderen

Werk en leven

How to: verhuizen met kinderen

Onlangs verhuisden drie stellen in onze directe omgeving. In drie verschillende situaties: een koppel, een gezin met twee kinderen en een hoogzwangere. Verhuizen is sowieso een ingrijpende gebeurtenis, maar de stress loopt wel op naarmate er meer gezinsleden zijn, zag ik. Daarom, en voor een aantal verhuizende vrienden met kids komend jaar, zet ik in samenwerking met StudentVerhuizers de beste tips voor verhuizen met kinderen op een rij.

Zelf verhuizen of een verhuisbedrijf inhuren?

Dus dan heb je, na weken of zelfs maanden wachten, eindelijk de sleutel van jullie nieuwe huis. Yes! Maar het is ook de start van een drukke tijd. Want klussen en verbouwen en ondertussen werken en je gezin onderhouden vergt – onder andere – veel planning. Ondertussen komt de verhuisdatum snel dichtbij…

De vraag is dan: ga je zelf verhuizen of huur je een verhuisbedrijf in? Om kosten te besparen willen veel mensen zelf verhuizen. Je kunt natuurlijk alles in je eigen auto vervoeren, maar dan moeten je meubels daar wel in passen. Een andere optie is het huren of lenen van een aanhangwagen of busje. Sowieso zul je vaker heen en weer moeten rijden. En dat kost dan weer extra tijd, en brandstof.

Dat zelf verhuizen gratis is, is dus een illusie. Verhuizen kost altijd geld.

Zeker als je gaat verhuizen met kinderen is het inhuren van een verhuisbedrijf geen overbodige luxe. Verhuizen gaat een stuk sneller en gestructureerder als je professionals inschakelt. Dat betekent minder opvang regelen en minder zoeken waar die ene verhuisdoos ook alweer was neergezet.

Vraag dus vooral eens offertes aan bij lokale verhuisbedrijven. Woon je in de randstad, dan kun je gebruik maken van de low budget studenten verhuisservice in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag.

7x soepel verhuizen met kinderen

Is de verhuisdatum in zicht? StudentVerhuizers maakte een handige en uitgebreide checklist met verhuistips. Aanvullend heb ik nog een aantal tips voor een verhuizing met kinderen.

 • Vertel het nieuws over de verhuizing niet te vroeg aan je kids. Het begrip tijd is lastig. Deel het pas als jullie een geschikte woning hebben gevonden. Jonge kinderen kun je een week of vier voor de dag van de verhuizing inlichten.
 • Praat altijd positief over de verhuizing maar laat ook ruimte voor de (eventueel negatieve) gevoelens van je kind.
 • Probeer zo lang mogelijk een rustige plek in het oude huis te behouden waar je kind zich veilig voelt.
 • Laat je kind helpen met inpakken en spulletjes uitzoeken (maak eventueel een voorselectie) voor de nieuwe kamer. Zo betrek je hem bij de verhuizing.
 • Pak de favoriete spulletjes van je kind in een aparte doos in en houd die bijdehand, zodat je deze in het nieuwe huis gelijk neer kunt zetten.
 • Creëer in het nieuwe huis zo snel mogelijk een gezellige plek en maak de kinderkamer snel in orde.
 • Closing time: laat je kind afscheid nemen van zijn oude kamer en huis. Maak foto’s om later nog eens samen te bekijken en geef eventueel een afscheidsfeestje.

Kinderboeken over verhuizen
Nog een tip: het is een goed idee om boekjes over verhuizen met je kind te lezen. Zo krijgt het begrip iets meer lading voor hem. Een aantal boekentips:

Ben jij al eens verhuisd met kinderen? Deel je aanvullende tips gerust in de comments.

Dit artikel is een samenwerking en bevat partnerlinks.

x Anniek

Wil je zeker weten dat je geen printable of blog mist, volg mij dan op Facebook, Instagram, Bloglovin’ of schrijf je in voor de nieuwbrief. Tot gauw!

34, dromende plannenmaker en rupsjenooitgenoeg vol wanderlust. Zelfstandig ondernemer, peutermama van Lis en wannabe digital nomad. Op minimixtape.nl deel ik een mix van verhalen. Over (locatie onafhankelijk) werken en reizen, als mama. Met Lis vertrokken we al een aantal keer voor een maand naar het buitenland. Ook spot ik tof design voor kids en maak ik regelmatig een gratis printable. Leuk dat je er bent, lees wat je leuk vindt!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Werk en leven

POPULAIR

MIJN SHOP

Ga naar webshop

INSTAMIX

 • Countdown! Vakantie logeerpartij of dagje weg op de planning? Laat
 • Deze kleurplaat maakte ik vorig jaar voor Vaderdag Toen ik
 • Sevilla!! Wat hebben we genoten van de stad de tapas
 • Mijn twee knappies To the moon and back Zo
 • Mijn laatste blog en printable is toepasselijk nu dat we
 • Hoii! Ik ben en blog nog hoor! Alleen vergeet ik

FACEBOOK

SHOP VIA DEZE LINKS

> Shop bij BOL.com

> Boek via Booking.com

Op mijn site maak ik soms gebruik van affiliate links. Koop of boek je iets (maakt niet uit wat!) via zo’n link, dan ontvang jij gewoon je toffe spul as usual, maar ondertussen help je mij enorm. Mijn dank is dus groot mocht je iets bestellen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om geen printable te missen

Kinderkleding nieuwe collectie

SHOP ONZE STOCKFOTO’S

Ga naar Etsy shop” data-recalc-dims=

To Top