minimixtape

Dit fantasierijke kinderboek ‘Plantenstad’ is het meest magische zoekboek dat ik ken

Blog twee van de windriedaagse! Als je me een klein beetje gevolgd hebt op Facebook of Instagram weet je waarom er feest is op mijn blog. Mini me werd drie! Groot feest dus, en dat vier ik ook met jullie, lezers van mijn blog. Omdat ik het zo leuk vind dat je mijn blog bezoekt. De winactie is dus stiekem ook een klein bedankje.

Maandag stond de eerste winactie online (€25 shoptegoed voor kinderkleding). Vandaag volgt de tweede en wat ben ik er trots op dat ik deze prijs mag weggeven. Lees maar eens verder.

Welk kinderboek is nu leuk?

Er zijn zo véél kinderboeken te koop. De een nog leuker dan de ander. Maar er zijn ook genoeg boeken die helemaal niet aanspreken. Een boekwinkel instappen kan dus best overweldigend zijn, want welk kinderboek is nou leuk?

Onlangs mocht ik een drietal kinderboeken ontvangen van New Book Collective. Ik schreef daarover het blog ‘3 kinderboeken die je peuter of kleuter geweldig zal vinden‘.

De grootste hit: zoekboek ‘Plantenstad’

Van die drie boeken was ‘Plantenstad’ wel de grootste hit. Dit boek moet met regelmaat nog vóór het ontbijt gelezen worden. Lis en ik (of haar papa) kruipen dan lekker tegen elkaar aan en slaan het grote boek open op schoot. ‘Zoek je mee – Plantenstad‘ is een zoekboek. Maar wel één met een verhaal. En prachtige tekeningen.

Konijntje Mila is haar huisdier – een ondeugend lieveheersbeestje – kwijt. Ze roept de hulp in van detective Basiel om hem te vinden. Ze kijken op een school, op het treinstation, bij een plantenkwekerij, op de markt. Oftewel, ze gaan de hele stad door. Die stad is Plantenstad. Een kleurrijke, geweldig geïllustreerde botanische stad vol dieren en leuke grapjes.

Lis is dol op het boek, maar ik evengoed. Het is ontzettend mooi getekend, zo fantasierijk. Met recht kan ik zeggen dat ik dit een van de leukste kinderboeken vind.

Het boek heeft een leeftijdsindicatie van 4-6 jaar, maar is ook voor peuters een aanrader. Wij hebben er al veel plezier van en Lis weet zelfs het lieveheersbeestje al te ontdekken tussen de fijne tekeningen.

Win het fantasierijke kinderboek ‘Plantenstad’ (Verlopen)

En dan nu het nieuws waar je op zat te wachten: van New Book Collective mag ik een exemplaar van ‘Zoek je mee – Plantenstad‘ weggeven! Wil jij dit grote prachtige zoekboek binnenkort ook samen met je kind lezen? Doe dan gauw mee!

Natuurlijk sta je te popelen om mee te doen. Dat kan zo:

Meedoen kan tot en met vrijdag 7 december. Zaterdag 8 december loot ik twee winnaars uit de deelnemers die alle stappen hebben opgevolgd. Volgt er binnen 48 geen reactie, dan loot ik een nieuwe winnaar. Zorg dus dat je geen berichten van mij mist.

UPDATE: WINNAAR!

Via naamloten.nl heb ik een winnaar getrokken en ik mag Gietha feliciteren! Jij wint dit fantastische kinderboek! Stuur je even een berichtje naar hallo@minimixtape.nl?

x Anniek

Mobiele versie afsluiten