Connect with us

Behang-inspiratie voor de kinderkamer

Kids design

Behang-inspiratie voor de kinderkamer

Heb jij behang gebruikt in de baby- of kinderkamer? Ik heb het eigenlijk nooit serieus overwogen als optie. Maar ik zag laatst een ontzettend inspirerende kinderkamer mét behang. En dat wekte toch mijn interesse. Misschien toch..? Ik schreef al over mijn veranderdrang voor Lis’ kamer, dus ging ik op zoek naar meer toffe voorbeelden. Dat inspireerde me om de leukste mogelijkheden om behang in de kinderkamer te gebruiken voor je op een rij te zetten.

Zwart/wit

Wie meer blogs van mij heeft gelezen, weet dat ik een monochrome liefhebber ben. In de eerste instantie wilde ik de kamer van Lis dan ook zwart/wit inrichten, net als de rest van ons huis. Zwart/wit kan ontzettend leuk en heel creatief zijn, perfect dus voor de kinderkamer. Helemaal fijn is dat je eindeloos zwart en wit bij elkaar kunt combineren: je kunt geen mismatch maken. Dat geldt ook voor zwart/wit behang.

behang kinderkamer monochrome

Scandinavisch: meesters in indrukwekkende eenvoud

Scandinavisch wonen is een hit en ik begrijp wel waarom. De woonstijl is zó stijlvol! Rustig – zonder saai te zijn. Een lichte basis en minimalisme voeren de boventoon, met een statement wand en natuurlijke elementen en kleuren voeg je karakter toe.

scandinavische kinderkamer behang bestellenbehang kinderkamer scandinavischbehang kinderkamer bestellen wolkenprint

Jungle en bosdieren zijn altijd goed

Je kunt de muren van de kinderkamer verven, maar het leuke van behang is dat je gave prints kunt toevoegen. Denk aan een jungleprint, fotobehang of bosdieren. Heel kleurrijk of juist in vergrijsde tinten. Leuk in zowel de jongens- als de meisjeskamer. En ook een hippe monstera- of palmblad-print is echt te gek in de kinderkamer.

behang jungle kinderkamer

behang kinderkamer flamingo

Heel de muur behangen of een soort lambrisering creëren?

En dan. Heb je een tof behangetje op het oog, dan is het de vraag hóe je de muur gaat beplakken. Want er zijn nog veel meer mooie opties naast het ‘gewoon’ behangen van de hele muur. Een paar banen kunnen ook al het verschil maken. Bijvoorbeeld een paar behangbanen bij het hoofdeinde van het bedje of bij de commode. Je kunt er ook voor kiezen een soort lambrisering te maken met behang. Daarvoor kun je zowel een effen kleur als een geprint behang gebruiken.

Beide zijn fijne opties als je uitgekozen behang best prijzig is.

Of: combineer behang met muurstickers

Een ander voorbeeld wat ik zag is de combinatie van behang met muurstickers. Hier had ik zelf nooit aan gedacht, maar hoe leuk is dit?! Zo kun je een muur nog eens extra eigen maken.

behang muurstickers combineren

Voor de kamer van Lis neig ik momenteel naar het maken van de ‘lambrisering’. En dan met een monochrome stippenbehangetje of een uni grijze of mintgrijze tint. Maar dat laatste kan ook gewoon met verf. En misschien moet het toch de hele muur en een zijmuur worden, zodat ze in bed een soort ‘omringt’ wordt. Je leest het al, ik ben er nog niet helemaal uit.

Hoe heb jij behang gebruikt in de baby- of kinderkamer?

Dit blog is tot stand gekomen door een samenwerking.

x Anniek

Continue Reading
Advertisement

33, dromende plannenmaker, reiziger en rupsjenooitgenoeg. Werkt als zelfstandig ondernemer. Trots en verwonderd om mama te zijn van Lis (2). En nog volop aan het ontdekken hóe mama te zijn. Op minimixtape.nl deel ik een mix van toffe printables en design voor kids, voor papa's en mama's die net als ik niet van lelijke dingen houden. Ook schrijf ik over ondernemen en reizen als mama. Tune in, baby!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Kids design

POPULAIR

TOFFE GEPERSONALISEERDE POSTERS IN MIJN SHOP

Ga naar webshop

INSTAMIX

No images found!
Try some other hashtag or username

FACEBOOK

LIEVELINGS WEBSHOPS

Shop bij BOL.com

Op mijn site maak ik soms gebruik van affiliate links. Shop je iets (maakt niet uit wat!) via deze links, dan ontvang jij gewoon je toffe spul as usual, maar ondertussen help je mij enorm. Mijn dank is groot mocht je iets bestellen!

Advertisement

GRATIS WEEKPLANNER

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om geen printable te missen

To Top